Spor
  • 17.3.2019 21:30

Galatasaray Bursa'dan 3 puanı kaptı kaçtı

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında lider Başakşehir'in takipçisi Galatasaray, 2-0 geriye düştüğü maçta Bursaspor'u 3-2 mağlup etti. Sarı-kırmızılı takım, Başakşehir'in berabere kaldığı haftada puan farkını 6'ya indirdi.

Bursaspor’un ev sahipliği maçta Galatasaray müthiş bir geri dönüş yaptı. Bursaspor’un taraftarını da arkasında alarak etkili başladığı maç nefes nefese geçti. Konuk ekip Galatasaray 2 farkla geriye düşmesine rağmen bulduğu 3 golle kazanmasını bildi.

Galatasaray şampiyonluk yarışında çekiştiği Başakşehir'in puan kaybettiği haftada hata yapmadı ve Bursa deplasmanından 3 puanla döndü. Böylece sarı-kırmızılılar ile turuncu-lacivertliler arasındaki puan farkı 6'ya düştü.

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı Bursaspor'u 2-0'dan gelerek 3-2 mağlup etti. Sarı-kırmızılılar böylece ligdeki puanını 52'ye yükselti. Lig lideri M. Başakşehir'in Kayserispor deplasmanında berabere kalmasını iyi değerlendiren Aslan, aradaki puan farkını da 6'ya indirdi. Ligde 26 hafta geride kalırken Başakşehir'in 58, Galatasaray'ın 52 puanı bulunuyor.

Galatasaray ligdeki yenilmezlik serisini 12'ye çıkardı

Galatasaray, deplasmandaki Bursaspor galibiyetle Süper Lig'de son 12 maçta rakiplerine 3 puan vermedi. Sarı-kırmızılılar bu süreçte 8 kez kazanırken, 4 kez de berabere kaldı.

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı Bursaspor'u mağlup etti. Bu maçla birlikte sarı-kırmızılılar, ligdeki yenilmezliğini sürdürdü. Süper Lig'de son olarak dış sahada Beşiktaş'a yenilen Galatasaray, bu müsabakadan sonra rakiplerine 3 puan şansı vermedi. Ligde 12 maçtır yenilmeyen sarı-kırmızılılar 8 kez galip gelirken, 4 kez de berabere kaldı.

Cimbom bu süreçte Sivasspor, Ankaragücü, Göztepe, Trabzonspor, Kasımpaşa, Akhisarspor, Antalyaspor ve Bursaspor'u mağlup ederken, Çaykur Rizespor, M. Başakşehir, Alanyaspor ve BB Erzurumspor ile de berabere kaldı.

Maçtan Dakikalar

1'Maç Başladı

12. dakikada Saivet'in ara pasında kaleciyle karşı kalan Onur'dan önce Muslera topun sahibi oldu.

14. dakikada Saivet'in ortasında defanstan seken topa gelişine vuran Aytaç'ın şutunu Muslera son anda ayaklarıyla kornere çeldi.

15. dakikada Yusuf Erdoğan'ın getirdiği topa kayarak vuran Sakho, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 1-0

42. dakikada Lima'nın pasında ceza sahasında buluşan Saivet'in gelişine vuruşu ağlarla buluştu. 2-0

45+2. dakikada Mariano'nun içeri çevirdiği topu iyi takip eden Ndiaye farkı bire indirdi. 2-1

52. dakikada topla birlikte ceza sahasına giren Lima'nın yerden ortasını Muslera kolaylıkla kontrol etti.

55. dakikada Aytaç'ın müdahalesiyle yerde kalan Belhanda'nın pozisyonunu VAR'dan izleyen hakem penaltı noktasını gösterdi.

56. dakikada penaltıyı kullanan Diagne, topu ağlarla buluşturdu. 2-2

61. dakikada Belhanda'nın pasını gelişini kaleye gönderen Onyekuru'nun şutu direğin üzerinden auta çıktı.

63. dakikada Onyekuru'nun ceza sahası dışına çıkardığı topu gelişine kaleye gönderen Feghouli meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 2-3

68. dakikada Belhanda'nın ara pası ile kaleciyle karşı karşıya kalan Onyekuru'nun yerden vuruşu kale direğinin dibinden auta çıktı.

69. dakikada Yusuf'un ceza sahası dışından vuruşu az farkla kalenin solundan auta çıktı.

Stat: Bursa Büyükşehir Belediye
Hakemler: Suat Arslanboğa, Sekan Ok, İsmail Şencan

Bursaspor: Okan Kocuk, Abdullahi Shehu, Aurelien Chedjou, Ertuğrul Ersoy, Umut Meraş, Staphane Badji (Umut Nayir dk. 77), Aytaç Kara, Yusuf Erdoğan (Kubilay Kanatsızkuş dk. 85 ?), Henri Saivet, Onur Atasay (Allano Lima dk. 38), Diafra Sakho
Yedekler: Muhammed Şengezer, Santiago Vergini, Lasmin Latovlevici, Furkan Soyalp, F.Emre Ünver, Burak Kapacak, Ramazan Keskin
Teknik Direktör: Samet Aybaba

Galatasaray: Fernando Muslera, Mariano Ferreira, Chistian Luyindama, Marcao Emre Taşdemir, Ryan Donk, Badou Ndiaye, Sofiane Feghouli, Younes Belhanda, Henry Onyekuru (Sinan Gümüş dk. 88 ?), Mbaye Diagne (Selçuk İnan dk. 77)
Yedekler: İsmail Çipe, Ahmet Yılmaz Çalık, Martin Linnes, Ömer Bayram, Emre Akbaba, Kostan Mitroglou, Semih Kaya, Suğdat Çelik
Teknik Sorumlu: Fatih Terim

Goller: Sakho (dk. 15), Saivet (dk. 42) (Bursaspor), Ndiaye (dk. 45+2), Diagne (dk. 56 pen.), Feghouli (dk. 63) (Galatasaray)
Sarı kartlar: Lima, Chedjou (Bursaspor), Luyindama, Ndiaye, Marcao, Belhanda, Emre, Onyekuru (Galatasaray)  

MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Bursaspor'a konuk olan Galatasaray, son maçına göre 11 kişilik kadroda tek değişiklikle sahaya çıktı.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Süper Lig'de geçen hafta Antalyaspor'u 5-0 mağlup ettiği maçta görev alan oyunculardan Emre Akbaba'yı yedeğe çekerken, bu futbolcunun yerine Ryan Donk'u Bursaspor karşısında ilk 11'de görevlendirdi. Sarı-kırmızılı takımda sakatlığı bulunan Yuto Nagatomo ile Fernando Reges müsabakanın kadrosunda yer almadı.

Galatasaray maça Fernando Muslera, Mariano Filho, Younes Belhanda, Ryan Henk Donk, Badou Ndiaye, Henry Onyekuru, Christian Luyindama, Emre Taşdemir, Marcao, Sofiane Feghouli ve Mbaye Diagne ile başladı.

Sarı-kırmızılı takımın yedek kulübesinde ise Ahmet Çalık, Selçuk İnan, Sinan Gümüş, İsmail Çipe, Martin Linnes, Ömer Bayram, Emre Akbaba, Konstantinos Mitroglou, Semih Kaya ve Muğdat Çelik oturdu.

BURSASPOR'DA BİR EKSİK

Bursaspor'un kadrosunda sakatlığı bulunan Tunay Torun yer almadı. Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba tarafından kısa süre önce kadro dışı bırakılan ve bu hafta içi affedilen Allano Lima'nın yerine Onur Atasayar ilk 11 kişilik kadroda forma giydi.

Yeşil-beyazlı takım ise sahaya Okan Kocuk, Ertuğrul Ersoy, Chedjou, Onur Atasayar, Umut Meraş, Saivet, Badji, Yusuf Erdoğan, Shehu, Aytaç Kara ve Sakho'nun yer aldığı 11 kişilik kadroyla sahaya çıktı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yıl dönümü dolayısıyla iki takım oyuncuları sahaya "Dirilişten Kurtuluşa Bir Duruştur Çanakkale, Tüm Şehitlerimizi ve Gazilerimizi Rahmet, Minnet ve Şükranla anıyoruz" yazılı pankartla çıktı. Karşılaşma öncesinde ayrıca Çanakkale Savaşı'nda şehit düşenler için saygı duruşu yapıldı.

Öte yandan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, maç öncesi hemşire kıyafeti giymiş bir kız çocuğunu kucağına alarak sahaya çıktı.

Güncellenme Tarihi : 17.3.2019 21:58

İLGİLİ HABERLER