Spor
  • 15.8.2018 12:34

Galatasaray'da Gomis gidiyor üçü geliyor

Galatasaray'da son dakika transfer haberleri! Sözleşmesine zam istediği iddia edilen ve Fatih Terim'in "Yönetimden bir talebi oldu" açıklamasını yaptığı Bafetimbi Gomis, Galatasaray'dan ayrılıyor! Fransız futbolcu 11 milyon Euro'ya gidiyor!

Transferde durgun davranan sarı-kırmızılı idareciler Gomis'in yerine birçok yıldızı istiyor! Ayrıca Emre Akbaba ve Badou Ndiaye transferlerinde de gelişmeler yaşanıyor!

Sabah'ın haberine göre; Galatasaray yönetimi ve teknik heyeti, haziran ayından beri süren Gomis krizine son noktayı koyuyor.

Sarı-kırmızılı takımın Fransız golcüyü 11 milyon Euro karşılığında Suudi Arabistan kulübü Al Hilal Riyad'a satacağı ve Marsilya'da geçen sezon Gomis'in boşluğunu doldurmak için transfer ettiği Kostas Mitroglou'nu alacağı iddia edildi.

 3.3 milyon Euro'luk yıllık ücretine zam isteyen ancak olumlu yanıt alamayan ve yeni sezona isteksiz hazırlanan Gomis, Süper Kupa finalinde kaçırdığı penaltının ardından Süper Lig'deki ilk hafta sınavında Ankaragücü deplasmanında yedek oturmuştu.

Galatasaray yönetiminin Gomis'in ayrılık ihtimali üzerine Yunan santrfor Kostas Mitroglou'yu kiralamak için Marsilya ile temasa geçtiği, Fransız kulübünün de ideal 11'inde olmayan forvetinden vazgeçebileceği ifade edildi.

30 yaşındaki Kostas Mitroglou, 1.88'lik boyuyla hava toplarında etkili ve rakip defansa pres özelliğiyle dikkat çekiyor. Kostas'ın yıllık ücretinin de Bafetimbi Gomis'in aldığı rakamın altında olacağı gelen haberler arasında.

Benfica'dan 15 milyon Euro'ya transfer olan Mitroglou geçen sezon Marsilya'da 9 lig maçında 11'de görev yaptı. 30 yaşındaki oyuncu, Fransız ekibinde 30 resmi maçta 13 gol attı.

GOMIS YERİNE OKAKA!

Galatasaray’da yönetim bir yandan Fransız yıldız Bafetimbi Gomis’i iyi bir bonservis bedeliyle elden çıkarmaya çalışırken, bir yandan da yerini doldurmak için çaba gösteriyor.

 Sarı-kırmızılılar, son olarak İngiltere Premier Lig ekiplerinden Watford’un forvet oyuncusu Stefano Okaka’yı kiralık olarak kadrosuna katmak istiyor. Elinde 5 santrfor bulunan İngiliz ekibi, Okaka’nın kiralanmasına sıcak bakıyor.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Premier Lig’in ilk haftasında Brighton ile karşılaşan Watford’da Okaka kadroya alınmadı. Futbol hayatına İtalya’da Roma’da başlayan Okaka, A takıma çıktıktan sonra sırasıyla Modena, Brescia, Fulham, Bari ve Parma’ya kiralandı.2012 yılında Parma’ya bonservisiyle geçen Okaka, Spezia Calcio takımına kiralanırken, 2014’te ise Sampdoria’ya transfer oldu.

Sampdoria’dan 2015 yılında Anderlecht’e geçen 29 yaşındaki İtalyan futbolcu, burada kendini göstererek 6 milyon Euro bonservis bedeliyle 2016 yaz transfer döneminde Watford’un yolunu tutmuştu. Nijerya asıllı İtalyan futbolcunun Watford ile 2021 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

Güncellenme Tarihi : 15.8.2018 12:37

İLGİLİ HABERLER