Spor
  • 13.2.2018 16:32

Galatasaray'dan Eboue'ye yardım eli

Eboue'ye Galatasaray'dan yardım eli... Galatasaray, eski futbolcularından Emmanuel Eboue'ye maddi açıdan geçirdiği sıkıntılı günlerde destek oluyor. 7 Şubat'ta Eboue'nin Türkiye'ye geleceğini ve ona destek olacaklarını açıklayan Hasan Şaş, Eboue ile fotoğrafını paylaştı
Aralık 2017'nin sonlarında verdiği röportajla yaşantısının geldiği noktayı anlatan Eboue'ye 2011-2015 yılları arasında futbol oynadığı Galatasaray kucak açtı. Maddi açıdan sıkıntılar yaşayan ve verdiği röportajlarda intiharın eşiğine geldiğini dile getiren Eboue İstanbul'a geldi.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in yardımcıları Ümit Davala, Hasan Şaş eski futbolcuyla bir fotoğraf paylaştı.

Hasan Şaş, 7 Şubat'ta bir açıklama yapmış ve "Eboue ile ilgileniyoruz, merak etmeyin." ifadelerini kullanmıştı.

EBOUE NEDEN ZOR DURUMDA?
İngiltere basınına yaptığı açıklamada, eşine karşı kaybettiği boşanma davası nedeniyle tüm mal varlığına el konulduğunu belirten 34 yaşındaki Eboue, "Kulübümü, eşimi, ailemi, her şeyimi kaybettim. Allah'tan bana yardım etmesini diliyorum. Bir çamaşır makinem bile yok. Eşyalarımı her gün elimde yıkamak zorundayım. Kız kardeşimin evinde kaldığım zamanlarda onları rahatsız etmemek için yerde yatıyorum." ifadelerini kullandı.

Londra'da bulunan son evinin de yakın zamanda eşine devredileceğini aktaran Fildişi Sahilli futbolcu, "Evimde kaldığım zamanlar her an polis gelebileceği için korkuyorum. Bazen ışıkları kapatarak oturuyorum. İnsanların evde olduğumu bilmelerini istemiyorum. Açılmaması için tüm eşyaları kapının arkasına koyuyorum. Avukat ücretini karşılayacak param yok ama hukuki mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim." değerlendirmesinde bulundu.

Kariyeri boyunca kazandığı parayı güvenerek eşine gönderdiğini ifade eden Eboue, "Türkiye'de 8 milyon avro kazandım. Bu paranın 7 milyonunu eşime gönderdim. Bana ne söylediyse imzaladım. Çocuklarıma çok yakındım. Kızlarım iki ay öncesine kadar beni telefonla arıyordu. Onları çok özledim ve görmek istiyorum. Onlara uzak olmak bana acı veriyor." yorumunu yaptı.

Eski kulüplerinden yardım isteyen Eboue, "Kulüplerimden gelecek herhangi bir teklifi kabul edebilirim. Böyle bir teklif gelse çok mutlu olurdum. Belki genç oyunculara yardımcı olurum. İngiltere Futbol Federasyonu menajerimle problem yaşadığımda bana yardımcı oldu. Belki çok büyük olmasa da bana bir iş verebilirler." şeklinde görüşlerini aktardı.

İngiltere'de uzun süre Arsenal'da görev yaptıktan sonra 2011'de Galatasaray'a transfer olan Eboue, daha sonra Sunderland'e imza atmıştı. Fildişi Sahilli futbolcu, son olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Türk Ocağı takımında forma giyiyordu.

PRENS HARRY'DEN GÜÇ ALMIŞ!
34 yaşındaki Eboue, İngiltere'nin Daily Mirror gazetesine verdiği röportajın ikinci bölümünde, İngiltere kraliyet tahtının varislerinden Prens Harry'nin, annesi Prenses Diana'nın ölümüyle nasıl başa çıktığını anlattığı görüntülerin kendisine yardımcı olduğunu kaydetti.

Fildişi Sahilli eski oyuncu, "Prens Harry'nin annesini kaybettikten sonra sorun yaşadığını gördüm, bu bana yardımcı oldu. Kendi kendime, (Eğer prens sorun yaşıyorsa ve bunu konuşma yolunu seçiyorsa, ben niye yapmayayım.) dedim. Prensin röportajını izlemek bana çok yardımcı oldu." ifadelerini kullandı.

Milli takımından arkadaşı Steve Gohouri'nin geçen yıl ocak ayında Almanya'da intihar ettiğini hatırlatan Eboue, "Her gün dua ettim. Allah'tan bana yardım etmesini istedim. Onun yaptığını yapmayacağım." değerlendirmesinde bulundu.

Son 14 ayda kardeşini ve dedesini kaybeden Eboue, futbolcuların büyük miktarlarda para kazanabildiğini ancak zihin sağlığının güçlü olmaması halinde kazançlarının onları tedavi edemeyeceğini savundu.

Altı aydır 9, 12 ve 14 yaşlarındaki üç çocuğunu göremediğini paylaşan Eboue, "Eskiden üçüncü kattaydım, şimdi zemindeyim. İnsanların kafasında bir Emmanuel Eboue imajı var, saygı duyuyorlar. Beni otobüste gördüklerinde, (Hayır ben değilim.) diye yalan söylemek zorunda kalıyorum. Yalan söylemek zorundayım, utanıyorum." şeklinde görüşlerini aktardı.

 

 

Güncellenme Tarihi : 13.2.2018 16:50

İLGİLİ HABERLER