Spor
  • 23.9.2017 16:19

Galatasaray gurbetçi avına çıktı

Aslan, Avrupa’da yıldızı parlamamış genç Türk yetenek avına çıktı. Kaan Ayhan listede ilk sırada. Valencialı Ferhat, Romalı Rezan, Leverkusenli Atakan, Hannoverli Kenan, Schalkeli Alper, E.Frankfurtlu Şahverdi de takip altında.

Cimbom, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'tan gelen yabancı sınırındadüzenleme sinyallerinin ardından yol haritasını belirledi.

Galatasaray ‘yabancı' sınırlamasına karşı olsa da vakit geçirmeden Futbol Direktörü Cenk Ergün'ün hazırladığı B Planı'nı devreye soktu.

Yaz transfer döneminde 10 yabancı alan sarı-kırmızılılar bu kez rotasını Türkiye Cumhuriyeti pasaportu olan futbolculara çevirdi.

DEVRE ARASI 2 TRANSFER

Cenk Ergün'ün talimatı ile scout ekibi taramalara başlarken Galatasaray ara transferde en az 2 yerli oyuncutransferi planlıyor.

Hem kadroyu gençleştirmek hem de yabancı kontenjanına takılmayacak isimler arayan Cimbom'un gözdeleri arasında Fortune Düsseldorf’un 22 yaşındaki milli stoperi Kaan Ayhan var.

Roma'nın Bröndby'den transfer ettiği 20 yaşındaki Rezan Çorlu da sarı- kırmızılıların radarına takıldı.

KAYNAK ALMANYA

Valencia altyapısında yer alan ve 30 Kasım'da 16 yaşına girecek olan U17 milli Ferhat Çoğalan yakın takibe alındı.

Galatasaray scout ekibinin listesinde Hannoverli Kenan Karaman (23) ve Mete Kaan Demir (19), Leverkusenli Atakan Akkaynak (18), Schalkeli Alper Ademoğlu (19), Mainzlı Suat Serdar (20) Eintracht Frankfurtlu Şahverdi Çetin (17), Kölnlü Salih Özcan (19) ve Leipzigli Mert Yılmaz (19) gibi Türk gençlerinin olduğu öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 23.9.2017 16:21

İLGİLİ HABERLER