Spor
  • 23.8.2016 00:03

Galatasaray Karabükspor'u 90+4'de devirdi

Spor Toto Süper Lig'de 1. hafta kapanış mücadelesinde Galatasaray cezası nedeniyle kendi seyircisinin olmadığı maçta evinde Karabükspor'u 90+4. dakikada bulduğu golle 1-0 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasının kapanış maçında Galatasaray, TT Arena'da Kardemir Karabükspor'u konuk etti. Sarı-kırmızılılar, zorlandığı mücadeleden son saniyede gelen golle 1-0 galip ayrıldı.

Galatasaray hücum anlamında lige hazır bir görüntüde görünürken; 90+3'te Eren Derdiyok sahneye çıktı ve takımına galibiyeti getirdi. Öte yandan Muslera yaptığı kurtarışlarla maçın adamı oldu.

Süper Lig'in 2. haftasında Galatasaray, deplasmanda Akhisar ile karşılaşacakken; Karabükspor ise evinde Çaykur Rizespor'u konuk edecek.

RIEKERINK'TEN TEK DEĞİŞİKLİK

Kardemir Karabükspor önüne çıkan Galatasaray'ın kadrosunda, Turkcell Süper Kupa'da Beşiktaş ile yapılan maçın kadrosunda tek değişiklik oldu. Teknik direktör Jan Olde Riekerink, Turkcell Süper Kupa'da Beşiktaş derbisinde sakatlanan Lukas Podolski'nin yerine forvette Eren Derdiyok'a görev verdi.

İLK TEHLİKELİ ATAKLAR KARABÜKSPOR'DAN

Linnes'in kısa düşen pasını Selçuk İnan kontrol edemedi ve Karabükspor hızlı çıktı. Galatasaray savunmasının arkasına sarkan Mustapha Yatabare ceza sahasında topla buluştu. Yatabare birkaç metre topu sürdükten sonra yerden bir şut çekti ve top direğin yanından auta çıktı.

Galatasaray orta alanda bir anda eksik yakalandı. Karabükspor'da Yatabare sol kanatta topla buluştu ve hızlı bir şekilde ceza alanına hareketlendi. Yatabare ceza sahasına girer girmez topu yerden ortaladı. Muslera'dan seken topa Abdou Traore vurdu ve kaleci Muslera topu son anda kornere çelmeyi başardı. Kullanılan korner sonrası galatasaray ceza sahasında yine bir karambol yaşandı ancak pozisyonun devamında top auta çıktı.

Mücadelenin 6. dakikasında sakatlanan ve kısa bir tedavi gören Dany daha fazla oyuna devam edemedi ve 17. dakikada Karabükspor'da Dany yerine oyuna Barış Başdaş girdi.

Wesley Sneijder orta alanda topla buluştu ve hücumun yönünü sağ kanada çevirdi. Sneijder'den aldığı pasta Martin Linnes topu direk ceza sahasına gönderdi. Sinan Gümüş topla buluştu ancak hakem bu pozisyonda ofsayt bayrağını kaldırdı.

BRUMA VE SELÇUK, AHMET ŞAHİN'İ GEÇEMEDİ

Mücadelenin 34. dakikasında Galatasaray'da Tolga Ciğerci, ceza alanı içerisine haraketlenen Bruma'ya uzun bir pas gönderdi. Bruam topu kontrol etti ve kaleye şutunu gönderdi. Ahmet Şahin topu ilk hamlede çelmeyi başardı. Dönen topa Selçuk İnan vurdu ancak Ahmet bir kez daha topu kontrol etti.

JAN OLDE RIEKERINK'TEN SÜRPRİZ DEĞİŞİKLİK

Martin Linnes'in Yatabare'ye yaptığı hareketi hakem faul olarak değerlendirdi ve Linnes bu pozisyonda bir de sarı kart gördü. Serbest vuruşu Tanase kullandı ve Muslera topu son anda kornere çelmeyi başardı. Jan Olde Riekerink, oyuna ilk müdahalesini 39. dakikada yaptı. Hollandalı teknik adam, etkisiz bir performans çizen Martin Linnes'in yerine oyuna Sabri Sarıoğlu'nu aldı.

Mücadelenin 43. dakikasında Galatasaray, sol kanattan bir korner kazandı. Kullanılan korner sonrası Eren Derdiyok topa dokunamadı. Arka direkte Aurelien Chedjou topu kaleye göndermek istedi ancak Chedjou'nun dokunduğu top az farkla üstten auta gitti.

İlk 45 dakikanın kalanında her iki ekip de gol bulamadı ve Galatasaray ile Kardemir Karabükspor arasındaki mücadelenin ilk yarısı 0-0'lık beraberlikle sona erdi.

G.SARAY'DA HAREKET VAR, POZİSYON YOK

İkinci yarıya her iki takım oyuncu değişikliği yapmadan başladı. Galatasaray, ikinci yarıda daha etkili ve hücumda daha istekli bir görüntü çizerek oyuna başladı.

Mücadelenin 53. dakikasında Galatasaray, sol kanatta bir serbest vuruş kazandı. Wesley Sneijder'in ceza sahasına gönderdiği topu kaleci Ahmet Şahin yumrukladı. Pozisyonun devamında Sabri topu ceza alanında gönderdi. Gelen topu Sneijder kaleye göndermek istedi ancak top üstten auta çıktı.

Bu pozisyondan kısa bir süre sonra 57. dakikda Eren Derdiyok'un şutu savunmadan sekti ve Wesley Sneijder'in önünde kaldı. Hollandalı oyuncu da kaleyi düşündü ancak Ahmet Şahin topu kontrol altına almayı başardı.

SELÇUK İNAN, AHMET ŞAHİN'İ GEÇEMEDİ

Galatasaray, 69. dakikada sağ kanattan hücuma çıktı. Sabri'nin pasında Sinan Gümüş sağ çizgide topla hareketlendi. Sinan ilk rakibinden kurtulduktan sonra pasını çıkardı. Pozisyonun devamında ceza sahasına havalandırılan topu savunma karşıladı. Top ceza yayındaki Selçuk İnan'ın önünde kaldı. Selçuk kontrol ettikten sonra kaleyi düşündü ancak rakibinin de müdahalesiyle istediği gibi vuramayan Selçuk'un şutunda top Ahmet Şahin'in kucağında kaldı.

71. dakikada Galatasaray savunmasının arkasına uzun gönderilen topa Yatabare hareketlendi. Yatabaye kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda şutunu çekti ancak top auta çıktı. Bu pozisyonun ardından hakem su molası verdi.

BRUMA YERİNE YASİN ÖZTEKİN OYUNDA

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, 73. dakikada bir oyuncu değişikliği daha gerçekleştirdi. Sarı-kırmızılı takımda Bruma kenara gelirken, Yasin Öztekin oyuna dahil oldu.

Yasin Öztekin, Galatasaray'ı hücum anlamında hareketlendirse de, tehlikeli pozisyonları bulan yine Karabükspor oldu. Karadeniz ekibinde Serdar, %100'lük pozisyonu 84. dakikada harcadı.

90. Dakika: GOOOLL!!! Galatasaray, Eren Derdiyok'un golü ile maçta öne geçiyor.

90. Dakika: Defansın arkasına atılan ara pasa hareketlenen Mustapha Yatabare için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

89. Dakika: Ceyhun Gülselam'ın ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda Fernando Muslera güçlükle topu kornere çeliyor.

84. Dakika: KDÇ Karabükspor gole yaklaşıyor. Hızlı gelişen KDÇ Karabükspor atağında Olafur Skulason sağ kanattan topu ceza alanına gönderiyor ancak Serdar Deliktaş topa istediği gibi vuramayınca pozisyon sonlanıyor.

82. Dakika: KDÇ Karabükspor'da üçüncü ve son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Abdou Traore oyundan çıkarken, Olafur Skulason yerine giren isim oluyor.

80. Dakika: Sağ kanattan Kerim Zengin'in ceza alanına gönderdiği ortasında Aurelien Chedjou kafayla uzaklaştırmayı başarıyor.

78. Dakika:Abdou Traore'nin ceza sahası dışından sağ ayağıyla kaleye gönderdiği şutunda meşin yuvarlak farklı şekilde auta çıkıyor.

73. Dakika: Galatasaray'da ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Bruma oyundan çıkarken, Yasin Öztekin yerine giren isim oluyor.

71. Dakika: KDÇ Karabükspor gole yaklaşıyor. Abdou Traore'nin attığı uzun pasla topla buluşan Mustapha Yatabare sol kanattan hızla ierleyerek ceza alanına giriyor ancak Fernando Muslera kalesini zamanında terk ederek açıyı kapatıyor ve Mustapha Yatabare'nin istediği vuruşu yapmasını engellemeyi başarıyor.

69. Dakika: Savunmadan seken topu önünde bulan Selçuk İnan'ın ceza yayı içierisinden kaleye gönderdiği şutunda Ahmet Şahin rahatlıkla topa hakim olmayı başarıyor.

63. Dakika: Tolga Ciğerci'nin ceza sahası dışından sağ ayağıyla kaleye gönderdiği şutunda meşin yuvarlak kalenin üstünden auta çıkıyor.

56. Dakika: Orta sahadan aldığı topla hızla ilerleyen Iasmin Latovlevici'nin sol çaprazdan kaleye gönderdiği şutunda meşin yuvarlak kalenin sağından auta çıkıyor.

53. Dakika: Sol kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Wesley Sneijder'in ceza alanına gönderdiği ortasında Ahmet Şahin çift yumrukla topu uzaklaştırıyor. Ardından tekrar topu önünde bulan Wesley Sneijder'in sol çaprazdan kaleye gönderdiği şutunda meşin yuvarlak farklı şekilde auta çıkıyor.

48. Dakika: Defansın arkasına hareketlenen Bruma için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

47. Dakika: Orta sahada yaşanan ikili mücadele sırasında Tolga Ciğerci Andre Poko'ya yaptığı faul sonrasında hakem Bülent Yıldırım tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

46. Dakika: Hakem Bülent Yıldırım ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya ev sahibi Galatasaray başlıyor.

İKİNCİ YARI

45. Dakika: Maçta ilk yarı golsüz sona eriyor

45. Dakika: Müsabakanın ilk yarısına oynanmamış süre olarak en az 2 dakika ilave ediliyor.

43. Dakika: Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Wesley Sneijder'in ceza alanına gönderdiği ortasında Eren Derdiyok'tan seken topu arka direkte önünde bulan Aurelien Chedjou'nun vuruşu istediği gibi olmayınca meşin yuvarlak auta çıkıyor.

39. Dakika: Galatasaray'da ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Martin Linnes oyundan çıkarken, Sabri Sarıoğlu yerine giren isim oluyor.

38. Dakika: Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Iasmin Latovlevici'nin ceza alanına gönderdiği ortasında Galatasaray savunması topu uzaklaştırmayı başarıyor.

37. Dakika: İkili mücadele sırasında Martin Linnes rakibi Mustapha Yatabare'ye kontrolsüz müdahalede bulununca hakem Bülent Yıldırım tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

34. Dakika: Galatasaray maçtaki en net pozisyonunu yakalıyor. Tolga Ciğerci'nin pasıyla ceza alanında topla buluşan Bruma'nın bekletmeden yaptığı vuruşunda Ahmet Şahin güçlükle topu çeliyor. Dönen topu Selçuk İnan tamamlamak istiyor ancak Ahmet Şahin bir kez daha pozisyonu büyümeden önlemeyi başarıyor.

33. Dakika: Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Cristian Tanase'nin ceza alanına gönderdiği ortasında Fernando Muslera topa rahatlıkla hakim olmayı başarıyor.

32. Dakika: KDÇ Karabükspor gole çok yaklaşıyor. Abdou Traore'nin pasıyla topla buluşan Andre Poko'nun sağ çaprazdan kaleye gönderdiği şutunda meşin yuvarlak kalenin sağından az farkla auta çıkıyor

29. Dakika: Martin Linnes'in pasına hareketlenen Sinan Gümüş için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

27. Dakika: Sol kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Wesley Sneijder'in ceza alanına gönderdiği ortasında Ahmet Şahin topa rahatlıkla hakim olmayı başarıyor.

24. Dakika: Orta sahada yaşanan ikili mücadele sırasında Ceyhun Gülselam Eren Derdiyok'a yaptığı faul sonrasında hakem Bülent Yıldırım tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

22. Dakika: Defansın arkasına atılan uzun pasa hareketlenen Eren Derdiyok için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

20. Dakika: Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu Bruma paslaşarak kullanıyor. Ardından Selçuk İnan'ın ceza alanına gönderdiği ortasında meşin yuvarlak doğrudan auta çıkıyor.

17. Dakika: Maçtaki ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Sakatlık geçiren Dany Nounkeu oyundan çıkarken, Barış Başdaş yerine giren isim oluyor.

13. Dakika: Sağ kanattan kazanılan korneri paslaşarak kullanan Abdou Traore'nin ceza alanına gönderdiği ortasında seken topu tekrar önünde bulan Abdou Traore'nin şutunda Fernando Muslera güçlükle topu uzaklaştırmayı başarıyor. Dönen topa hareketlenen Serdar Deliktaş'ın şutunda ise meşin yuvarlak auta çıkıyor.

12. Dakika: KDÇ Karabükspor gole çok yaklaşıyor. Sol kanattan hızla ilerleyen Mustapha Yatabare topu ceza alanına çeviriyor. Fernando Muslera'dan seken topu önünde bulan Abdou Traore'nin şutunda Fernando Muslera güçlükle topu kornere çeliyor.

8. Dakika: Dany Nounkeu'nun sakatlığı dolayısıyla oyun bir süre duruyor.

4. Dakika: Maçtaki ilk tehlikeli pozisyon konuk ekip KDÇ Karabükspor'dan geliyor. Ceyhun Gülselam'ın ara pasıyla topla buluşan Mustapha Yatabare'nin sol çaprazdan kaleye gönderdiği şutunda meşin yuvarlak az farkla auta çıkıyor.

1. Dakika: Hakem Bülent Yıldırım maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye konuk ekip KDÇ Karabükspor başlıyor.
Güncellenme Tarihi : 23.8.2016 00:14

İLGİLİ HABERLER