Spor
  • 23.5.2015 12:13

Galatasaray kongresinde oy sayımı başladı, büyük FARK var

Galatasaray Kulübü’nün seçimli olağan genel kurulunda oy verme işlemi sona erdi ve sayıma geçildi.
 

Galatasaray kongresinde oy sayımı başladı galatasaray,galatasaray başkanlık seçimi

Sarı-kırmızılı kulübün 36. başkanını seçeceği olağan genel kurulunda saat 10.30’da başlayan oy verme işlemi saat 15.00’de sona erdi. Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Kongre Salonu’nda yapılan kongrede 99. dönem yönetimi belirlenecek. Seçimli genel kurulda başkanlık için adaylığını koyan Dursun Özbek, Turgay Kıran ve Ahmet Özdoğan, sarı-kırmızılı kulübün 36. başkanı olabilmek için birbirleriyle yarışıyor. Resmi olmayan rakamlara göre 3 bin 844 üyenin oy kullandığı açıklandı.

SANDIKLAR AÇILMAYA BAŞLADI

1. Sandık sonucu: Dursun Özbek: 159 Ahmet Özdoğan: 25 Turgay Kıran: 30 

2. Sandık sonucu: Dursun Özbek: 163 Ahmet Özdağan: 29 Turgay Kıran: 41

3. Sandık sonucu: Dursun Özbek:188 Ahmet Özdağan: 31 Turgay Kıran: 31

4. Sandık sonucu: Dursun Özbek: 191 Ahmet Özdağan: 30 Turgay Kıran: 44

5. Sandık sonucu: Dursun Özbek: 223 Ahmet Özdağan: 32 Turgay Kıran: 31

Toplam: Dursun Özbek: 924 Ahmet Özdağan: 147 Turgay Kıran: 177

Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda yapılan genel kurulun açılışını Başkan Duygun Yarsuvat yaptı. Genel kurulda ilk olarak Seçim Divan Kurulu seçimi yapıldı. Divan başkanlığına oybirliği ile Metin Ünlü seçildi. Seçimde 15 sandıkta oy kullanılıyor. Sandıklarda görev yapacak üyelerin de saptanmasının ardından oy kullanma işlemi başladı. Seçimin saat 15:00'de kadar sürmesi bekleniyor. Başkan adaylarından Turgay Kıran "gri", Ahmet Özdoğan "sarı" ve Dursun Özbek (6602) "kırmızı" listeyle seçime girdiler.

Kaydı açık 7 bin 908 üyeden, yakın zamanda vefat eden ve kulüpte çalışanların düşülmesinin ardından, 7 bin 856 üyenin oy kullanma hakkı var. Olağan seçimli genel kurul toplantısında Galatasaray tarihinin 36. başkanı seçilecek.

Başkan adaylarından Turgay Kıran, seçimi kazananın Galatasaray'ın olmasını belirterek, diğer başkan adaylarına başarı dileğinde bulundu. Prof. Dr. Ahmet Özdoğan da, "Galatasaray'a yakışır bir seçim kampanyası yaptık. Bizim Enes Kuşku adında dünya ikincimiz var. Ter akıttı ve dünya ikincisi oldu. Bir tesisi var ve tesis yıkılabilecek durumda. Gazeteleri açtınız Galatasaray kürekte küçülmeye gidiyor denildi ama bu çocuk kürek çekti ve dünya ikincisi oldu. Biz hep birlikte bir öykü yazabiliriz" diye konuştu.

ÖZBEK: "BU MİRASI EMANET OLARAK KABUL EDİYORUM"
Son olarak kürsüye gelen Dursun Özbek ise, "Genel kurulun seçeceği aday çok kıymetli bir mirası teslim alıyor. Şahsım adına teslim alırsam bu mirası emanet olarak kabul ediyorum. Aldığımdan daha yukarıda, daha başı dik teslim edeceğime de söz veriyorum" dedi. 

BAŞKAN ADAYLARI OY KULLANDI
Galatasaray Kulübü'nün Seçimli Olağan Genel Kurulu'nda başkan adayları oy kullandı. 

Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda yapılan genel kurulda başkan adayları Dursun Özbek, Ahmet Özdoğan ve Turgay Kıran oylarını kullandı. 3 numaralı sandıkta oy kullanan adaylar, birbirlerine başarı dileğinde bulundu. Seçimde oy kullanma işlemi 15 sandıkta devam ederken, seçimin saat 15:00'de kadar sürmesi bekleniyor. Başkan adaylarından Turgay Kıran "gri", Ahmet Özdoğan "sarı" ve Dursun Özbek "kırmızı" listeyle seçime girdi. Kaydı açık 7 bin 908 üyeden, yakın zamanda vefat eden ve kulüpte çalışanların düşülmesinin ardından, 7 bin 856 üyenin oy kullanma hakkı var. 

MESUT ALAN - KAAN ÜLKER - MEHMET ŞİRİN TOPALOĞLU
İSTANBUL

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:17

İLGİLİ HABERLER