Spor
  • 29.1.2018 07:29

Galatasaray Ndiaye'ye ne kadar ödedi?

Afrin'e Zeytin Dalı Harekatı'nda 10. güne girildi. Bugün stratejik 915. Tepe'nin de teröristlerden ele geçirildiği duyuruldu. Ayrıca, 2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Temel, Burseya Dağı'na gitti. TSK'dan yapılan son dakika açıklamasında, "Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 597 olmuştur" denildi. Afrin'deki terör hedefleri, Fırtına obüsleri ile ateş altına alınıyor. Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nde de 'Afrin' hareketliliği yaşanıyor. Havalanan F-16'lar Afrin'deki terör hedeflerini vurdu

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Türk Silahları Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Afrin'in batısında gerçekleştirdiği operasyonda stratejik 915. Tepe ele geçirildi.

Afrin'in batısındaki Racu belde merkezinin güneyindeki 915. Tepe'ye yönelik sabah saatlerinde başlayan operasyon sayesinde belde çevresinde terör örgütü PYD/PKK'ya karşı tüm hakim noktalar kontrol altına alındı.

21 NOKTA ÖRGÜTTEN KURTARILDI

AA'nın aktardığına göre, öğle saatlerinde teröristlerden arındırılan 915. Tepe'nin alınması ile harekatın 10. gününde Afrin'in beş beldesinde 15'i köy, biri köy altı yerleşim ile 5'i stratejik dağ ve tepe olmak üzere 21 nokta örgütten kurtarılmış oldu.

STRATEJİK 13 NOKTADAN İLKİ! BURSEYA DAĞI'NIN ŞİFRELERİTSK'nın terör unsurlarına karşı yürütmekte olduğu Zeytin Dalı Harekatı'nda Burseya Dağı'nda kontrol sağlandı. Harekatın 9. günü itibarı ile Burseya Dağı'nın çevresinde 19 nokta terör örgütü YPG'den arındırıldı

TSK ve harekata destek veren ÖSO güçleri, harekatın önceki günlerinde, Bülbül beldesinde Şengal, Zehran, Bali Köy, Kurni, Hay Oğlu, Heftar ve Ursa köyleri ile Kürdo köy altı yerleşimini, Racu beldesinde Edamanli, Ali Bekki, Bilal Köy, Ömer Uşağı ve Mamel Uşağı köyleri ve 740.Tepe'yi, Şeyh Hadid beldesinde Şeyh Hadid Tepesi ve Kara Mitlak köyü, Cinderes beldesinde Hammam köyü ile Mersides Tepesi'ni, Şeran beldesinde de Burseya Dağı ve Kastel Cündo köyü ele geçirmişti.

Son dakika: Burseya Dağı'ndaki mevziler böyle görüntülendi

 2. ORDU KOMUTANI TEMEL BURSEYA DAĞI'NDA

Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütlerine yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nı yöneten İkinci Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, teröristlerden arındırılan Burseya Dağı'nda incelemelerde bulundu.

Temel, dün terör örgütünden temizlenen stratejik önemdeki Burseya Dağı'na gelerek durumu yerinde gördü. İncelemelerde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarını da denetleyerek moral veren Temel, beraberindeki komutanlarla Burseya Dağı ve çevresinde alınan güvenlik tedbirleri ile tahkimatı değerlendirdi.

TSK'dan Afrin'e Zeytin Dalı Harekatı'nın 10. gününde, etkisiz hale getirilen teröristlerle ilgili olarak son dakika açıklama geldi. Açıklamada, "Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 597 olmuştur" denildi. Afrin'e Zeytin Dalı Harekatı'nda terör hedefleri, Fırtına obüsleri ve F-16'lar ile de ateş altına alınıyor. Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nden havalanan F-16'lar Afrin'deki terör hedeflerini vurdu.

AA'ya konuşan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) özel operasyonlar komutanı Cemil Karmo, terör örgütü PYD/PKK'nın, Afrin'e Fırat Nehri’nin doğusundan yeni DEAŞ’lı gruplar getirdiğini öne sürdü.

AFRİN'İN KUZEYİNDE ELE GEÇİRİLEN TÜNEL BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

Afrin'in kuzeyinde terör örgütü PKK/PYD/YPG'ye ait 300 metre uzunluğunda televizyonlu tünel böyle görüntülendi.

TSK'dan yapılan açıklama şöyle:

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere, 20 Ocak 2018 saat 17.00’den itibaren “Zeytin Dalı Harekâtı” başlatılmıştır.

Harekât, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK’nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir.

Harekâtın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir.

Hava Kuvvetleri tarafından gece süresince gerçekleştirilen hava harekâtı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 44 hedef imha edilmiştir. Harekâta katılan 25 uçak emniyetle üslerine dönmüşlerdir.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce desteklenen dört Özgür Suriye Ordusu mensubu hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştır.

“Zeytin Dalı Harekâtı” kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre gece süresince 40 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 597 olmuştur.

Hava harekâtı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen “Zeytin Dalı Harekâtı”, planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir.

 CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BURSEYA DAĞI AÇIKLAMASICumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Amasya'da Burseya Dağı'nın ele geçirilmesiyle ilgili olarak son dakika açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Mehmedimiz Afrin'e doğru yürüyor. Burseya Dağı'nı da düşürdüler" dedi

Güncellenme Tarihi : 29.1.2018 17:06

İLGİLİ HABERLER