Spor
  • 22.11.2014 13:51

Galatasaray Trabzonspor maçının ilginç ayrıntıları

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Galatasaray ileTrabzonspor Türk Telekom Arena'da karşılaşıyor. Maçın özeti, canlı anlatımı, detayları ve takımların analizi Eurosport.com Türkiye’de.

Galatasaray, bugün ağırlayacağı Trabzonspor'u yenerek, Spor Toto Süper Lig'de üst üste 3. galibiyetini almak istiyor.

Ligde 10. haftaya lider Fenerbahçe'yle birlikte 19 puanda giren sarı-kırmızılı takım, son iki haftada Kasımpaşa ve Kardemir Karabükspor'u 2-1 yendi. "Cim Bom", teknik direktör değişikliğinin ardından Ersun Yanal'ın başına geçtiği Trabzonspor karşısında hem galibiyet serisini devam ettirmek hem de zirve yarışını sürdürmeyi hedefliyor.

Türk Telekom Arena'da saat 19.00'da başlayacak Galatasaray-Trabzonspor maçını hakem Mustafa İlker Coşkun yönetecek.

Galatasaray, bu sezon seyircisinin önünde ligde mağlubiyet yaşamadı. Türk Telekom Arena'da Eskişehirspor'la golsüz berabere kalan "Cim Bom",Sivasspor, Fenerbahçe ve Kasımpaşa'yı 2-1'lik skorlarla yenmeyi başardı.

Sarı-kırmızılılarda zorlu maç öncesi cezalı oyuncu bulunmazken, İsviçre Milli Takımı'ndan sakat dönen Blerim Dzemaili, yarın forma giyemeyecek.

Galatasaray'da Felipe Melo ve Yekta Kurtuluş ise sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bu iki oyuncu yarın sarı kart görmeleri durumunda, 11. haftadaki Gaziantepspor karşılaşmasında oynayamayacak.

Ersun Yanal yönetimindeki Trabzonspor, İstanbul'da galibiyet arıyor 
Ligde yarın deplasmanda Galatasaray ile karşılaşacak bordo-mavililer, yeni teknik direktörüyle çıkacağı ilk maçtan galibiyetle ayrılmayı hedefliyor.

Spor Toto Süper Lig'de yarın deplasmanda Galatasaray ile karşılaşacak Trabzonspor, yeni teknik direktörü Ersun Yanal ile İstanbul'da galibiyet arayacak.

Ligin 9'uncu haftası sonunda 12 puan ile 10'uncu sırada yer alan bordo-mavili takım, teknik direktör Vahid Halilhodzic'in sözleşmesinin feshedilmesinin ardından göreve gelen Ersun Yanal yönetimindeki ilk maçında sahadan galibiyetle ayrılmayı hedefliyor.

"Üç Büyükler" olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray karşısında oynadığı son 18 maçta galip gelemeyen bordo-mavililer, bu takımlar karşısında kötü gidişatına dur demenin hesaplarını yapıyor. Resmi maçlarda son galibiyetini 21 Nisan 2012'de Süper Final şampiyonluk grubunun 2. haftasında Beşiktaş'ı sahasında 1-0 yenerek alan bordo-mavili ekip, 945 günlük galibiyet özlemini Galatasaray maçıyla sonlandırmayı amaçlıyor.

Olcan, eski takımına karşı 
Sezon başında Trabzonspor'dan transfer edilen Olcan Adın, teknik direktör Cesare Prandelli'nin şans vermesi durumunda eski takımına karşı ilk defa forma giyecek.

Trabzonspor'a 2011-2012 sezonunun ara transfer döneminde gelen Olcan, özellikle geçen sezon bordo-mavili forma altında ligde 10, UEFA Avrupa Ligi'nde de attığı 5 golle dikkati çekmişti.

Maçın başlama saati: 19.00
Stadyum: Türk Telekom Arena
Hakem: Mustafa İlker Coşkun
Yayın: Lig Tv

İstanbul'da 991 günlük özlem 
İstanbul'da dış saha galibiyetini en son 2011-2012 sezonunun 29. haftasında 4 Mart 2012'de oynanan Beşiktaş maçında 2-1'lik sonuçla alan Karadeniz ekibi, Galatasaray karşısında kazanması halinde 991 gün sonra İstanbul'dan 3 puanla dönmüş olacak.

Trabzonspor, İstanbul temscilcileri karşısında bu dönemde yaptığı son 14 maçta 7 mağlubiyet, 7 beraberlik almıştı.

Hacıosmanoğlu dönemi 
Trabzonspor, kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu döneminde İstanbul'da oynadığı 5 maçta kazanamayarak 3 mağlubiyet, 2 beraberlik aldı.

Bordo-mavililer, İstanbul'da Beşiktaş'a 2-0, Kasımpaşa'ya 3-2, Galatasaray'a 2-1 kaybederken Fenerbahçe ile golsüz, İstanbul Başakşehirile 1-1 berabere kaldı.

Karadeniz ekibi, Galatasaray'ı yenmesi halinde bu sezon deplasmandaki ilk galibiyetini elde edecek. Bordo mavililer, Suat Altın İnşaat KayseriErciyesspor, Akhisar Belediyespor, İstanbul Başakşehir ile berabere kalmış, Kardemir Karabükspor'a mağlup olmuştu.

Belkalem cezalı 
Trabzonspor'da son oynanan Torku Konyaspor maçında sarı kart görerek cezalı duruma düşen Cezayirli oyuncu Belkalem, yarınki karşılaşmada takımda görev alamayacak. Onur Recep Kıvrak'ın da uzun süreli sakatlığı bulunuyor. Milli takım kamplarında yer alan yabancı oyuncular da bordo-mavili takımın İstanbul'daki kampına katıldı.

Bordo-mavililerin yarınki karşılaşmaya Fatih Öztürk, Bosingwa,Papadopoulos, Mustafa Akbaş, Musa Nizam, Özer Hurmacı, Mehmet Ekici, Constnat, Yusuf Erdoğan, Waris ve Cardozo 11'i ile çıkması bekleniyor.

Trabzonspor'a coşkulu karşılama 
Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında, 22 Kasım Cumartesi günü Galatasaray'la karşılaşacak Trabzonspor, dün İstanbul'a geldi.

Trabzonspor kafilesini, Atatürk Havalimanı'nda bordo-mavili taraftarlar coşkuyla karşıladı. Taraftarlar, başta kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve teknik direktör Ersun Yanal olmak üzere bordo-mavililere sevgi gösterilerinde bulunup, meşaleler yaktı ve tezahüratlar yaptı.

Trabzonsporlu futbolcular, teknik heyet ve yöneticiler, sevgi gösterileri arasında takım otobüsüne binip, konaklayacağı otele hareket etti.

Bordo-mavililer, maç gününe kadar çalışmalarını İstanbul'da sürdürecek.

Sneijder: "Galatasaray'da çok mutluyum. Hiçbir zaman buradan ayrılmayı düşünmedim" 
Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Wesley Sneijder, medyada hakkında yer alan transfer haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Galatasaray'da çok mutluyum. Hiçbir zaman buradan ayrılmayı düşünmedim" dedi.

GSTV'ye açıklamada bulunan Hollandalı futbolcu, ara transfer dönemi yaklaşırken isminin sürekli haberlerde geçtiğini ifade ederek, "Ben bunları önemsemiyorum. Galatasaray'da çok mutluyum. Takımımla, arkadaşlarımla kendimi çok iyi hissediyorum. Hiçbir zaman da buradan ayrılmayı düşünmedim. Spekülasyonlar sürekli var. Ama ben sadece futboluma ve takımıma odaklandım" şeklinde ifadeler kullandı.

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Trabzonspor ile yapacakları maça da değinen Sneijder, bordo-mavili ekibin ligde şimdiye kadar sadece 1 maç kaybettiğini anımsatarak, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Trabzonspor maçı zor olacak. Bir maç önce aldığımız galibiyetle kendimize özgüvenimiz arttı. Evimizde oynadığımız neredeyse her maçı kazanıyoruz. Ama Trabzonspor da zorlu rakip. Her şeye rağmen kazanmak istiyoruz. Trabzonspor'a gol atar mıyım bilmiyorum. Bu sahada belli olacak. Kendimi çok iyi hissediyorum. Bu maç için de sabırsızlanıyorum. Önemli olan benim gol atmam değil, 3 puanı almamız."

Galatasaray Teknik Direktörü Prandelli: ''Kendi oyunumuzu oynamamız gerekiyor" 
Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, son haftalarda Fenerbahçe'ye çok fazla penaltı verildiğini söyledi.

İtalyan teknik adam, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, yapılan hataların ve yanlış haberlerin önüne geçmek için 15 günde bir gazetecilerle bir araya geleceğini belirtti.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın sezonun ilk yarısını 7-8 puan farkla lider bitireceklerine yönelik sözleriyle ilgili değerlendirmesi istenmesi üzerine, "Son haftalara baktığınızda Fenerbahçe'ye çok fazla penaltı verildiğini görüyorum" ifadelerini kullanan Prandelli, ilk yarıyı kaç puanla tamamlayacaklarının değil, lider bitirmelerinin önemli olacağını dile getirdi.

A Milli Futbol Takımı'nın Kazakistan ile yaptığı maçta Volkan Demirel'in stadı terk etmesiyle ilgili bir soru üzerine de Prandelli, "Bu konuda konuşmak istemiyorum. Çünkü bu konu Fatih Terim ile federasyonu ilgilendiriyor. Milli takımın yaptığı iki maçı da seyrettim. Bazı milli takımlarda olan sorunlar Türkiye Milli Takımı'nda da var. Tempoyu yüksek tutması gereken bir milli takım var. Brezilya maçından sonra Terim'in bütün dediklerine katılıyorum. Çalışarak ileride güzel günler gelecek" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor maçı 
İtalyan teknik adam, Spor Toto Spor Lig'de 22 Kasım Cumartesi günü Trabzonspor ile yapacakları maçın zor geçeceğinin bilincinde olduklarını dile getirerek, "Karşımıza gelecek takım tek maç kaybetti. Baktığımızda hoca değişikliğine de gitti. Bu bazı durumlarda motive edicidir. Bizim sadece pozitif serimizi sürdürmemiz gerekiyor. Kendi oyunumuzu oynamamız gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

"Şampiyon olacağımıza inanıyoruz" 
Cesare Prandelli, sezon sonunda şampiyonluğa ulaşacaklarına inandığını vurgulayarak, "Bu işi yaparken, kendi fikirlerinizi söylerken hem kendinizi hem de başkalarını inandırmanız gerekiyor. Görüyorum ki 20 gündür farklı bir karakter ve ruh ortaya koyduk. Sezon sonunda şampiyon olacağımıza inanıyorum. Çünkü en zor anımızda birlik olmayı başardık. Bütün sorunlara rağmen birlik olduk. Herkes bunu istiyor. Biz bir aileyiz ve buna kenetlendik" diye konuştu.

Galatasaray'ın yaşadığı sorunlar nedeniyle sarı-kırmızılı takıma geldiği için pişmanlık yaşayıp yaşamadığı sorulan İtalyan teknik adam, şunları kaydetti:

"Viyana'da kamptayken samimi bir kişi bulmuştum. Ebru (Köksal) Hanım ile konuşmuştuk. Finansal fair play'in olduğunu ve kolay kolay futbolcu alamayacağımızı söylemişti. O durumdan sonra ben kendimi geri çekemezdim. Ben de kendine elimizdeki futbolcuları değerlendirip, çalışmamız gerektiğini söylemiştim. Bunu herkes biliyordu ama sürekli transfer yapacağımıza dair isimler yazılıyordu. Ben bu durumu bildikten sonra gitmedim, burada kaldım ve görevimin başındayım."

 
"Sneijder ayrılacağına dair haberlerin doğruluk payının olmadığına inanıyorum" 
Cesare Prandelli, yıldız futbolcuları Wesley Sneijder'in başka bir takıma transfer olacağına yönelik haberlerin doğru olmadığına inandığını vurgulayarak, "Herhangi bir istek olursa değerlendirmeye alınır mı alınmaz mı bilmiyorum. Kendisiyle de konuşuruz. Sneijder önemli bir futbolcu. Avrupa basınında böyle haberlerin çıkması normal. Kendiyle konuştuğumuzda hiçbir şekilde doğru olmadığını söyledi. Bu haberlerin doğruluk payının olmadığına inanıyorum" görüşlerini dile getirdi.

"Önceliliğimiz kadroyu 20-22'ye indirmek" 
İtalyan teknik adam, başkan Duygun Yarsuvat ile konuştuklarını ve geniş olan kadrolarını küçültmeyi düşündüklerini anlatarak, "32 futbolcumuz var. Önceliğimiz kadroyu 20-22 futbolcuya indirmek. Sonraki gelişmeleri göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Takımdan ayrılacak oyuncularla ilgili daha liste hazırlamadıklarını vurgulayan Prandelli, "Sadece amacımız 20-22 kişilik futbolcu listesi oluşturmak. Çünkü iyi veya kötü ayırmamak gerekiyor. Ben geldiğimde 20 futbolcumuzun olmasını ve 4 kişinin de altyapıdan gelmesini istemiştim ama geldiğimde 33 futbolcu vardı. Herkesi memnun etmek ve motiveli çalıştırmak zor oluyor. Çünkü herkesin bir isteği oluyor. Zor bir durum ama bunu çözeceğimize inanıyorum" diye konuştu.

"Bütün futbolculardan verim almaya çalışıyoruz" 
İtalyan teknik adam, Bruma, Pandev, Telles, Tarık ve Veysel gibi önemli oyuncuların fazla şans bulamamasıyla ilgili olarak, "Biz futbolculardan her zaman yüzde 100'nü almaya çalışıyoruz. Türkiye'de sadece 5 yabancı futbolcu oynayabiliyor ve biz de 8 yabancı var. Hepsinden verim alabilmek için çalışıyoruz ve ona göre antrenman yapıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Prandelli, oynadıkları 14 resmi maça da farklı 11 ile çıkmalarına ilişkin soru üzerine, kadro istikrarsızlığının Avrupa'nın birçok takımında da yaşandığını dile getirdi.

"Çift forvet değil, daha çok adamla ileriye çıkmak önemli" 
Cesare Prandelli, Burak Yılmaz ve Umut Bulut'u bir arada oynatmamasıyla ilgili olarak, "İki forvetle oynamak sorun değil, daha çok oyuncuyla ileri çıkmak önemli. Bunun en büyük örneklerinden biri Bayern Münih. Sanki forvet yokmuş gibi oynuyorlar. Çünkü 5-6 futbolcuyla pozisyonlara giriyorlar. Bu rakip takımı zorlanmış oluyor. Bu nedenle çift forvet tek forvet oynamak önemli değil, daha çok ileri çıkıp atak yapabilmek önemli" şeklinde konuştu.

"Sabri takım için iyi bir transfer" 
Cesare Prandelli, sezon başında kadro dışı bırakılan ve sonra affedilerek takımdaki yerini alan Sabri Sarıoğlu konusunda polemiğe girmek istemediğini anlatarak, "Sabri'nin takım için iyi bir transfer olduğunu düşünüyorum" dedi.

Spor Toto Süper Lig'de iyi gitmelerine rağmen yapılan ağır eleştirilerin sorulması üzerine İtalyan teknik adam, "Eleştiriler bizim işimizin bir parçası. Bunu kabul ediyorum ama bir de yorumculara şunu sormak istiyorum; Türkiye'de hangi takım iyi oynuyor?" ifadelerini kullandı.

Cesare Prandelli, bir soru üzerine sorunlara rağmen çok çalıştığını ve kendisini iyi hissettiğini söyledi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:10

İLGİLİ HABERLER