Spor
  • 21.7.2017 00:07

Galatasaray UEFA'ya veda etti

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda Galatasaray, ilk maçta 2-0 yenildiği İsveç temsilcisi Östersunds ile 1-1 berabere kaldı. Sarı -kırmızılı ekip bu sonuçla Avrupa'ya veda etti.

Tarihinde Avrupa Kupası maçına çıkmayan zayıf rakibi Östersunds'a ilk maçta 2-0 yenilerek tur şansını zora sokan Galatasaray, Türk Telekom Arena'daki maçta İsveç ekibiyle 1-1 berabere kalarak UEFA Avrupa Ligi'ne Temmuz ayında 2. ön eleme aşamasında veda etti

Galatasaray ilk maçta boyun eğdiği Östersunds'a kendi sahasında da diş geçiremedi. İsveç'te beklenmedik bir skorla karşılaşan Igor Tudor'un Galatasaray'ı, 2-0'ın rövanşında zayıf rakibiyle 1-1 berabere kalarak tarihinin en büyük hezimetlerinden birini yaşadı. UEFA Avrupa Ligi'ne 2. ön elemede veda eden Sarı-kırmızılıların Avrupa macerası başlamadan sona erdi.

Yeni transferler Belhanda, Maicon ve Gomis vasat performanslarıyla sınıfta kalırken, Ahmet Çalık'ın maçtaki büyük hatası Östersunds'un ekmeğine yağ sürdü!

Ahmet Çalık'ın kaptırdığı topta karşı karşıya pozisyonda Muslera'nın rakibini düşürmesiyle Östersunds penaltı kazandı.

60. dakikada Iraklı oyuncu Nouri penaltıyı gole çevirdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Sarı-kırmızılılar Östersunds'a 69. dakikada Ahmet Çalık'ın golüyle cevap verdi.

Bu dakikada sonra turu geçmesi için mucizeye ihtiyacı olan Galatasaray'da futbolcular son dakikalarda beklenen raksiyonu gösteremedi ve karşılaşma 1-1 berabere sona erdi.

UEFA'dan aldığı FFP cezası nedeniyle 1 sezon Avrupa'dan uzak kalan ve tam 520 gün sonra Türk Telekom Arena'da uluslararası bir müsabakaya çıkan Galatasaray'ın böylece Avrupa macerası başlamadan sona ermiş oldu.

Stat: Türk Telekom
Hakemler: Bastian Dankert, Mike Pickel, Rene Rohde (Almanya)
Galatasaray: Muslera, Linnes, Maicon, Ahmet Çalık, Carole, Selçuk İnan, Tolga Ciğerci, Sinan Gümüş, Belhanda, Yasin Öztekin, Gomis
Östersunds: Keita, Mukiibi, Papagiannopoulos, Pettersson, Mensah, Nouri, Bachirou, Widgren, Ghoddos, Sema, Gero
Sarı kartlar: Dk. 20 Gomis, Dk. 39 Muslera (Galatasaray)

İLK YARI

- UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda Galatasaray ile İsveç'in Östersunds ekibi arasında oynanan rövanş maçının ilk yarısı 0-0 bitti.

8. dakikada Selçuk İnan'ın sağdan kullandığı korner atışında, ceza sahasında yükselen Maicon'un kafa vuruşunda yerden seken top kaleci Keita'da kaldı.

13. dakikada sol taraftan köşe atışını kullanan Sema'nın yaptığı ortada, ön direkte Pettersson'un etkili kafa şutunda kaleci Muslera, meşin yuvarlağa sahip oldu.

27. dakikada Maicon'un ara pasıyla ceza sahasında topla buluşan Yasin Öztekin'in önünü açtıktan sonra yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak yandan dışarı gitti.

40. dakikada Selçuk İnan'ın pasıyla ceza sahası sağ çaprazında kaleciyle karşı karşıya kalan Linnes'in aşırtmaya çalıştığı topu, Keita iki hamlede kontrol etti.

44. dakikada Linnes'in sağdan ortasında, penaltı noktası üzerinde Gomes'in yaptığı kafa vuruşunda top yandan az farkla auta çıktı.

45+1. dakikada Selçuk İnan'ın soldan ortasında, savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı topu ceza sahasında kontrol eden Sinan Gümüş'ün dönerek yaptığı vuruşta, kaleci Keita meşin yuvarlağı kornere çeldi.

45+2. dakikada Belhanda'nın sağdan kullandığı köşe vuruşunda, ceza sahasında oluşan karambol sonrası arka direkte topu önünde bulan Sinan Gümüş'ün vuruşunda, meşin yuvarlak direğe çarparak auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz berabere tamamlandı.

İKİNCİ YARI89' Galatasaray takımında Younes Belhanda faul yapıyor

81' Ken Sema çıkıyor ve yerine Jamie Hopcutt oyuna giriyor.

70' GOL! Galatasaray'dan beraberlik gol geldi.

60' GOL! Brwa Nouri penaltıdan attığı golle takımını öne geçiriyor.

53' Galatasaray takımından Selçuk İnan sol çapraz bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

Taraftardan yönetime protesto, Sneijder’e sevgi

Galatasaray taraftarı, Başkan Dursun Özbek ve Teknik Direktör Igor Tudor’u istifaya davet ederken, sözleşmesi fesih edilen Wesley Sneijder’in de lehine tezahüratlarda bulundu.

Galatasaray’ın UEFA Avrupa ikinci tur ön eleme maçında Türk Telekom Stadaymu’nda oynanan Östersunds FK maçında protestolar damga vurdu. Sarı-kırmızılıların 60. dakikada yediği golden sonra sarı-kırmızılılar, protestolara başladı. Maçta o dakikaya kadar takımını destekleyen taraftarlar, golden sonra Başkan Dursun Özebek ve Teknik Direktör Igor Tudor’u istifaya davet etti.

Taraftarlar ayrıca sözleşmesi fesih edilen eski oyuncuları Wesley Sneijder’in de lehinde tezahüratlar yaptı.

10 numara Sneijder’den sonra Belhanda’da

Galatasaray’da Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder’in takımdan ayrılmasının ardından Belhanda ilk kez resmi maçta 10 numaralı formayla ile oynadı.

Galatasaray’dan 10 numaralı forma sahibini buldu. Hollandalı yıldız futbolcu Wesley Sneijder’in takımdan ayrılması gündemdeyken, hazırlık maçında ilk 10 numaralı formayı yeni transfer Younes Belhanda giymişti. Sneijder’in sözleşmesinin fesih edilmesinden sonra boşta kalan 10 numaralı forma, Östersunds FK maçıyla birlikte Belhanda’ya verildi. Faslı futbolcu ilk kez resmi bir maçta bu formaya müsabakaya çıktı.
Yıldız futbolcu, Teknik Direktör Igor Tudor tarafından ilk 11’de görevlendirildi.

Türk Telekom Stadyumu’nda 33 bin 066 kişi maçı izledi

Galatasaray ile Östersunds FK maçını izlemek için Türk Telekom Stadyumu’na 33 bin 066 seyirci geldi.
Galatasaray, evinde sezonun ilk resmi maçını UEFA Avrupa Ligi ikinci ön eleme turu müsabakasında Östersunds FK karşı çıktı. Bu sezon Türk Telekom Stadyumu’nda ilk defa oynanan karşılaşmayı 33 bin 066 taraftar izledi. Maç boyunca takımını tezahüratlarıyla yalnız bırakmayan sarı-kırmızılı taraftar, takımına tam destek verirken, müsabakanın 60. dakikasından yenilen golden sonra da protestolara başladı.

Tudor Belhanda ile maça başladı

Galatasaray’da Teknik Direktör Igor Tudor, Östersunds FK ile oynanacak UEFA Avrupa Ligi rövanş maçının 11'inde ilk müsabakada görev verdiği Rodrigues’in yerine Belhanda’yı kullandı.

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi ikinci ön eleme turu rövanş maçında İsveç ekibi Östersunds FK ile Türk Telekom Stadyumu’nda mücadele edecek. Bu önemli maç öncesinde iki takımın da ilk 11’leri belli oldu. Sarı-kırmızılılarda Teknik Direktör Igor Tudor ilk maçta görev verdiği Rodrigues’in yerine Belhanda’ya sahaya sürdü.

Avrupa’da 269. randevu

Galatasaray, Östersunds karşısında Avrupa kupaları tarihindeki 269. karşılaşmasına çıkacak. Sarı-kırmızılılar, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 161, UEFA Avrupa Ligi'nde 74, Kupa Galipleri Kupası'nda 32 ve UEFA Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere toplam 268 maç yaptı. Galatasaray, bu maçlarda 98 kez sahadan galip gelirken, 100 defa rakiplerine mağlup oldu. 70 karşılaşmada eşitlik bozulmazken, sarı-kırmızılılar rakip filelere gönderdiği 368 gole karşılık kalesinde 399 gol gördü.

İsveç takımlarıyla 7. maç

Sarı-kırmızılılar, bugüne kadar İsveç ekipleriyle 6 kez mücadele etti. Bu maçlarda Galatasaray 1 kez sahadan galip ayrılırken, 4 defa da rakiplerine yenildi. 1 maçta ise taraflar eşitliği bozamadı.

Güncellenme Tarihi : 20.7.2017 22:41

İLGİLİ HABERLER