Spor
  • 26.8.2016 03:19

Galatasaray'a Diarra müjdesi

Diarra müjdesi

Galatasaray’a beklediği güzel haber geldi. Lokomotiv Moskova, Lassana Diarra’nın 10 milyon Euro’luk cezasını 5 milyona indirdi. Tek sıkıntı; Rus kulübünün bu rakamı peşin olarak istemesi.

Ön libero transferinde Sarı-Kırmızılılar artık son viraja girdi. Lassana Diarra ile 3 yıllık sözleşme konusunda prensip anlaşmasına varan Galatasaray, 31 yaşındaki oyuncunun 10 milyon Euro’luk ceza sorununu çözmesini bekliyordu. Hafta başından beri Diarra’nın menaceri ve avukatıRusya’da kamp kurarken, Lokomotiv Moskova ile yapılan pazarlıklar sonuç verdi. Rus kulübü cezada yarı yarıya indirime gitti. Yani 5 milyon Euro ödenmesi halinde UEFA’daki dava kapanacak. Galatasaray bu rakamı Diarra’nın sözleşmesi gibi 3 yıla bölmek istiyor. Yani Sarı-Kırmızılılar, 3 taksitte imza parası gibi toplam 5 milyon Euro’yu vermeyi planlıyor. Lokomotiv Moskova ise parayı peşin olarak talep ediyor. Diarra cephesi ile Moskova temsilcisi arasında bu konuda görüşmeler devam ederken, 1-2 gün içinde tarafların orta noktada buluşması bekleniyor.

Yıllık 4-5 milyon...

Galatasaray’ın Diarra’ya ceza taksidi dahil yıllık 4-5 milyon Euro arası bir ücret ödemeyi planladığı öğrenildi. Diarra’nın Marsilya ile yaptığı özel anlaşma gereği ise Fransız kulübü herhangi bir bonservis bedeli talep etmiyor. Cim Bom, kısa zamanda bu transferi bitirip, KAP açıklaması yapmak istiyor.     

Metin Karabaş

Güncellenme Tarihi : 26.8.2016 03:24

İLGİLİ HABERLER