Spor
  • 14.4.2012 00:58

Galatasaray'a şok ceza!..

Fenerbahçe maçında yaşanan olaylar nedeniyle Galatasaray Medical Park Erkek Basketbol Takılı'na saha kapatma cesazı geldi.
İSTANBUL (AA) - Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Disiplin Kurulu, Galatasaray Medical Park'a 1 maç seyircisiz oynama ve 20 bin lira para cezası verdi.
      TBF'den yapılan açıklamaya göre, TBF Disiplin Kurulu, gündemindeki maddeleri görüştü. Beko Basketbol Ligi'nde 11 Nisan Çarşamba günü Fenerbahçe Ülker ile karşılaşan Galatasaray Medical Park'a, ''müsabaka öncesinde, sırasında ve sonrasında rakip takım aleyhinde sürekli küfürlü tezahüratlarda bulunulması, sahaya yoğun şekilde yabancı maddeler atılması ve bunun sonucunda iki kez anons yapılması, müsabakanın duraksaması, rakip takım aleyhine küfür içeren pankart açılması, ve anons görevlisinin görevini usulüne uygun şekilde yapmaması'' nedeniyle 1 maç seyircisiz oynama ve 20 bin lira para cezası uyguladı.
      Diğer yandan kurul, Türk Telekom Kulübü'ne, Galatasaray Medical Park ile yaptığı Beko Basketbol Ligi maçındaki taraftarlarının neden olduğu olaylar nedeniyle 2 bin lira para cezası verdi. Fenerbahçe Kulübü'ne de deplasmanda Mersin Büyükşehir Belediyesi ile yaptığı Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Play-off karşılaşmasında taraftarlarının neden olduğu olaylar 4 bin lira para cezası uyguladı.
     
     -Sporcunun ''kimlik'' bunalımı-
    

     TBF Disiplin Kurulu, başkasına ait kimliği kullanarak, adını ve yaşını usülsüz olarak değiştirdiği öne sürülen Anadolu Efesli yıldız milli takım sporcusunun durumunu görüştü.
      Anadolu Efes'in lisanslı sporcusu görünen H.P'nin gerçek adının O.P., gerçek doğum tarihinin 1996 değil, 1994 olduğunu iddia eden isimsiz bir ihbar mektubu alındığı belirtildi.
      İnceleme sonucunda, 1994 Balıkesir doğumlu O.P'nin, Karşıyaka ve Nergiz kulüplerinde basketbol oynadığı aynı kişinin daha sonra 1996 Diyarbakır doğumlu ve iki yaş küçük olan H.P. adıyla düzenlenen kimliği kullanarak Anadolu Efes takımında bir alt yaş kategorisinde basketbol oynamayı sürdürdüğü ortaya çıkarıldı.
      Ailesi ise O.P'nin 9 Temmuz 1994 tarihinde doğduktan 5 ay sonra vefat ettiğini, bu şahıs adına çıkarılmış nüfus kağıdını iki sene sonra doğan kardeşinin 2009'a kadar kullandığını, daha sonra yanlışlığın düzeltilmesi için ismini ''H.P'' olarak değiştirip, doğum tarihini de 5 Ocak 1996 olarak tescil ettirdiğini beyan etti.
      Oyuncunun çeşitli kulüplerde senelerce lisanslı sporcu olarak basketbol oynarken yeni kimliğinin çıkarılmasından sadece 4 gün sonra Anadolu Efes'e transfer olması ve yeni sporcu şeklinde durumu TBF'ye ve eski kulübüne bildirilmeden lisans çıkartılması, şüpheli ve yanıltıcı bulundu.
      Sporcuların her ne surette olursa olsun lisanslarında yaş küçültmelerin dikkate alınmayacağı ve nüfusta kayıtlı ilk yaşına göre ve ilk yaşı esas alınmak suretiyle lisans verilerek müsabakalara iştirak edilebileceği TBF yönergelerinde belirtildiği kaydedilerek, sporcuya ve Anadolu Efes Altyapı Sorumlusu Tamer Oyguç'a 1'er yıl hak mahrumiyeti ve 10'ar bin lira para cezası verildi.
      Ayrıca şüpheli görülen durumlara ilişkin, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Sporcunun lisansında doğum tarihinin, O.P'nin doğum tarihi olduğu belirtilen 9 Temmuz 1994'ün esas alınması da kararlaştırıldı.
 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 18:48

İLGİLİ HABERLER