Spor
  • 23.10.2014 19:38

Galatasaray'da transfer skandalı

Spor yazarı Şansal Büyüka, Galatasaray'a 2 gol atan Aubemeyang'ın 2012-13 sezonunda sarı kırmızılılara önerildiğini ancak alınmadığını yazdı. Galatasaray o dönemde Aubemeyang'ın yerine Amrabat'ı aldı. Aubemeyang Dortmund'da 98 maçta 46 gol, 24 asistle yıldız olurken fiyatını 17 milyon Euro'ya çıkardı. Amrabat'ın istatistikleri ise yerlerde sürünüyor.

Türk spor basınının duayenlerinden Şansal Büyüka, bugün Milliyet Gazetesi'nde yer alan yazısında çok önemli bir olayı gün ışığına çıkardı. Büyüka, Galatasaray'a 2 gol atan Borussia Dortmund'un Gabonlu oyuncusu Pierre-Emerick Aubemeyang'ın 2012-13 sezonunda sarı kırmızılı kulübe önerildiğini, ancak dönemin yöneticilerinin bu futbolcuyu almadığını yazdı.
Büyüka, Galatasaray yönetiminin o dönemde Aubemeyang'ın yerine Kayserispor'dan Nordin Amrabat'ı tercih ettiğini de ifade etti.

GALATASARAY 4 MİLYON EURO'YA ALMAMIŞ

Aubemeyang, Galatasaray'ın kapısından döndüğü sezon 4 milyon Euro'ya Milan'dan Saint-Etienne'e satıldı. Saint Etienne Gabonlu oyuncuyu sadece bir sezon sonra 13 milyon Euro'ya Borussia Dortmund'a sattı.

Aubemeyang bugün 17 milyon Euro'luk değeriyle dünya futbolunun en önemli yıldızlarından biri. 8.6 milyon Euro'ya alınan Amrabat ise, hayal kırıklığı yarattığı için İspanya'nın Malaga takımına kiralandı ve bugün değeri 4.5 milyon Euro'ya indi.

Şansal Büyüka, 'O'nun hikayesi' başlıklı yazısında Abumeyang olayını şöyle anlattı:

"Galatasaray’a iki gol atan bu Gabonlu Aubemeyang var ya... St. Etienne’de oynarken Galatasaray’a teklif ediliyor... Galatasaray, Gabonlu yerine, tercihini Kayserisporlu Amrabat ve başkalarından yana kullanıyor. Gabonlu o zaman Milan’ın malı ve sadece 1 milyon Euro'ya kiralık... Hiç unutmam, Anelka Fenerbahçe, Ribery Galatasaray için aynı akşam İstanbul’a indiklerinde, Galatasaraylı taraftarlar “Bu adam nereden çıktı?” diye kıyameti koparmıştı. Gördük o adamı sonra... Avrupa’nın en pahalı, Bayern Münih’in en iyi oyuncularından biri oldu. Arama gibi, araştırma gibi bir sıkıntımız, daha doğrusu alışkanlığımız yok... Geçmiş yıllarda fırtına gibi esen ama günümüzde turşuya dönenleri alıp geliyoruz. Oysa bize bu adamların geçmişi değil, bugünü lazım..."

GALATASARAY'IN AMRABAT'A VERDİĞİ PARA VE PERFORMANSI
Bonservisi:
8.6 milyon Euro
Kendisi: 6.1 milyon Euro (5 yılda)
Toplam: 14.7 milyon Euro
Şu anki değeri: 4.5 milyon Euro
51 maçta oynadı, 3 gol attı, 10 asist yaptı

AUBEMEYANG'IN DORTMUND'A VERDİĞİ PARA VE PERFORMANSI
Bonservisi: 13 milyon Euro
Şu anki piyasa değeri: 17 milyon Euro
98 maçta oynadı, 46 gol attı, 24 asist yaptı

USAIN BOLT'A KAFA TUTAN FUTBOLCU

Aubemeyang, Borussia Dortmund'un 2013 yaz kampında yapılan ölçümlerde 30 metreyi 3.70 saniyede koştu. Usain Bolt, 100 metrede 9.58 ile dünya rekoru kırarken aynı mesafeyi 3.78'de geçmişti.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:51

İLGİLİ HABERLER