Spor
  • 27.1.2010 17:13

GALATASARAY'DA YABANCI SAYISI 9'A ÇIKTI

İSTANBUL - Sarı-kırmızılı kulüpte sezon başından bu yana kadroda bulunan Leo Franco, Keita, Elano, Kewell, Baros, Nonda'ya, transfer döneminde Neill, Jo ve Dos Santos katılınca yabancı sayısı 9'a çıktı.
Jo'nun transferi sonrasında Linderoth ile yollarını arayan Galatasaray'da, sakatlıkları bulunan Baros ve Kewell'ın yanı sıra, Nonda'nın da adı gönderilecek isimlerden biri olarak yer alıyor.

-BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GİBİ TAKIM-
Galatasaray, yeni transferleriyle birlikte adeta Birleşmiş Milletler'e dönerken, kadroda şu an için 4 kıtadaki 7 ülkeden oyuncu bulunuyor.
Sarı-kırmızılı ekibin kadrosunda Amerika kıtasından Leo Franco (Arjantin), Jo, Elano (Brezilya), Dos Santos (Meksika), Okyanusya'dan Kewell, Neill (Avustralya), Afrika'dan Nonda (Kongo), Keita (Fildişi Sahilleri) ve Avrupa'dan Baros (Çek Cumhuriyeti) bulunuyor.

-DOS SANTOS YARIN İSTANBUL'A GELECEK-
Öte yandan, Galatasaray'ın yeni transferi Dos Santos yarın saat 17.30'da İstanbul'a geleceği açıklandı.
Kulüp başkan yardımcısı Haldun Üstünel'in büyük çabalarıyla İngiliz kulübü Tottenham Hotspur'dan kiralanan oyuncu, 11 Mayıs 1989'da Meksika'nın Monterrey kentinde doğdu. Dos Santos, henüz 13 yaşındayken Barcelona Futbol Akademisi La Masia'ya katıldı. Dos Santos, 2002 ile 2006 yılları arasında altyapı kategorilerinde gösterdiği başarılarla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.
2005 yılında Peru'da düzenlenen FIFA 17 Yaş Altı Dünya Şampiyonası'nı zirvede tamamlayan Meksika'nın yıldızı olarak ön plana çıkan Dos Santos, organizasyon boyunca gösterdiği büyük başarıdan dolayı, Brezilyalı Anderson'un ardından turnuvanın en iyi ikinci oyuncusu seçildi ve ''Adidas Gümüş Top'' ödülüne layık görüldü. 2007 yılında bu kez FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda çeyrek finale yükselen Meksika'nın en önemli oyuncusuydu. Giovani Dos Santos, attığı 3 golün yanı sıra, sergilediği performansla turnuva sonunda ''Bronz Top'' ödülünün de sahibi oldu.
Kanada'daki şampiyonanın hemen öncesinde Barcelona'nın hazırlık kampı kadrosuna katılan oyuncu, 20 Yaş Altı Dünya Şampiyonası sonrası (A) takım bünyesinde forma giymeye devam etti. Dönemin Barcelona Teknik Direktörü Frank Rijkaard tarafından, 2 Eylül 2007 günü oynanan Athletic Bilbao karşılaşmasında Thierry Henry'nin yerine maça dahil olan Giovani Dos Santos, 18 yaşında İspanya Ligi ''La Liga'' kariyerine başladı. 2007-08 sezonunun son haftasında Murcia'ya karşı 3 gol atıp hat-trick yapan genç Meksikalı, bir sonraki sezon İngiltere'nin Tottenham Hotspur takımına transfer oldu.
Kısa kariyerine önemli başarılar sığdıran, 18 yaşında taşımaya başladığı Meksika Milli Takımı formasıyla çıktığı 22 maçta 5 gol atan Dos Santos, 2009 yılında CONCACAF Gold Cup'ta şampiyonluğa ulaşan kadroda da yer aldı. Turnuvanın final maçında ABD'yi 5-0 mağlup eden Meksika'nın gollerinden birinin altına imzasını atan 1.74 metre boyundaki oyuncu, hücum bölgesinin her alanında görev yapıyor.
Galatasaray'da Dos Santos'un, Jo'nun aksine, sarı-kırmızılı ekibin bu sezon UEFA Avrupa Ligi'ndeki kalan maçlarında oynayabileceği öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 10:48

İLGİLİ HABERLER