Spor
  • 23.4.2014 22:46

Galatasaray'dan büyük transfer bombası

UEFA'dan gelecek habere göre transfer çalışmalarını başlatacak olan Galatasaray, beklediği haberin gelmesiyle birlikte ilk bombasını patlatacak

Bir yandan transfer yasağı korkusu yaşayan Galatasaray diğer yandan da kadrosundaki eksiklikleri nasıl kapatacağının hesabını yapıyor. UEFA'nın Galatasaray'a herhangi bir transfer yasağı getirmemesi halinde düğmeye basılacak. Mancini ile yola devam edeceklerini açıklayan sarı kırmızılılar önemli isimlere imza attırmayı planlıyor. TFF'nin şimdilik değişikliğe gitmediği yabancı kuralı dolayısıyla yerli yıldızlara yönelen Galatasaray, bombayı patlatmak istiyor.

Sezonun en iyi yerlisi gündemde
Son iki sezonda ortaya koydğu performansla milli takıma kadar yükselen Olcan Adın, Galatasaray'ın yerli oyuncular listesinde bir numarada yer alıyor. Sarı kırmızılılar özellikle bu sezon süper istatistiklere imza atan Olca için kesenin ağzını açmış durumda. Önümüzdeki sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Olcan Adın için 4 milyon Euro'yu gözden çıkartan sarı kırmızılılar, bordo mavililerin kapısını sezon sonunda çalacak. Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi'ne katılamaması durumunda yaşayacağı ekonomik sıkıntının farkında olan sarı kırmızılılar, Olcan için teklifini yapacak.

İstatistikleri alt-üst etti
Bu sezon oynadığı 43 maçta 15 gol 13 asist yapan Olcan Adın, kariyerinin altın yılını yaşıyor. Tecrübeli futbolcu, Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı 14 maçta da 90 dakika sahada kalmayı başardı. Olcan, 14 UEFA Avrupa Ligi maçında 5 gol 6 asist yapma başarısı gösterdi. UEFA'nın grup maçlarında en etkili futbolcular arasında gösterdiği Olcan, Avrupa takımlarının da ilgisini çekmeyi başardı. Fatih Terim dönemiyle birlikte A Milli Takım'a da seçilen Olcan Adın, Süper Lig'de de rekorlara imza attı. Oynadığı 29 maçın tamamında ilk 11'de sahaya çıkan Olcan sadece 1 karşılaşmada forma giymedi. Oynanması gereken 2610 dakikanın 2600'ünde forma giyen Olcan 9 kez fileleri havalandırdı. Olcan Adın ayrıca 7 asistlik performansıyla bordo mavili takımın UEFA Avrupa Ligi mücadelesi vermesinde başrol oynadı.

Sezonu harika istatistiklerle tamamlayan Olcan Adın, Galatasaray'ın yerli oyuncu listesinde de ilk sıraya yükseldi. Sarı kırmızılı takım sezon sonunu bekledikten sonra önce Trabzonspor ardından da Olcan ile masaya oturacak. Bordo mavili takımda yönetimsel sıkıntının ve sezonun bitmesini bekleyen Galatasaray, Olcan için girişimlerine ligin bitimiyle başlayacak.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 05:45

İLGİLİ HABERLER