Spor
  • 2.10.2014 01:41

Galatasaray'ın başını yakacak görüntüler

Sahaya atılan meşaleler nedeniyle hakem maçı durdurdu. Kaleci Muslera sahada yanan meşaleleri tek tek topladı. Bu olaydan sonra UEFA'dan Galatasaray'a bir ceza gelmesi bekleniyor.

TARAFTAR PROTESTO ETTİ

Galatasaray'ın Arsenal ile karşılaştığı maçta sarı-kırmızılı taraftarlar ilginç bir protesto gösterisinde bulundu.

Karşılaşmanın 60. dakikasında Burak Yılmaz'ı düşüren Arsenal kalecisi Szczesny, kırmızı kartla oyundan atıldı.

Burak Yılmaz'ın penaltı atışını kullanmak için topun başına geldiği dakikalarda Galatasaraylı taraftarlar, sahadaki futbolculara sırtlarını döndü.

Oynanan oyundan ve skordan memnun olmadıkları görülen Galatasaraylı taraftarlar penaltı atışı yapılana kadar yüzlerini sahay dönmedi.

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda deplasmanda Arsenal ile karşılaşan Galatasaray'da, takım kaptanı Selçuk İnan maça saatler kala kadrodan çıkarılırken, yerine Yekta Kurtuluş forma giydi.

"Devler Ligi"nde son üç sezonda Galatasaray'ın oynadığı 19 maçta da ilk onbirde sahaya çıkan Selçuk İnan, sürpriz bir kararla 18 kişilik kadrodan çıkarılırken, İtalyan teknik adam bu futbolcunun yerine Yekta'ya şans verdi. Selçuk İnan'ın yokluğunda Wesley Sneijder, sarı-kırmızılı takımın kaptanı olarak sahaya çıktı.

Prandelli, ligde geçen hafta oynadıkları ve 2-1 kazandıkları Sivasspor maçında, ilk onbirde sahaya sürdüğü Tarık Çamdal ve Olcan Adın'ı Arsenal karşısında yedek soyundururken, Sivasspor maçında 18 kişilik kadroya almadığı Pandev ve Telles'e Londra ekibine karşı ilk onbirde görev verdi.

İtalyan çalıştırıcı, 3-5-2 sistemiyle sahada mücadele eden takımında, ileri ikilide Burak Yılmaz ile Pandev'e yer verdi.

Wilshere yedek başladı
Takımında çok sayıda sakat futbolcu bulunan Arsenal Menajeri Arsene Wenger, dün antrenmana çıkan Jack Wilshere'i Galatasaray karşısında yedek kulübesinde oturttu. Fransız teknik adam, dün düzenlediği basın toplantısında Wilshere'i 18 kişilik kadroya alacağını ancak İngiliz futbolcunun ilk onbirde başlayıp başlamayacağının henüz netleşmediğini söylemişti.

Londra temsilcisinde, geçen hafta Tottenham Hotspur ile oynanan derbi maçta sakatlanan Ramsey ve Arteta'nın yanı sıra Giroud, Monreal, Debuchy, Sanogo, Walcott ve Gnabry 18 kişilik kadroda yer almadı.

Wenger, sakatlıkları bulunan Ramsey'in yerine Cazorla, Arteta'nın yerine de Flamini'ye forma verirken, Tottenham Hotspur karşısında 63. dakikada oyuna giren Sanchez, bugün ilk onbirde sahaya çıktı.

Sezon öncesinde Barcelona'dan transfer edilen Şilili futbolcu Sanchez, Şampiyonlar Ligi play-off turunda Beşiktaş'a karşı takımına turu getiren golü kaydetmişti. Londra ekibinin transferin son gününde Manchester United'dan renklerine bağladığı Danny Welbeck de Galatasaray karşısında ileri uçta görev yaptı.

Galatasaray 423 gün sonra Emirates Stadı'nda
Arsenal Kulübü'nün evsahipliğinde her yıl 4 takımın katılımıyla düzenlenen Emirates Kupası'nda geçen yıl mücadele eden ve kupayı kazanan Galatasaray, 423 gün sonra yeniden aynı statta maça çıktı.

Arsenal ve Galatasaray'ın yanı sıra Porto ve Napoli takımlarının da yer aldığı kupada, sarı-kırmızılı ekip ilk maçında Porto'yu Melo'nun golüyle 1-0, ikinci maçında ise Drogba'nın golleriyle Arsenal'ı 2-1 mağlup ederek, kupayı müzesine götürmüştü.

Tarihi final maçının ardından ilk kez
Galatasaray'ın penaltı atışları sonucu UEFA Kupası'nı müzesine götürdüğü 2000 yılından bu yana Arsenal ve Galatasaray Avrupa kupalarında ilk kez karşı karşıya geldi.

"Devler Ligi"ne üst üste 17. kez katılan Londra ekibi, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda geçen yıl Fenerbahçe, bu yıl da Beşiktaş ile eşleşmiş ve rakiplerini eleyerek gruplara kalma başarısını göstermişti.

Wenger ile 18 yıl geride kaldı
"Devler Ligi"nde Galatasaray karşısında puan mücadelesi veren Arsenal Menajeri Arsene Wenger, bugün takımının başında 18. yılını doldurdu.

Londra ekibini 1 Ekim 1996 yılından bu yana çalıştıran 64 yaşındaki Fransız teknik adam, Premier Lig'de 1997-1998, 2001-2002, 2003-2004 sezonlarında şampiyonluk sevinci yaşadı.

Takımına Avrupa kupalarında iki kez final oynatma başarısı gösteren Wenger, 2000 yılında Galatasaray'a UEFA Kupası finalinde, 2006 yılında ise Barcelona'ya UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde kaybetti.

Arsenal ile bugüne kadar bin 21 maça çıkan deneyimli çalıştırıcı, 582 karşılaşmadan galibiyetle ayrılırken, 243 maçta eşitliği bozamadı. Wenger, geçen sezon Arsenal ile çıktığı bininci maçında Chelsea'ye 6-0 yenilmişti.

Gençler Ligi'nde Arsenal farklı kazandı
UEFA Gençler Ligi'nde oynanan maçta Arsenal, Galatasaray'ı 5-1 mağlup etti.

Meadow Park Stadı'nda oynanan karşılaşmada, ilk yarının son dakikasında Zelalem ile öne geçen Londra temsilcisi, 57. dakikada Hinds, 59. dakikada Willock, 66. dakikada Iwobi ve 71. dakikada Crowley'nin attığı gollerle farka gitti. Sarı-kırmızılı ekibin tek golünü 90. dakikada Furkan Kopuz kaydetti.

Galatasaray karşısında ilk galibiyetini alan Arsenal, averajla liderlik koltuğuna otururken, ilk maçında Anderlecht'i 3-0 yenen Galatasaray ikinci sırada yer alıyor.

Galatasaraylı taraftarlar takımlarını yalnız bırakmadı
Arsenal ile Galatasaray arasında oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu maçında sarı-kırmızılı taraftarlar takımlarını yalnız bırakmadı.

Karşılaşmanın oynandığı Emirates Stadı'nda kendilerine ayrılan 3 bin kişilik bölümü dolduran Galatasaraylı futbolseverler, yaptıkları tezahüratlarla takımlarına destek verdi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 01:23

İLGİLİ HABERLER