Spor
  • 16.1.2014 12:24

Galatasaray'ın yeni gözdesi Erdin Demir kimdir

 

Erdin Demir 1990 yılında Malmö’de doğdu.

 

 

Futbola 6 yaşında başladı. Birçok defa İsveç U17-U18 -U19 milli takımlar formasını giydi. Bugünlerde İsveç ümit milli takım aday kadrosuna çağrılmanın gururunu yaşıyor. Erdin Demir profesyonel futbol hayatını Trelleborgs FF’de devam ettiriyor. ALLSVENSKAN liginin Trelleborgs FF profesyonel takımında oynayan Erdin Demir ile kahvelerimizi yudumlarken yaptığımız söyleşimiz ile sizleri başbaşa bırakıyoruz:

Futbola nasıl başladın ve bugüne kadar hangi takımlarda oynadın?

Futbola çok erken yaşlarda başladım. Babam amatör ligde futbol oynuyordu, futbola merakım ilk olarak babamın sayesinde oldu. Daha sonra babamın yeteneğimi fark etmesi ve beni teşvik etmesi ile 6 yaşında Malmö FF’de oynamaya başladım. Malmö FF’in alt yapısında 12 yıl oynadım. 18 yaşımda ayağımın kırılması ile futboldan biraz uzak kaldım. Futbola olan tutkum sayesinde ümidimi kaybetmeden çalışarak tekrar eski formumu yakaladım ve birçok kez İsveç U 17 - U18 - U19 milli takım kadrolarına alındım. Daha sonra Limhamn Bunkeflo’da ve şuanda da profesyonel olarak Trelleborgs FF’de futbol oynamaktayım.

Beğendiğin ya da örnek aldığın futbolcular var mı?

Zinedine Zidane, Patrice Evra, Ashley Cole

Gelecekte hangi takımda futbol oynamayı hayal ediyorsun?

Juventus veya Barcelona

Türk futbolu hakkındaki düşüncelerini öğrenebilir miyiz?

Türkiye ligi oldukça kaliteli. Fırsat buldukça takip etmeye çalışıyorum. Ayrıca Fenerbahçe’yi şampiyon olmasından dolayı tebrik ediyorum. Son zamanlarda Türk futbolcuları Avrupa’da önemli takımlarda futbol oynuyorlar. Onları da yakından takip etmeye çalışıyorum.

Türkiye liginden beğendiğiniz oyuncular var mı?

Fenerbahçe’den Alex, Emre Galatasaray’dan ise Arda’yı beğenerek izliyorum.

İsveç ligi ile alakalı düşünceleriniz nelerdir?

İsveç’te futbol çok hızlı ve daha çok fiziğe dayalı oynanmakta. Eğer iyi beslenmiyor, iyi antrenman yapmıyor ve kondisyonunuzu üst seviyede tutmuyor iseniz İsveç liginde futbol oynamanız çok zor olur.

Takım olarak İsveç ligindeki durumunuz ve bu yılki hedefiniz nedir?

Trelleborgs FF’e bu sene yeni geldim. Takımda şuanda çok güzel bir arkadaşlık ortamımız var. Tecrübeli oyuncular ile genç futbolcular arasında güzel bir uyum var. Su anda 7. sıradayız. Hedefimiz ligi 3. sırada tamamlayarak Avrupa kupalarına katılabilmek.

Futbola yeni başlayan ya da alt yapılarda oynayan futbolcu adaylarına ne gibi tavsiyelerde bulunmak istersin?

Öncelikle iyi çalışmalılar. Yedek kaldıklarında ya da sakatlıklarında ümitsizliğe düşmeden hocalarına küsmeden çalışmaya devam etmeliler. Ayrıca profesyonel olmaları için düzenli bir hayat yasamak zorundalar. Bazen çok yetenekli oyuncular çok çalışmadığından ve özel hayatlarına dikkat etmediklerinden dolayı çocukluğundan beri emek verdikleri futboldan uzaklaşmak zorunda kalıyorlar.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:26

İLGİLİ HABERLER