Spor
  • 5.9.2010 10:51

GUİZA TAKIM ARKADAŞLARINI ÇILDIRTTI

Vatan'dan Ali Can'ın haberi şöyle;

Sözleşmesi gereği her ayın başında hesabına 300 bin Euro yatan Güiza banka dekontunu arkadaşlarına gösterip “Bakın, çalışmadan bu parayı alıyorum” diye dalga geçti.

Kendisi için hazırlanan özel çalışma programını hiç uygulamadı. İdmanları ya boykot etti ya da 1 saat için ‘kafasına göre’ çalışıp öyle Samandıra’yı terketti..

1. F.BAHÇELİ Güiza’nın bu sezon yaşadığı ve yaşattıkları teknik heyeti canından bezdirirken, Aykut Kocaman’a “Bu adamı satamadık, bari Niang’la beraber çift forvet oynat” diyen başkan Yıldırım’ın bile eli kolu bağlandı..

GÜİZA topuğundaki kemik erimesi nedeniyle geçen sezonu sakat sakat geçirmiş, hatta bazı maçlara kramponunun arkasını kesip özel bandajlayarak sahaya çıkmıştı.. Bu fedakârlığına karşılık söyleyecek hiç laf yok.. Ama 16 Mayıs’taki Trabzon maçından sonra, sağlık ekibi İspanyol oyuncuya “Tatilde ameliyat olman şart.. Yoksa yeni sezonda da aynı acıları çekersin” tavsiyesinde bulundu.. Ama F.Bahçe defterini kapatan Güiza bunu gözardı edip ne ameliyat oldu, ne de Samandıra’daki sezon açılışına katıldı..

2. YENİ teknik direktör Aykut Kocaman, asıl şoku bu sezonki idmanlar başlayınca yaşadı. Topuğundaki sakatlığın daha da ilerlediğini tespit eden sağlık ekibi tarafından kendisine yöneltilen “Neden ameliyat olmadın?” sorusuna Daniel Güiza’nın “Ben o kadar salak mıyım? Neden tatilde ameliyat olayım?” cevabı verdiğini öğrenince kader ağlarını örmeye başlar..

3. İSPANYOL oyuncu, tatilde kendisine iyi baksa sakatlığı en azından ilerlemeyebilirdi.. Ancak “sürekli terlikle dolaşması gereken” Güiza, tatilin verdiği coşkuyla hem spor ayakkabı hem de kundura ayakkabılarla gezip tatilin tadını çıkarınca sakatlığında iyileşme olmadı.. Yine de en azından Güiza’yı kazanmanın yollarını arayan teknik ekip, özel bir çalışma programı hazırladı. Ancak Güiza, gitmeyi kafasına koyduğu için her seferinde 2 saat yerine 1 saat çalışıp Samandıra’yı terketti. Bazı günler ise kimseye haber vermeden idmanlara bile gelmedi.

4. BARDAĞI taşıran nokta bir idmanda yaşandı.. 3.6 milyon Euro’luk yıllık ücreti her ayın başında hesabına yatırılan Güiza, 300 bin Euro’luk banka dekontunu Samandıra’ya getirdi.. Ve arkadaşlarına gülerek gösterip “Bakın, hiç çalışmadan bu parayı alıyorum” havasını attı.. Bu şımarıklık teknik heyeti çileden çıkardı..

5. HER gelişmeden haberdar olan başkan Aziz Yıldırım, Güiza’yı zarar etmeden elden çıkarmanın yollarını aradı.. La Liga’ya yeni çıkan Hercules’in teklifi bir umuttu ama Güiza’nın İspanyollar’a “Beni sevmiyorlar, benden bıktılar, kesin satacaklar” diye konuştuğunu öğrenmesi transferin gerçekleşmesini engelleyen faktörlerden biri oldu.. “Kimse kendisini F.Bahçe’den üstün görmesin.. Güiza’yı ölü fiyatına satmam” diyerek o işe noktayı koydu..

GİT AMA GEL! 6. YİNE F.Bahçe’de kalan Güiza, bu sefer menajerlerinin tavsiyesiyle kendisine yeni bir yol çizdi: “Ben İspanya’da ameliyat olmak istiyorum.” Aslında topuktaki yaranın iğne tedavisi ve ilaçlarla kurutulduğu, daha uzun sürecek bir tedavi yöntemi de vardı.. Ama Güiza buna hiç yanaşmadı.. Aykut Kocaman bu karara ret cevabı verdi ve durum başkana iletildi. Başkan Yıldırım da Güiza’nın İstanbul‘da ameliyat olmasını istedi. Ve çareler düşünüldü. FIFA kurallarına göre sporcu eğer diretirse kendi istediği doktora gidebilir ve ameliyatını istediği yerde olabilirdi..

7. BU gelişmelerin ışığında Güiza, İspanya’da ameliyat iznini kopardı.. Ama tek şartla: Ameliyattan sonra dönüp Samandıra’da doğru dürüst çalışması gerekiyor.. En ufak bir kötü niyetli davranışta F.Bahçe yönetimi tüm raporları ve noterle tespit ettikleri ‘kaytarmaları’ kullanarak FIFA’ya şikayette bulunacak.. Ve Güiza’ya ödemek zorunda olduğu bu yılki 3.6 milyon Euro’yu geri almaya çalışacak..

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 03:49

İLGİLİ HABERLER