Spor
  • 26.5.2011 05:13

GÜNEŞ : HÜRRİYET GAZETESİ F.BAHÇE'NİN YAYIN ORGANI GİBİ ALEYHİMİZE ÇALIŞTI


ŞAMPİYONLUĞU ligi aynı puanla tamamladıkları F.Bahçe’ye kaptıran Trabzonspor’da teknik direktör Şenol Güneş, dünkü basın toplantısında, F.Bahçe’yi, Futbol Federasyonu’nu, MHK’yi, hakemleri ve basını hedef alan açıklamalarda bulundu. M.Ali Yılmaz Tesisleri’ndeki toplantıda söze, “Uzun süredir birlikte değildik. Susturulduk. Şimdi konuşabiliyoruz” diye başlayan Güneş, daha sonra sözü hakem atamalarına getirdi. Toplantı odasında bulunan televizyondan, kendi lehlerine ve aleyhlerine verilen kararlar ile F.Bahçe’ye verilmeyen kartları gösteren Şenol Güneş, hakemlerin baskı altına alındığını ve darmadağın olduklarını ileri sürdü ve şunları söyledi:

Farklı maçlarda benzer pozisyonda çelişkili kararlar çok verildi ve bu özellikle ikinci yarı yapıldı. Hakemlerin baskı altına alınması doğru değil, hakemlerin de baskı yapanların tarafına geçmesi doğru değil. Bu yapıldı ve hakemler darmadağın oldu. Hakem atamaları, hakem kararları rayından çıkmıştır. Bu daha çok rakipler için olmuştur. Hatalardan çok baskı altında kararlar verilmiştir.

Çakır’la kupayı kaybettik

Örneğin Cüneyt Çakır, Avrupa’da iyi, Türkiye’de yanlış kararlar verdi denildi. Bizim kupa maçında, İstanbul’daki Beşiktaş maçında yediğimiz ofsayt golüne ne demeli Cüneyt Çakır’ın? Kimse bir şey demedi buna ama biz kupayı kaybettik. Gaziantep maçında da lehimize verdi. Biz bunları söylemedik. Hakemler duygularıyla hareket etti. Bunun adını koyalım. Ligin ikinci yarısında farklı bir hava oluşturuldu ve bu da hakem kararlarına etkili oldu. Ben bunu ‘hakemler artık bizim lehimize kararlar versin’ diye söylemiyorum. Haksızlığı değil, düzensizliği ve kötü niyeti görüyorum.

Kavgadan yana değiliz

Ligin ikinci yarısında oluşturulan havadan hakemler etkilendi. ‘3 penaltı incelensin’ diyenler bir maçta 3 penaltı kazandı. Dikkatli olalım. Biz bu ülkenin insanıyız. Kavgadan yana değiliz. Kaybedip, kazanabiliriz. Mazeret üretmiyoruz. Kimsenin kötü niyeti olmasın. Hata olabilir ama niyet önemlidir. İlk yarı 42, ikinci yarı 40 puan aldık. Rakip ilk yarı 33, ikinci yarı 49 puan aldı. Onlar da emek verdiler.”

Susturulduk ama görevimin başındayım

ŞENOL Güneş, “Susturulduk” sözünü açmasının istenilmesi üzerine, “Benim söylediklerim farklı aktarıldı. Bu da bir nevi susturulmaktır. Benim için bırakıyor, denildi. Sonra üzerimize saldırıldı. Güvensizlik havası yaratılmaya çalışıldı. Özellikle medya, susturulmanın ne demek olduğunu bilen bir kesim olmasına rağmen tersini yapıyor.

Yunus Yıldırım 2. yarı Fener maçına gidemedi

GÜNEŞ, “F.Bahçe Yunus Yıldırım’ı istemedi. Bir daha verilmedi”hatırlatması üzerine ‘‘Güçlü olan gücünü kullanır, alttaki ezilir. Yıldırım 2. yarı bizim 3 maçı yönetti. F.Bahçe maçlarına gidemedi. Bunu Oğuz Sarvan bilmiyor mu? Herkesi memnun ederek bu düzen yürütülmeye çalışılıyor” dedi.

Hürriyet’in ismini veriyorum

Takımı karıştırmaya yönelik olduğunu iddia ettiği gazete kupürlerini gösteren Güneş’in hedefinde, Hürriyet ve Lig TV vardı.

TOPLANTIDA takımı karıştırmaya yönelik olduğunu iddia ettiği gazete kupürlerini gösteren Şenol Güneş, basını hedef alan açıklamalarda bulunurken Hürriyet’i örnek gösterdi. Trabzonspor Teknik Direktörü, “Transfer dedikodularından da etkilendik. Ligin heyecanının kaybolduğu yönündeki yorumlar, Trabzonspor aleyhine kullanılmıştır. Bazı medya organları adalet isteyenlere daha çok saldırmıştır. Objektiflikten uzak kalan bazı medya mensupları, baskı ortamı oluşturdu. Rakip takım yayını gibi çalışanlar oldu. Burada özellikle Hürriyet Gazetesi’nin ismini vermek istiyorum. Hürriyetimi kaybettim ama cesaretimi kaybetmeyeceğim. Hakem hataları ile ilgili de konuşmak istiyorum. Sanıyorum Lig TV’de burayı canlı vermiyor. İlk defa böyle bir şey oluyor” dedi.

ŞENOL Güneş, “Başbakan’ın Alex ve Aziz Yıldırım’la verdiği fotoğraftan vazife çıkarıldı mı?” sorusuna ise, “Kimin ne kadar etkilendiğini bilmiyorum. Biz Eskişehirspor maçında gol de kaçırdık, hakem de hata yaptı. Bir suçlu bularak üzerine gidersek ben de hata yaparım. En iyi kadroyu çıkardım. Bu fotoğrafı biri hazırladı. İyi de hazırladı. Etkili olmuştur. Ülke böyleyse biraz daha dikkatli olmak lazım. İkincilik, üçüncülükten iyidir. Siyasi tarafa çok girmiyorum. Seçim var. Olumsuz yansıyabilir. Hürriyet Gazetesi için isim veriyorum. Bu yanlış. ‘Fenerbahçe yayın organıyım’ deseydi, rahatsız olmazdım. FB TV’yi izliyorum. Böyle yayın yapmıyor.”

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 17:16

İLGİLİ HABERLER