Spor
  • 9.9.2013 00:47

Güreş kararı Ayık'a gözyaşı döktürdü

Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) 125. kongresi için Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te bulunan Ahmet Ayık, güreşin yeniden olimpiyatlara dahil edilmesiyle ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Konuşmasına başlarken duygusal anlar yaşayan, gözyaşlarına hakim olamayan Ayık, "Hem heyecanlıyım hem ağlıyorum. Güreş, ata sporumuz. Dünyanın ve olimpiyatların en eski spor dallarından biri. Ana spor dalları arasında bugüne kadar geldi. Bugün de öyle olması lazımdı" dedi.
Güreşin programdan çıkarılması kararının zaten yanlış olduğunu anlatan Ayık, "Bizim bir atasözümüz var. 'Bir deli kuyuya taş atar, kırk akıllı çıkartamaz.' Kafasına esen biri, 'Güreşi de olimpiyatlardan çıkaralım' diye konuşuyor. Olimpiyatlardan güreşi çıkartacağız diye yaklaşık 1 sene bize heyecan yaşattılar" diye konuştu.
Başta FILA Başkanı Nenad Laloviç olmak üzere güreşin yeniden olimpiyat programına alınması için çaba gösteren herkese teşekkür eden Ayık, seyir zevkinin artması ve güreşin eski parlak günlerine dönmesi için de birtakım değişikliklere gittiklerini söyledi. Ayık, sözlerine şöyle devam etti:
"Güreşte çok değişikilikler oldu. Benim verdiğim 10 maddelik bir kural değişikliği önerisi vardı. Onun aşağı yukarı 7'si hemen hemen kabul edildi. Şimdi güreş çok iyi oldu. 7-0'da bitiyor. Çok heyecan geldi. Üçerden 6 dakikaya çıktı. Set usulü değil totale bakılıyor. Yani kimin puanı fazlaysa iki devre sonunda güreşi o kazanıyor. Uzatma kalktı. Çok şeyler değişti. Güreş şimdi zevkle seyredebileceğimiz eski haline hemen hemen geldi. Belki ufak tefek birkaç şey var ama onlar da Budapeşte'deki dünya şampiyonasından sonra tekrar rayına oturacaktır, düzelecektir diye düşünüyorum."
Eski dünya ve olimpiyat şampiyonu milli güreşçi Ahmet Ayık, İstanbul'un, 2020 Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları ev sahipliğini finalde Tokyo'ya kaybetmesine çok üzüldüğünü de söyledi. Ayık, profesyonel güreş yaptığı dönemlerden bu yana olimpiyatların Türkiye'de düzenlenmesi hayalini kurduğunu ancak bunu bir türlü göremediğini sözlerine ekledi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:11

İLGİLİ HABERLER