Spor
  • 7.7.2005 02:47

HAKAN ŞÜKÜR : FETHULLAH GÜLEN'İ SEVİYOR VE ZİYARETİNE GİDİYORUM

Fethullah Gülen sevdiğim bir insan. Ziyaretine gittiğimi hiç saklamadım ki... O'nun eğitime verdiği katkı beni mutlu ediyor. Ben, futbol ve inancım olmadan yaşayamam. Dinimizin gereklerini yerine getirmek suç mu?

NÜFUS cüzdanında yazılan yaşı 34. Ancak o, Hollanda kampındaki performansıyla 18'lik delikanlılara taş çıkartıyor adeta... Türk futbolunun 'Kral'ı Hakan Şükür'ü dikkatle takip ediyor, gözüme kestiriyor ve bir köşede yakalıyorum.

Hakan Şükür denilince kafaları kurcalayan iki soruya; "Nur Tarikatı'nın lideri Fethullah Gülen'le olan yakınlığı" ve "Milli Takım konusuna" yanıt arıyorum. Sorularıma hiç çekinmeden açıkca yanıt veriyor:

"Fethullah Hoca sevdiğim bir insan. Ziyaretine gidiyorum. Zaten sevdiğimi ve ziyaretine gittiğimi hiç saklamadım ki...

Fethullah Hoca'nın eğitime verdiği katkı beni mutlu ediyor. Ben, onun üç sözünden çok hoşlanıyorum: Hoşgörü, sevgi ve diyalog... Hangi dinde olursa olsun herkesin dinini sevmesi lazım. Benim sevdiğim, saydığım bir insan Fethullah Gülen. Her zaman vicdanımın sesini dinliyorum. İnsanda Allah korkusu olması lazım.

Ben önce işimi, sonra da sevdiğim şeyi yapıyorum. Bugün birçok insan 'müslümanım' diyor, dinini yaşamaya çalışıyor. Bu bir rahatsızlık değil. Bu kadar dillendirmenin bir anlamı yok. Ben futbol ve inancım olmadan yaşayamam. Başka futbolcular sahada çeşitli dualar okuyor. Biz kendi dinimizin gereklerini yerine getirdiğimiz, duamızı yaptığımız zaman yanlış mı olacak? Bu, bir inanç meselesidir.

Milli Takım'da oldu bir şeyler. Bu işi uzattılar da uzattılar... Ersun Hoca'nın sistemine uymuyormuşum. Oynatmayabilir, ama bu sözü beni çok üzdü. Çalışmalarımı ve futbolumu da olumsuz yönde etkiledi. Bir an bittiğimi sandım.

Yazılanlar da moralimi bozdu. Ben zaten duygusal bir insanım. Tabii ki, bunları atlatmak zor. Aramızda çok önemli bir şey geçseydi üzülürdüm. Benim aklıma takılan konu sistem. Ne sistemmiş ama..."

- Peki, Hakan Şükür yaşlandı mı?

"Belirli bir yaşa geldim tabii. Ama benim tecrübem ve fizik gücüm, futbolu hala kaldırır. Kaldırmak da istiyorum. O bana hitap ediyor, ben ona. Çünkü, ben çalışmak için yaratılmışım. Hiçbir zaman da pes etmem, devam ederim. Ama baktım düşüş başladı, o zaman 'tamam' derim.

- Hakan Şükür olmak zor mu?

Tabii ki, zor. Ama her ismin de bir bedeli var. İyi günde iyi oluyorsun, kötü günde de ıstırap çekiyorsun. Kendi sıfatımdan çok memnunum. Zaman zaman iyi yazılıyor, zaman zaman da kötü. Bunlar futbolun içinde olan şeyler. Kötü oynadığın zaman tabii ki, yazılacak. Şimdi genç bir ekibiz biz. Buradan mantar gibi insanlar çıkabilir. Eskiden olduğu gibi bir Okan, Emre kazanabilir Galatasaray. Hocamız da iyi diyalog kuruyor. Artık onların da bu işi başaracağına eminim. Hakan Şükür olduysam, bileğimin hakkıyla oldum. Ben mutluyum."

Fatih Terim'in işi çok zor

9 yıl sonra Milli Takımların başına bu kez baş danışman olarak dönen Fatih Terim'i soruyorum Hakan'a. "Fatih Hoca'nın işi çok zor. Çünkü zor bir dönemde göreve geldi" diyor. Ve ekliyor: "Fatih Terim, beni hayatımda en önemli yerlere çıkartan isim. Daha gençken ısrarla üzerime gitti ve beni vitrine çıkardı.

'Şimdi Milli Takım'da oynar mısın?' diye soracaksın. Tabii isterim. Önemli olan bunu benim hak etmemdir. Hak ediyorsam, oynarım. O mevkiye layık olmam lazım. Çünkü, Milli Takım formasını giymek benim için şerefli bir görevdir. 99 kere milli oldum. Bu durumda benim yerimde kim olursa olsun, oynamak ister."

Gerets, sadece futbolu düşünüyor

G.SARAY'
da görev yapan her teknik direktörün vazgeçilmezi olan Hakan Şükür'ün yeni hocası Eric Gerets'le ilgili ilk düşünceleri son derece olumlu. Belçikalı çalıştırıcı için, "Disiplinli, yalnızca futbolu düşünen bir hoca" tanımlamasını yapan Kral, "Saha içi yaklaşımıyla, saha dışındaki yaklaşımı çok farklı. Yerine göre davranmasını bilen bir kişi. Kaptan olarak bana sürekli görevlerimin büyük olduğunu söylüyor" dedi. 
HÜRRİYET

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 12:30

İLGİLİ HABERLER