Spor
  • 1.7.2016 02:39

Hamit Altıntop Galatasaray'a imzayı attı

Rusya’nın Kafkas bölgesi Emniyet Müdürlüğü şu bilgiyi paylaştı: “Çeçenistan’da hiçbir zaman Osman Vadinov adında bir kişi yaşamamıştır. Üstelik verilen soyadı Vadinov da Çeçen değil. İkinci sanık Ahmet Çatayev’e gelince; bu kişi Rusya tarafından da aranıyor. 

VE Hamit Altıntop, dün Galatasaray Kulübü ile 1 yıllık sözleşme imzaladı..

Geçen yıl yaşadığı talihsiz sakatlıklar nedeniyle forma giyemeyen Hamit Altıntop, ‘Fedakarlığa hazırım’ sözünü tuttu ve kontratını uzattı. 

Garanti para almadan forma giyecek olan Hamit Altıntop’un bu tutumu, Galatasarayyönetiminin takdirini kazandı. 

G.Saray’da futbolu bırakması halinde Hamit Altıntop ile ‘Sportif Direktör’ yada ‘Menajer’ olarak yola devam edilmesi gündeme geldi. 

İşte G.Saray’da dün imzaların atıldığı Hamit Altıntop konusundaki detaylar, ayrıntılar…

YÖNETİM İSTEDİ, O 'EVET' DEDİ
Sembolik bir garanti ücret verilmesi planlanan Hamit Altıntop, Galatasaray’dan bu konuda bir talepte bulunmadı. Hamit, sarı kırmızıl kulüpten ‘0’ yani hiç garanti para almadan sözleşme uzattı. Bu da yönetimin UEFA’ya sunacağı kadro maliyeti hesaplarında önemli avantaj sağladı. 

Sıfır garanti para ile ‘Oynadıkça kazan’ formülüne ‘evet’ diyen Hamit, bu şekilde önemli bir fedakarlığa daha imza attı. Yönetimin yeni sözleşmelerde maç başı ücret uygulamasını ‘puan başına’ çevirme sistemine Hamit de geçmeyi onayladı.

O da maç başı oynadıkça değil, forma giydiği karşılaşmalarda Galatasaray sahadanpuan kazanarak ayrılırsa para alacak.

GEL, TECRÜBENİ YİNE BİZDE KULLAN
Geçen 2 sezon boyunca maç başı ücreti 25 bin Euro olan Hamit Altıntop bu tarifede de indirimi kabul etti. ‘Maç başı sisteminden’ vazgeçen Hamit Altıntop yeni kontratında Galatasaray galip gelmesi halinde 15 bin Euro para alacak. Yani puan başına 5 bin Euro’yu benimseyip, maç başı 10 bin Euro’luk fedakarlığa imza atmış oldu. 

Hamit Altıntop’un yaklaşım tarzı, futbola bakış açısı, yüksek tecrübesi, karakteri ve kişiliğine tam not veren Galatasaray yönetiminde sürpriz bir konu gündeme geldi. 

Hamit Altıntop’un sözleşmesini 1 yıl uzatan yönetim, oyuncunun Galatasaray çatısı altında yüksek tecrübesinden idareci olarak da faydalanma fikrini gündemine aldı. 

R. Madrid, B. Münih ve Schalke gibi hep üst düzey takımlarda forma giyen oyuncu ile önümüzdeki yıllarda sportif direktör olarak yola devam edilmesi de planlanıyor.

Güncellenme Tarihi : 1.7.2016 02:41

İLGİLİ HABERLER