Spor
  • 10.8.2018 12:55

Hocasından şaşkına çeviren Cenk Tosun gafı

İngiltere, Cenk Tosun hakkında yapılan gafı konuşuyor! Milli futbolcunun kariyerini sürdürdüğü Premier Lig ekiplerinden Everton'ın eski menajeri Sam Allardyce, yıldız golcüyle ilgili büyük bir gafa imza atarak alay konusu oldu!

Yıllardır söylemleriyle tepki çeken ve hareketleriyle gündeme gelen Sam Allardyce, ülkesi İngiltere'de bir kez daha gündeme oturdu!

İngiltere'de yayın yapan talk SPORT'da bir programa katılan Allardyce, eski kulübü Everton'la ilgili açıklamaları sırasında büyük bir gaf yaptı.

Everton'ın 22,5 milyon Euro bonservis bedeli ödeyerek transfer ettiği Cenk Tosun'la ilgili konuşan Allardyce, zayıf hafızasının kurbanı oldu.

Geçen sezonki performansı nedeniyle Cenk Tosun'u övmek isteyen tecrübeli çalıştırıcı, transferinde önemli rol oynadığını vurguladı.

Allarydce, "Cenk Tosun'u Olympiakos'tan alabildiğimiz için şanslıydık" ifadelerini kullandı ve siyah-beyazlı kulübü, Yunanistan temsiclisiyle karıştırdı.

Olympiakos gafından sonra Everton'ı değerlendirmeye devam eden Big Sam, takımın sol bek transferi yapması gerektiğine vurgu yaptı.

''Everton'ın sol beke ihtiyacı var" diyen Allarydce, "O bölgede sadece Baines ile olmaz.'' yorumunda bulundu.Halbuki Everton, geçen günlerde sol beke Barcelona'dan Lucas Digne'i 20 milyon Euro ödeyerek renklerine bağlamıştı.

Sam Allardyce'ın üst üste yaptığı skandal açıklamaların ardından dinleyicilerden İngiliz teknik adama büyük tepki geldi.

Cenk Tosun, bu transferle Süper Lig'den Avrupa'ya transfer olan en pahalı yerli oyuncu unvanını da eline almıştı.

Bu unvan daha önce Başakşehir'den Roma'ya 15 milyon Euro bedelle transfer olan Cengiz Ünder'de bulunuyordu.

Cenk Tosun ayrıca İngiltere'de ara transfer döneminde gerçekleştirilen en pahalı 6. transfer olmuştu.

HABERTÜRK

Güncellenme Tarihi : 10.8.2018 22:03

İLGİLİ HABERLER