Spor
  • 11.8.2017 17:03

İlham Aliyev'den Ramil Guliyev açıklaması

Dünya Atletizm Şampiyonası'nda erkekler 200 metrede altın madalya kazanan Ramil Guliyev, "Bu madalya bizim için beklenen bir madalyaydı. Ben birkaç yarıştan önce birkaç röportajda söyledim ben buraya madalya için geldim" dedi. Guliyev'e bir kutlama da Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'den geldi.

Londra’da devam eden 16’ncı Dünya Atletizm Şampiyonası’nda erkekler 200 metre finalinde 20.09’luk derecesiyle ile Türkiye’nin şampiyonalardaki ilk altın madalyasını elde eden Ramil Guliyev DHA'ya açıklamalarda bulundu. 16’ncı Dünya Atletizm Şampiyonası’ndan madalya kazanıp Türkiye’ye döneceğinden emin olduğunu dile getiren milli atlet Ramil Guliyev, "Hangi madalya olacağı kısmet işte. Biz bu işe çok emek verdik. Çok çalıştık. 10 yılın emeği buraya kadar getirdi bizi. Umarım bir daha, daha başarılı bir derece elde ederiz. Bu madalya benim spor kariyerim için çok büyük bir adım. Geçen yıl da Avrupa ikincisi olmuştum. Ben inanmaya başladım ki bu yapılan bir şey, yapılamayacak bir şey değil. Büyük sporcular, Bolt gibi sporcular da spor kariyerini bitirmişken bizim zamanımız geldi diyelim" şeklinde konuştu.

"PROFESYONEL SPORCU BİLİR"

Eski olimpiyat şampiyonu Michael Johnson’ın yarış başlamadan önce sosyal medya hesabından paylaştığı, "200 metrede herkesin gözü daha büyük isimlerin üzerindeyken, bu ikisini de takip et Jereem Richards ve Ramil Guliyev" mesajının sorulması üzerine Ramil Guliyev, "Onu bilmiyordum şimdi öğrendim yani profesyonel sporcu bilir, bildiğim kadarıyla bir şey görmüş, yarışlardan önce bu seçmelerde falan, onun için öyle bir şey yazdı" dedi.

Guliyev' ile ilgili görsel sonucu

ALİYEV'DEN TEBRİK

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 16. Dünya Atletizm Şampiyonası erkekler 200 metrede altın madalya kazanan Azerbaycan asıllı milli sporcuRamil Guliyev'i tebrik etti.

Aliyev, "Aziz Ramil" diye başlayan mesajında tarihte ilk kez bir Azerbaycanlının atletizm dalında dünya şampiyonu olduğunu belirterek, Guliyev'in bugün Türkiye'yi temsil ettiğini fakat sporda ilk adımlarını Azerbaycan'da attığını hatırlattı.

"Zafer elde ettikten sonra Azerbaycan ve Türkiye bayraklarını dalgalandırman özellikle memnuniyet vericidir." diyen Aliyev, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Bu, senin kendi halkına bağlı, vatansever bir insan olduğunun göstergesidir. Bu zafer dolayısıyla Türkiye'yi de kutluyorum. Senin zaferin aynı zamanda Azerbaycan-Türkiye dostluk ve kardeşliğinin tezahürüdür. Biz, ülke olarak seninle gurur duyuyoruz. Sana sporda yeni zaferler arzu ediyorum."

 

Güncellenme Tarihi : 11.8.2017 20:54

İLGİLİ HABERLER