Spor
  • 7.5.2015 00:43

İspanya Ligi için şok karar

İspanya Futbol Federasyonu, yayın haklarıyla ilgili çıkan kararnameye karşı çıktığı için 16 Mayıs'tan itibaren profesyonel futbol liglerindeki tüm maçları süresiz durdurdu.

İspanya'da geçen hafta çıkan yasayla birlikte futbolda TV yayın haklarının satışında havuz sistemi uygulanması zorunlu hale getirildi. İspanya Futbol Federasyonu ise buna tepki olarak 16 Mayıs'tan itibaren tüm futbolö aktivitelerini durdurma kararı aldıklarını açıkladı.

Liglerin 16 Mayıs'tan itibaren durdurulacak olması, La Liga'da son iki hafta maçlarının oynanamayacağı anlamına geliyor. Karar 30 Mayıs tarihinde Barcelona ile Athletic Bilbao arasında oynanacak Kral Kupası finalini de kapsıyor.

Federasyon'dan yapılan açıklamada hükümetin kendileriyle uzlaşmaya yanaşmadığı ve kendi başlarına aldıkları kararlarla binlerce sporcunun hakkının çiğnendiği belirtildi. Federasyon ayrıca, tüm tarafları görüşmeye ve ortak bir paydada buluşmaya davet etti.

Bu karardan önce Oyuncular Birliği grev tehdidinde bulunmuş, Barcelona'nın yıldızı Lionel Messi'de birliğe destek vermişti. Oyuncular TV yayın haklarından kendilerine düşen payın azalacak olmasından rahatsızlık duyuyor.

Oyuncular Birliği Başkanı Luis Rubiales'in de yarın grev kararını resmen açıklaması bekleniyor. Birliğe üye olan futbolcuların yarısından fazlasının maliyeyle sorun yaşadığını vurgulayan birlik, bu sorunların çözümüne ek olarak, menajerler ve kulüpler arasındaki ödemelerin vergilendirilme sisteminde değişikliğe gidilmesini talep ediyor.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:36

İLGİLİ HABERLER