Spor
  • 17.3.2018 11:17

İşte Aykut Kocaman’ın keşfettiği Galatasaray’n zaafları

Fenerbahçe Galatasaray'ın madenini buldu..

Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman, derbi için öğrencilerine dün son uyarılarını da yaptı. Kazanmanın şifresini 'baskı' ve 'alan hakimiyeti' olarak belirleyen tecrübeli hoca, Galatasaray'ın zaaflarını fırsata çevirmek zorunda olduklarını hatırlattı. Kocaman, bu zaafların ne olduğunu futbolcularına şöyle sıraladı:

Sarı-lacivertli hoca, son toplantıda şu konuların altını çizdi: "Muslera'yı kornerlerde zorlayın. Nagatomo defansta zayıf, üzerine gidin. Belhanda da baskıda bozuluyor. Rodrigues'i alan bırakmayın, Gomis'i ise cezası sahasına sokmayın. Planımız doğru işlerse önümüzde dağılıp giderler"

​NAGATOMO HAZİNE

"Muslera kornerlerde altı pasın dışına çıkamıyor. Köşe vuruşlarında topu bu bölgelere atmalıyız. Nagatomo bizim için hazine. Hücumda etkili ama defansı zayıf. Üzerine oynayıp hataya zorlamalıyız.

Belhanda baskıda bozulan bir isim; biraz üstüne gittik bu maçı tamamlaması imkansız. Rodrigues çok tehlikeli ancak boş alan bulunca etkili oluyor, ona bu şansı vermeyelim. Önünde alan bulamazsa silinip gider. Gomis'i onsekiz içinde durdurmak zor. Ona önlemi mutlaka ceza sahası dışında almalıyız. Planımız işlerse dağılıp giderler."

'FAUL ALIN' TALİMATI
Aykut Kocaman, Galatasaray'ın yüksek top zafiyetinden faydalanmak için özel çalışmalar yaptırdı. Tecrübeli hoca, duran top silahlarını iyi kullanmak için ise oyuncularından ceza sahası çevresinde faul almalarını istedi.

Kornerlere de büyük önem veren Kocaman, Neustadter, Skrtel, Mehmet Topal, Skrtel, Fernandao ve Soldado'ya kafa vuruşu çalıştırdı. Cepheden şutlar da Fenerbahçe'nin gol bulma yöntemlerinden biri olacak.

KANARYA 146-123 ÖNDE

F.BAHÇE ile Galatasaray, ligde bugün yapacakları derbiyle tarihte 387. kez karşı karşıya gelecek. Sarı-lacivertliler, 109 yıllık rekabette galibiyette 146-123 önde. İki takım 117 maçta ise eşitliği bozamazken, Fenerbahçe'nin attığı 532 gole, Galatasaray 482 golle karşılık verdi.

Kanarya, lig maçlarında da rakibine 50-33'lük üstünlük kurdu; 38 maç ise berabere bitti. Lig maçlarında sarı-lacivertliler 154, sarı-kırmızılılar ise 116 gol kaydetti.

25 YIL SONRA AYNI TEHLİKE
Fenerbahçe, Galatasaray'a yenilirse tam 25 yıl sonra ligde iç sahada üst üste 2. kez maç kaybedecek. Sarı-lacivertliler, taraftarı önünde üst üste 2 maç son olarak 1992- 1993 sezonunda kaybetti.

Güncellenme Tarihi : 17.3.2018 11:18

İLGİLİ HABERLER