Spor
  • 18.12.2014 21:48

İşte Federasyonun yabancı futbolcu kararı

Futbol Federasyonu Yönetimi, yeni yıldaki yabancı kontenjanı uygulamasının detaylarını belirledi.Fanatik'te yer alan habere göre; futbol camiasının merakla beklediği yabancı uygulamasıyla ilgili detaylar sızmaya başladı. TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in dün akşam bir TV kanalında, "Ocak ayı içerisinde açıklayacağız. Bazı önemli kriterler olacak" sözleriyle bahsettiği yabancı uygulamasında kulüpleri sevindirecek detaylar var. Projedeki en önemli yenilik, yabancı sınırının kalkıyor olması. Ancak transfer edilecek yabancılarda çok önemli kriterler gözetilecek. Önümüzdeki sezon hayata geçirilmesi planlanan uygulamada, kulüpler istedikleri sayıda yabancı futbolcuyla sözleşme imzalayabilecek. Ancak kadroda yer alacak yabancılarda bazı kriterler olacak. Bu kriterlerden en önemlisi milli takım şartı.

Ulusal forma kriteri

Transfer döneminde, FIFA sıralamasında ilk 20'de olan ülkelerin milli takımlarında yer alan futbolcuların transferinde herhangi bir kritere bakılmayacak. İlk 20'nin dışındaki ülkelerin ulusal takımlarında görev yapan futbolcular için farklı kriterler belirlenmiş durumda. Bu kategorideki ülkelerin milli takımlarından 25 yaşını aşmış oyuncuların en az 5 kez, 30 yaşını aşmış futbolcuların ise en az 10 kez ülkelerinin milli takımlarıyla resmi maça çıkmış olması gerekecek.

En az 10 yerli

Ayrıca kulüpler sezon başında TFF'ye lisans başvurusu yaptıklarında, listede en az 10 yerli futbolcu olması gerekecek. Yani bir sezon boyunca bir kulüp takımının kadrosunda en az 10 yerli oyuncu yer alacak. Ayrıca altyapıdan yetişmiş en az 5 futbolcunun da kadroda yer alması zorunluluk haline getirilecek. TFF bu yöntemle, kulüplerin altyapıya da önem vermesini amaçlıyor. İddianın hayata geçip geçmeyeceği ise TFF'nin ocak ayındaki açıklaması sonrası netleşecek.

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:31

İLGİLİ HABERLER