Spor
  • 10.12.2016 11:45

İşte Galatasaray'daki Orhan Atik operasyonunun perde arkası

Galatasaray'daki Orhan Atik operasyonunun perde arkası!..

İşte Galatasaray'da görevine son verilen yardımcı antranör Orhan Atik'in gönderiliş hikayesi...Galatasaray'da Jan Olde Riekerink’in koltuğu sallanıyor derken, gönderilen yardımcısı Orhan Atik oldu. Yaşanan bu sürpriz gelişmeyle ilgili çeşitli iddialar ortaya atıldı.Geçen sezon Mustafa Denizli’nin ayrılmasının ardından biri Türkiye Kupası olmak üzere 3 maçta G.Saray’ın başında sahaya çıkan Orhan Atik, daha sonra görevi Riekerink’e devretmiş, kendisi de Hollandalı hocanın yardımcılığını üstlenmişti.

Teknik ekipteki huzursuzluğun ilk kurbanı olan Atik’in bazı oyuncularla sorun yaşadığı, bu durumun da gönderilmesinde önemli rol oynadığı iddia edildi.Yönetimin, Riekerink’e de yeterince destek veremediği düşüncesiyle bu kararı aldığı öğrenildi.Kasımpaşa maçında son dakikalarda yapılan üç değişiklik nedeniyle Riekerink’e yoğun eleştiriler gelmiş, bu konuda yardımcıları Orhan Atik ve Ayhan Akman da kamuoyu tepkilerinden nasibini almıştı.

SKANDAL DA ETKİLİ OLDU

Altyapıda da koordinasyondan sorumlu olan Atik, birçok isimle yolları ayırmıştı. Atik’in gönderilmesinde Galatasaray 19 Yaş Altı Takımı’nda yaşanan skandalın da etkisi olduğu bildirildi.G.Saray, Gölcükspor maçında aynı hafta başka yaş kategorisinde forma giyen Ogün Çalışkan ve Ferhan Evren’i oynatınca, hükmen 3-0 mağlup sayılmıştı. Teknik Sorumlu Taner Alpak’a 15 gün, 2 oyuncuya da 2’şer maç ceza kesilmişti.

FLORYA'DAN GERİ DÖNDÜ

Sarı-Kırmızılı yönetim, bu hatanın faturasını da Atik’e kesip yolları ayırmayı tercih etti. 2010 yılından bu yana kulüpte görev yapan 49 yaşındaki Orhan Atik, sabah antrenman için tesislere geldiğinde kararı öğrendi. Büyük şok yaşayan Atik eşyalarını alıp tesislerden ayrıldı.

Güncellenme Tarihi : 10.12.2016 11:48

İLGİLİ HABERLER