Spor
  • 21.10.2018 12:43

İşte Galatasaray'daki sakatlıkların 6 sebebi

Galatasaray'da yaşanan sakatlıkların ardından Fatih Terim, teknik heyetten konu hakkında bir rapor istedi. Terim'in kurmayları sakatlıkların sebebini 6 maddeyle sıraladı.

Galatasaray'ın Bursaspor'la 1-1 berabere kaldığı maça sakatlıklar damga vurdu. Mücadelenin ilk yarısında Serdar Aziz, Feghouli ve Fernando çeşitli sakatlıklardan dolayı oyundan çıkmak zorunda kaldılar.

3 FUTBOLCU 3 HAFTA YOK

Milli arada Selçuk İnan, Donk, Onyekuru ve Belhanda'nın sakatlanması Terim'in işini daha da zorlaştırdı. Bu oyunculardan Feghouli, Fernando ve Onyekuru 3 hafta sahalardan uzak kalacak.

Bursaspor maçında ağrılarına rağmen oynayan Belhanda ve Selçuk'un yanı sıra Donk da zor durumda. Serdar Aziz'in akıbeti ise henüz belirsiz.

SAKATLIKLARIN 6 SEBEBİ VAR

1- Kendilerine iyi bakmıyorlar
Futbolcularda disiplin sorunu var. Özel hayatlarına dikkat etmiyorlar. Bundan sonra gerçek birer profesyonel gibi yaşamaları gerekiyor.

2- Uzun uçak yolculuğu ve milli ara
Milli maç aralarında yapılan uzun uçak yolculukları sorun oluyor. Oyuncular uzun uçuşlarda kas kasılmaları yaşıyor ve dinlenmeden maça çıkıyor.

3- Antrenmanlarda iyi çalışmama
Sezon öncesi hazırlık idmanlarında bazı oyunculara gerekli yükleme yapılamadı. Günlük çalışmalar da yeterli düzeye bir türlü ulaşılamadı.

4- Sağlık heyeti ve kondisyoner
Sağlık heyeti adele yüklenmeleri konusunda kondisyon ve fizik ekibi ile yeterli uyumu sağlayamadı. Kondisyon düzeyi istenilen seviyiye ulaşamadı.

5- Farklı ülkelerde kamp ve maç
Farklı ülkelerde uzun süre kalıp maç oynamak. Sıcak ülkelerde uzun süreli kalmak. (Afrika gibi)

6- Sınırlı kadro ve dar rotasyon
Giden oyuncuların yerine aynı seviyede oyuncu bulunamaması. Bu nedenle kısıtlı kadro ile dar rotasyon ve oyuncuların yorgunluklarının artması.

Güncellenme Tarihi : 21.10.2018 11:45

İLGİLİ HABERLER