Spor
  • 21.12.2014 00:13

İşte Galatasaray maçının tartışmalı 4 pozisyonu

Galatasaray-Mersin İdmanyurdu maçında, 4 tane tartışmalı pozisyon yaşandı. Merkez Hakem Kurulu'nun eski başkanı Mustafa Çulcu, bu pozisyonları Hürriyet için değerlendirdi.

İşte tartışmalı pozisyonlar ve Mustafa Çulcu'nun yorumu...

9. dakikada Chedjou’nun rakibine darbesi net penaltı. Yani Galatasaray aleyhine verilen penaltı kararı son derece doğru.

Galatasaray’ın Güven’in 18. dakikada kendi kalesine attığı golle beraberliği yakaladığı pozisyonda hakem barajı ayarlamak için uğraş içerisindeydi. Bu sırada Mersinli oyuncular oyalama taktiği uyguladı. Bunu sezen hakem bir an önce oyunu başlattı ve yaptığı doğruydu.

25. dakikadaki pozisyonda top Servet’in göğsünden dönüyor. Hızla oyuna dönüyor. Kola dönse top aynı hızla dönerdi, göğüse çarpan top söndü. Ayrıca Servet’in kolları da olması gereken yerdeydi. Dolayısıyla hakemin penaltı çalmaması doğru.

54. dakikada Burak’ın kalecinin müdahalesiyle yerde kaldığı penaltı kararı da doğru. Pozisyon penaltı. Kritik bir penaltı Burak topu dürterek ustaca penaltıyı aldı. Kaleci böyle bir çıkış yapıyorsa topa temas etmezse penaltıdır, sarı kart da doğru.

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:29

İLGİLİ HABERLER