Spor
  • 18.10.2014 11:37

İşte Galatasaray ve Fenerbahçe'nin perpormansı

Bugün Türk Telekom Arena'da karşılaşacak Galatasaray ve Fenerbahçe 5 hafta sonunda 10'ar puanla 3 ve 4. sırada yer alıyorlar.

Galatasaray 18 Ekim günü Türk Telekom Arena'da Süper Lig'in 6. haftasında karşılaşacaklar.

İki takım arasındaki mücadelelerde "Kim kazanacak?" sorusunun cevabını bulmak için iki takımın ligin ilk 5 haftasındaki performanslarını da ele almak gerekiyor. Galatasaray ve Fenerbahçe 5 hafta sonunda 10'ar puandalar ve averajla ligin 3. ve 4. sırasında yer alıyorlar.

İlk 5 hafta: Galatasaray 
Sezona Bursa deplasmanında başlayan Galatasaray, sezona Avrupa'da kötü bir başlangıç yapan Şenol Güneş'in takımı Bursaspor'la Atatürk Stadı'nda karşılaştı. Ligin bu ilk hafta mücadelesinde Burak Yılmaz veOlcan Adın'ın iki golüyle 2-0 kazanan Galatasaray, averajla ligin ilk haftasını lider kapatmayı başardı.

Galatasaray ikinci hafta cezası nedeniyle seyirci desteğinden yoksun olarak Türk Telekom Arena'da Eskişehirspor'la karşılaştı. İki takım da maç boyunca golü yakalayamadı ve mücadele 0-0'lık sonuçla tamamlandı. İkinci hafta sonunda Galatasaray ikide iki yapan takım olmayınca averajla liderlikte kalmaya devam etti.

Ligin 3. haftasında 39 yıl sonra Süper Lig'e yükselen Balıkesirspor'la Balıkesir'de karşılaşan sarı-kırmızılılar maça çok iyi başlayamadı ve etkili ataklar yapamadı. Özellikle Burak Yılmaz'ın ilk yarıda pekçok kez ofsaytta yakalanması sonucunda hücumlardan boş dönen Galatasaray 22'de Sercan Yıldırım'ın şutunun Semih'ten sekerek Muslera'yı yanıltmasıyla 1-0 geri düştü. 44'te bu kez Balıkesirspor'un diğer golcüsü Gökhan Ünalsavunmanın uzaklaştıramadığı toptan iyi faydalandı ve voleyle Muslera'yı bir kez daha mağlup etti.

İkinci yarıda Galatasaray'ın farkı kapatma çabalarına Balıkesirspor izin vermedi. Bu sonuçla Balıkesir bu seneki ilk galibiyetini aldı. Galatasaray da sezonun ilk yenilgisini aldı ve liderlikten 9. sıraya indi.

Dördüncü hafta Galatasaray seyircisinin önünde Sivasspor'u evinde ağırladı. Chedjou ve Burak Yılmaz'ın ilk yarıda bulduğu gollerle 2-0 öne geçen Galatasaray'a karşı Sivasspor'un tek sayısı Chrisantus'tan geldi.

Lige milli maç öncesi verilen aradan önce Kayseri'de kazanan Galatasaray, Kayseri Erciyesspor karşısında sonuca Burak Yılmaz ve Sneijder'in golüyle gitti. Ancak sarı kırmızılılar son iki haftada olduğu gibi bu hafta da gol yediler. Caner Osmanpaşa'nın attığı gol sonucu belirledi.

Kısa kısa: Artılar-Eksiler 
Galatasaray ilk 5 hafta sonucunda ligde topladığı 10 puanla üçüncü. Sarı kırmızılı ekip attığı 6 gole karşılık kalesinde 4 gol gördü. 3 gollü Burak Yılmaz takımın en golcü oyuncusu. Galatasaray aldığı tüm galibiyetlerde iki gol atarak 3 puanı aldı. Ayrıca Galatasaray bu sezon evinde maç kaybetmedi. Sadece Eskişhirspor'la 0-0 berabere kaldı.

Galatasaray attığı gollerin ikisini ilk yarıda, dördünü ikinci yarıda kaydetti. Bu gollerin 5'i ceza sahasından 1'i de serbest vuruştan geldi. Galatasaray özellikle ikinci yarıda hücum gücünü sahaya daha fazla yansıtıyor. Bu durum Galatasaray'ın iki gol bulduğu Şampiyonlar Ligi'nde iki golün de ikinci yarıda gelmesiyle de ortaya çıkan bir durum.

Galatasaray oynadığı 5 maçta ilk yarılarda ve ikinci yarılarda ikişer gol yedi. Gollerin tamamı ceza sahası içinde çekilen şutlar sonucunda geldi. Galatasaray savunmsının alan savunmasında başarısız olduğunu söylemek mümkün. Ayrıca ligde ve Arsenal maçında da görüldüğü gibi ceza sahasına giren rakipler golü atmakta çok fazla zorlanmıyor.

İlk 5 hafta: Fenerbahçe 
Sezona Galatasaray karşısında aldığı Süper Kupa'yla başlayan Fenerbahçe, ligin ilk haftasında Avrupa defterini erken kapatan Karabükspor'la karşılaştı. Şükrü Saracoğlu'nda zorlandığı maçta kaleci Aykut'un hatasıyla 3-2 öne geçen Fenerbahçe maçı bu üstünlükle tamamladı. Fenerbahçe'nin golleri Emenike, Sow ve Webo'dan geldi. Karabükspor'a ise Kumbela ve Kadlec'in (kendi kalesine) golleri yeterli olmadı.

Ligin ikinci haftasında Fenerbahçe, Trabzonspor'a konuk oldu. 90 dakikası golsüz geçilen mücadele sonucunda iki takım da birer puana razı oldu.

Fenerbahçe 3. haftada Gaziantepspor'u ağırladı. Bu maçta kaleye gitmekte zorlanan Fenerbahçe'ye karşı Gaziantepspor'da kalabalık savunma anlayışıyla mücadele etti. Maçın 82. dakikasında Gökhan Ünal'ın yerde kaldığı pozisyona hakemin penaltı kararına Gaziantepsporlular uzun süre itiraz ettiyse de sonuç değişmedi ve Emre Belözoğlu'nun 82'de penaltıdan kaydettiği golle Fenerbahçe, rakibini 1-0 mağlup etti ve ikinci sıraya yükseldi.

4. hafta mücadelesinde ligin lideri Akhisar'la Manisa'da karşılaşan Fenerbahçe, Gekası'ı durduramadı. İlk yarıda Bilal'in uzun topunu düzeltip bekletmeden kaleye gönderen Gekas takımını 1-0 öne geçirdi. İkinci yarıda da Bilal'in Bruno'nun koşusu sonucunda verdiği pasla kaleyi bulan Yunan golcü, Mert'e rağmen topu ağlara göndermeyi başardı ve sonucu belirledi. Fenerbahçe ligdeki ilk yenilgisini alırken Akhisar liderliğini sürdürdü.

Ligin 5. haftasında evinde Konyaspor'la karşılaşan sarı lacivertli ekip bu kez Webo ve Sow'un golleriyle sonuca gitti. İki golde de pası Caner Erkinvermişti. 43'te Rangelov'un penaltısı Konya'nın tek sayısıydı ve Fenerbahçe 2-1 kazandığı maç sonrası averajla 4. sıraya yükseldi.

Kısa kısaArtılar-Eksiler
İlk 5 hafta sonucunda Fenerbahçe ligde topladığı 10 puanla dördüncü sırada.

Sarı lacivertli ekip ligde attığı 6 gole karşılık kalesinde 5 gol gördü. 2 gollü Sow ve Emenike takımın en golcü oyuncuları. Fenerbahçe geçen seneye göre hücum etkinliği biraz daha zayıf. Ancak yine de geçen seneden gelen alışkanlıkları olan takım oyunu oynamayı daha iyi beceriyorlar.

Fenerbahçe attığı gollerin ikisini ilk yarıda, dördünü ikinci yarıda kaydetti. Bu gollerin 5'i ceza sahasından 1'i de penaltı vuruşundan geldi.

Fenerbahçe oynadığı 5 maçta ilk yarılarda üç, ikinci yarılarda iki gol yedi. Gollerin üçü ceza sahası içinde çekilen şutlarla bir tanesi kendi kalesine ve bir tanesi de penaltı vuruşu sonucunda geldi. Galatasaray'ın ceza sahasında yaşadığı sorunu Fenerbahçe de yaşamakta. Akhisar maçında Gekas'ın ilk golde arkaya koşusu ve ikinci goldeki vuruş anından hemen önce savunmayı dengesiz bırakışı hızlı forvetlerin Fenerbahçe savunmasında gol bulmasını kolaylaştırıyor. Aynı şekilde ilk hafta Kumbela'nın attığı golde de Fenerbahçe savunması oyuncuyu çok boş bırakmıştı.

Fenerbahçe bu sezon deplasmanda gol atamadı ve Trabzonspor'la 0-0 berabere kalarak rakip sahalardan tek puan alabildi. Galatasaray deplasmanında Fenerbahçe'nin bu konuda yaşadığı sıkıntı sürebilir. Ancak hem lig hem de genel tabloda Galatasaray'a galibiyet ve gol sayısında üstünlüğü olan Fenerbahçe istatistiksel anlamda rakibine oranla daha başarılı.

Fenerbahçe'nin bir eksiği de Bekir'in oynamayacak olması. Konyaspor maçında kırmızı kart gören Bekir, takımını bu maçta yalnız bırakacak. Sakatlığı süren Sow'un ise durumu belirsiz.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:59

İLGİLİ HABERLER