Spor
  • 2.9.2014 22:38

İşte Prandelli'nin yeni Galatasaray'ı

Muslera, Melo, Sneijder gibi dünya yıldızlarının yanına Goran Pandev ve Blerim Dzemaili de katıldı. Galatasaray'ın kadro derinliği iyice arttı.Galatasaray'da artan kadro derinliğiyle birlikte taraftarlar şimdi eline kağıt kalem alıp, yeni kadroyu oluşturmaya çalışıyor. Eli iyice güçlenen İtalyan hoca artık farklı taktiklerle sahaya çıkma imkanına sahip.



Cesare Prandelli, ligde her hafta sürprizler yapabileceğini açıklamıştı. İlk etapta yabancı kontenjanı nedeniyle Chedjou, Telles ve Bruma’nın kulübeye gitmesi bekleniyor. 4-3-3 sisteminde Selçuk, Melo ve Dzemaili’li orta saha rakipler için kabus olacak gibi görünüyor. Sneijder ise Mancini dönemindeki gibi sol çizgiye yakın oynayacak. Pandev ve Burak da değişimli olarak forvet ve sağ kanatta görev yapacak. Ligde bu taktikle oynandığı zaman savunmanın tamamen yerli oyunculardan kurulması bekleniyor. Tabii ki form durumlarına göre özellikle yabancı isimler arasında değişimler de olacak.



Birkaç İtalyan takımı dışında kullanılmayan 3-5-2 dizilişi, Louis van Gaal sayesinde yeniden moda haline geldi. Galatasaray’daki oyuncuların yapısına bakıldığında bu sistem Sarı-Kırmızılılar için de son derece uygun görünüyor. Mancini zaman zaman böyle oynamaya çalışmış ancak başarılı olamamıştı. Ancak bu sezon kadro çok daha iyi durumda. 3-5-2’de en önemli bölge olan kanatlarda Olcan ve Tarık var. Melo, rakibe göre stoperlere ya da orta sahaya yakın oynayabilen bir oyuncu. İleri uçta Pandev-Burak ikilisi ve hemen arkalarında Sneijder’le oluşturulacak kadro, kağıt üzerinde oldukça kullanışlı görünüyor.



Bir anlamda Şampiyonlar Ligi kadrosu da denilebilir bu sisteme. İlk bakışta en büyük sürpriz, Selçuk İnan’ın 11 dışında kalması olarak görülüyor. Son dönemde formsuz olan tecrübeli oyuncunun özellikle Devler Ligi’nde zaman zaman yedek beklemesi kimseyi şaşırtmamalı. Cesare Prandelli bu dizilişi, kanatları etkin olarak kullanmak istediğinde tercih edecek. Dzemaili ve Melo ile dirençli bir orta saha kurulup, ileride Bruma, Sneijder, Burak ve Pandev gibi yaratıcılığı ve hücum yönü güçlü isimlerle Cim Bom rahat bir şekilde pozisyon üretebilir. Selçuk oynayacağı zaman ise Melo, Chedjou’nun yerine stopere geçebilir.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:07

İLGİLİ HABERLER