Spor
  • 6.7.2013 09:34

İşte Yanal'ın ilk hedefi...

Ersun Yanal'ın ilk hedefi ezeli rakibi Galatasaray... Yanal, 11 yıldır yenemediği ve 11 kez yenildiği Cimbom'u bu kez devirmek istiyor.

Sarı-kırmızılı takımı en son G.Birliği’ni çalıştırdığı 2002-03 sezonunda mağlup etmeyi başaran Yanal, o gün bu gündür galibiyet sevinci yaşayamıyor.

21 MAÇTA 3 KEZ KAZANDI

Denizlispor, Ankaragücü, Gençlerbirliği, Manisaspor, Trabzonspor ve Eskişehirspor’da görev yaptığı dönemlerde ofansif futboldan hiç vazgeçmeyen Yanal, Fenerbahçe’de de aynı sistemi yerleştirmek istiyor. Galatasaray’a karşı bugüne dek 21 kez rakip olan tecrübeli teknik adam, bu maçlarda 3 galibiyet, 7 beraberlik alırken 11 kez kaybetti.

İYİ BAŞLAMAK İSTİYOR

UEFA Disiplin Kurulu’nun Avrupa Kupaları’ndan men cezası vermesi nedeniyle Şampiyonlar Ligi’nde oynaması tehlikeye giren sarı-lacivertli takım ilk resmi maçında Galatasaray ile Süper Kupa Finali oynayacak.

Tahkim Kurulu’ndan olumsuz karar çıkması durumunda Ersun Yanal ilk sınavını 11 yıldır yenemediği sarı-kırmızılı takıma karşı verecek. Yanal 11 kez yenildiği, 11 yıldır yenemediği cimbom ile 11 Ağustos’ta oynayacağı maçı kazanarak iyi başlangıç yapmayı hedefliyor.

TERİM’İ KARŞI 1 KEZ KAZANDI, 2 KEZ KAYBETTİ

F.Bahçe’nin patronu Ersun Yanal ile G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim Süper Lig tarihinde birbirine karşı 9 kez rakip oldu. İki başarılı teknik adamın 9 randevusundan 2 kez Terim, 1 kez de Yanal kazanarak çıktı. Son 4 maçta yenişemeyen bu ikili toplamda 6 kez sahadan beraberlikle ayrıldı. Yanal son çalıştırdığı Eskişehirspor ile geçtiğimiz yıl Galatasaray’a karşı oynadığı 2 maçı da kaybetmedi.

SADİ KEMAL YAŞAR/AMKSPOR
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 13:46

İLGİLİ HABERLER