Spor
  • 29.6.2015 23:16

Kasımpaşalı Alpaslan Öztürk'ten alkışlanan hareket

Geçen sezonu Kasımpaşa'da geçiren Belçika doğumlu Türk futbolcu Alpaslan Öztürk, Çin takımlarından aldığı transfer teklifini reddetmesiyle ilgili "Müslüman kardeşlerimizi canlı canlı soyan bir ülkede nefes almam uygun değildir" dedi.

Sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda Çin'den gelen tekliflere "Alacağım paranın yüzde 10'unu Doğu Türkistan'daki Müslümanlara ve Türklere bağışlayacağım" demesi üzerine, kulüplerin transferinden vazgeçtiğini duyuran Alpaslan Öztürk, AA muhabirine konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Alpaslan, bu mesajı hiçbir şekilde polemik oluşturmak için paylaşmadığını vurgulayarak, "Ben söyleyeceğimi söyledim. Hiçbir şekilde şov, rant veya başkalarına gösteriş içerisinde bir mesaj olmamıştır. Sadece facebook hesabımdan arkadaşlarıma, beni takip eden ve sevenlere bir mesaj ilettim. Hiçbir şekilde bunun buralara geleceğini düşünmedim. Ben söyleyeceğimi söyledim ve olay ortada" ifadelerini kullandı.

Teklif geldiği zaman kesinlikle Çin'e gitmek gibi bir niyetinin olmadığını dile getiren 22 yaşındaki futbolcu, "Müslüman soydaşlarımızı, müslüman kardeşlerimizi canlı canlı soyan bir millette, ülkede benim nefes almam uygun değildir. Böyle düşündüm, böyle karar verdim. Her gün televizyonlarda ve gazetelerde görüyoruz. Oruç tuttuğu için Uygur Türkleri katlediliyor" şeklinde konuştu.

Çin'i yaptıkları için kınadığını vurgulayan Alpaslan, "Müslüman oldukları ve oruç tuttukları için katliam yapan bir ülkeyi kınıyorum. Teklif geldiğinde de kesinlikle gitme taraftarı değildim. Orada yaşama isteğim olmadığı için bu şartları koştum. Transfer konusu da kapandı" değerlendirmesinde bulundu.

Alpaslan yeni sezonda hangi ülkede ve takımda forma giyeceğini bilmediğini de belirterek, "Transferimi ve oynayacağımı takımı sadece Allah biliyor" diyerek sözlerini tamamladı.

Değişik kategorilerde 15 kez milli formayı da giyen Alpaslan Öztürk, kişisel "facebook" adresinde takipçilerine şu mesajı paylaşmıştı:

"Çin liginden iki takımdan teklif aldım. Bu takımlar Türkiye'den ve Belçika'dan aldığımdan çok fazla yıllık ücret önerdi. Kulüplerle görüşmemde, yıllık ücretimin yüzde 10'unu Doğu Türkistan'daki soydaşlarımıza ve müslümanlara bağışlamak istediğimi söyledim. Kulüp yöneticileri bunu duyunca şaşırdı ve transferden vazgeçti. Olsun, varsın. Vazgeçsinler. Biz ekmeğimizi her yerde kazanırız, Doğu Türkistan'da halk yiyecek ekmek bulamıyor. Allah onlara yardım etsin."

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:36

İLGİLİ HABERLER