Spor
  • 30.9.2016 00:09

Konyaspor Gent'e 2-0 mağlup oldu

Gent 2-0 Atiker Konyaspor / MAÇIN ÖZETİ

UEFA Avrupa Ligi H Grubu 2. maçında temsilcimiz Atiker Konyaspor, Belçika ekibi Gent'e 2-0 mağlup oldu.

Ghelamco Arena'daki maçta ev sahibi Gent'e galibiyeti getiren golleri maçın 17. dakikasında Saief ile 33. dakikada Neto kaydetti.

Bu sonuçla birlikte Gent puanını 4'e yükseltirken, temsilcimiz henüz grupta puanla tanışamadı.

İSTATİSTİKLER:
İki takım ilk defa birbiriyle karşılaşacak. Aynı zamanda her iki takım da daha önce rakip takımının ülkesinden bir takımla karşılaşmadı. Türk takımları, Belçika takımlarıyla Avrupa kupalarında 28 kez karşılaştı ve bunların sekizini kazanabildi. Belçika takımları, Türk takımlarıyla oynadığı son üç maçı kazanırken, son sekiz maçın da sadece birini kaybetti. Türk takımları, Belçika deplasmanında oynadıkları 14 maçın sadece üçünü kazanabildi. Fenerbahçe'nin Ağustos 2007'de Anderlecht önünde aldığı 2-0'lık galibiyetten bu yana hiçbir Türk takımı Belçika'da kazanamadı.

RANGELOV'UN CEZASI DEVAM EDİYOR
Konya ekibinde Dimitar Rangelov, İsviçre ekibi Luzern'de forma giydiği dönemde 2012 yılında Belçika'nın Genk takımıyla yapılan UEFA Avrupa Ligi play-off maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle bu akşamki karşılaşmada da takımını yalnız bırakacak. Rangelov, Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk karşısında forma giyememişti.

Güncellenme Tarihi : 30.9.2016 01:15

İLGİLİ HABERLER