Spor
  • 25.4.2015 15:22

Lucescu'dan şike isyanı

Shakhtar Donetsk'in tecrübeli teknik adamı Mircea Lucescu'dan, Ukrayna'daki futbol ortamı ile ilgili olay açıklamalar geldi.

Ukrayna'nın dev ekiplerinden Shakhtar Donetsk'in teknik direktörü Mircea Lucescu, ülkedeki fikstür için isyan etti.
Federasyonun fikstürü bilinçli olarak zorlaştırdığını söyleyen 69 yaşındaki isim, "Ukrayna'ya ilk geldiğimde, aynı takım yıllardır şampiyonluğu kazanıyordu. Ve gariptir ki; aynı takım, her sezon en önemli maçlarını sezonun sonuna doğru oynuyordu. Benim teknik direktörlüğümde oynadığımız ilk maç, Dinamo Kiev ileydi, henüz 1. maç. Sezon süper bir maç ile açılıyordu. Bu saçmalık. Biz 2-0 kazandık. Goller Lewandowski ve Duljaj'dan geldi. Sportif normlara göre, ikinci devrenin aynı maçın rövanşı ile başlaması lazım, yani Donetsk'te onlarla karşılaşmamız lazım. Ama federasyon aceleyle ligin formatını değiştirdi, Shakhtar - Dinamo maçı sezonun son maçı oldu. O anda bir şeylerin yanlış olduğunu anladım" diye konuştu.

"FUTBOL ETİĞİNE UYGUN DEĞİLDİ"

Kendilerine karşı bir önyargı olduğunu belirten tecrübeli idareci, "Bir de şöyle bir örnek var; 2008-09 sezonuna 2 deplasman maçı ile başlamak zorundaydık, ikisi de Lviv'deydi. Bu durum hem ligi kazanmış bir takıma karşı doğru değildi, hem de futbol etiğine uygun değildi. Bir takım için sezon, ardı ardında iki deplasman maçı oynatılarak başlatılamaz. Çünkü futbolcular, ilk olarak taraftarları için oynar. Sonuç olarak, iki maç sonunda orta sıralarda yer aldık. Kural olarak, bir içeride, bir dışarıda oynarsın. Bunlar fikstürün, ligin formatının bir takımı nasıl etkileyeceğinin kanıtı. Not olarak da, o sezon Barcelona ile oynadık, Dinamo Kiev'i yarı finalde 2 maç sonunda eleyerek, UEFA Kupası'nı kazandık" ifadelerini kullandı.

"ÇAVUŞESKU'NUN ROMANYASI'NI HATIRLATIYOR"


Romanya'da hükümetin olayın içinde olduğunu kaydeden Lucescu, "Romanya'da da aynı olayları yaşadığımı söyleyebilirim. Steaua, Çavuşesku(Eski Romanya Cumhurbaşkanı) ailesinin sahibi olduğu takım, tam 100 maç art arda kazandı. Bu inanılmaz. Yine şansıma, Ukrayna'da henüz böyle bir şey olmadı. Ama yine de olay bu duruma çok benziyor" dedi. (Sporx)
 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:50

İLGİLİ HABERLER