Spor
  • 23.6.2016 00:04

Macaristan Portekiz maçı istediğimiz gibi bitmedi

Bir üst tura çıkabilmemiz için hayati önemi olan maçta Macarlar 3 kere üne geçmesine rağmen Portekiz ile 3-3 berabere kaldı. Macaristan yenseydi biz üst tura çıkacaktık şimdi gözümüz geceki maçlarda..

Macaristan 3-3 Portekiz

EURO 2016 F Grubu maçında Macaristan ile Portekiz 3-3 berabere kaldı. Macaristan, Gera (Dk.19) ve Bursasporlu Dzsudszak'ın (Dk.47, 55) golleriyle maçta 3 kez öne geçti. Ancak Portekiz, Nani (Dk.42) ve Ronaldo'nun (Dk.50, 62) attığı gollerle beraberliği yakaladı. Gruptaki diğer maçta İzlanda, son dakika golüyle Avusturya'yı 2-1 yendi. Bu sonuçların ardından Macaristan 5 puanla birinci, aynı puana sahip İzlanda ikinci, 3 puanlı Portekiz üçüncü, 1 puanlı Avusturya ise dördüncü oldu. Bu grubun üçüncüsü Portekiz '0' (sıfır) averaja sahip olduğu için, -2 puanlı Türkiye'yi geçip, 'en iyi üçüncüler' kontenjanından 2. tura çıktı.

 Milli Takımımızın turu geçip geçemeyeceği E Grubu'nda bu akşam TSİ 22.00'de oynanacak Belçika-İsveç ve İtalya-İrlanda maçlarının sonucunda belli olacak.

İŞTE İLK 11'LER!
Macaristan: Kiraly, Lang, Juhasz, Guzmics, Korhut, Pinter, Elek, Lovrencsics, Gera, Dzsudzsak, Szalai
Portekiz: Rui Patricio, Pepe, Carvalho, Vieirinha, W. Carvalho, Andre Gomes, Moutinho, Joao Mario, Eliseu, Nani, RonaldoMAÇIN GOL POZİSYONLARI
19. dakikada Dzsudzsak'ın korner atışında Zoltan Gera, Macaristan'ı 1-0 öne geçiren golü attı.
42. dakikada Ronaldo'nun ara pasında sol kanattan ceza alanına giren Nani, kalecinin yanından topu filelere gönderdi: 1-1.
47. dakikada Dzudszak'ın frikik atışında baraja çarpan top kaleciyi kontrpiyede bırakarak ağlara gitti: 2-1.
50. dakikada Joao Mario'nun sağdan ortasında Ronaldo, sağ ayağıyla çok şık bir gol atarak skoru yeniden eşitledi: 2-2.
55. dakikada yine Dzsudzsak'ın ceza sahasının sağ çaprazından çektiği şutta rakip oyuncuya çarpan top bir kez daha ağlarla buluştu: 3-2.
63. dakikada Quaresma'nın soldan ortasına yükselen Ronaldo, kafayla skoru 3-3 yaptı.

RONALDO GAZETECİNİN MİKROFONUNU FIRLATTI
Portekizli futbolcu, kendisine soru sormaya çalışan gazetecinin mikrofonunu elinden alıp göle fırlattı. 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) bugün Macaristan ile gruptaki son maçını oynayacak Portekiz'in yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo, kendisine soru sormaya çalışan bir gazeteciye abartılı tepki verdi.

Macaristan maçı öncesinde kamp yaptıkları otelin önünde yürüyüşe çıkan Portekiz Milli Takımı'nda Ronaldo'ya yaklaşarak, "Bugünkü maça hazır mısın?" diye soru soran Portekizli gazeteci beklemediği bir tepki aldı. Gazetecinin mikrofonunu elinden alan Ronaldo, yandaki göle fırlatarak yürümeye devam etti. 
Televizyonlardaki görüntülerde Portekiz Milli Takımı'nın güvenlik görevlilerinin hemen olaya müdahale ederek gazetecilerin futbolculara yaklaşmasını önlediği gözlendi.

Portekiz basını, maç günü gazetecilerin milli futbolculara soru sormasının yasak olduğunu ancak Ronaldo'nun tepkisinin de abartılı olduğunu belirtti. 
Verilen bilgilerde ayrıca, söz konusu gazetecinin Portekiz'in Correio da Manha gazetesinde çalıştığı ve Ronaldo'nun, özel hayatıyla ilgili yaptığı haberlerden dolayı uzun zamandır bu medya kuruluşunu protesto ettiği bildirildi. Correio da Manha'dan gelen soruları yanıtlamadığı söylenen Ronaldo'nun, gazeteye karşı geçmişte açtığı davalar olduğu da hatırlatıldı.

Güncellenme Tarihi : 23.6.2016 00:32

İLGİLİ HABERLER