Spor
  • 21.10.2016 00:10

Manchester United Fenerbahçe'ye gol yağdırdı

UEFA Avrupa Ligi A Grubu 3. hafta maçında temsilcimiz Fenerbahçe, deplasmanda Manchester United'a 4-1 mağlup oldu.

Fenerbahçe, Old Trafford'da 3 dakika içinde 2 tane penaltı golü yiyerek dağıldı! Soyunma odasına giderken Pogba farkı 3'e çıkardı, 48'de Lingaard son darbeyi vurdu! Fenerbahçe'nin tek golünü ise Old Trafford'u iyi bilen Robin van Persie'den geldi.

Manchester United 4-1 Fenerbahçe / Maç özeti

UEFA Avrupa Ligi A Grubu’nun 3. haftasında Fenerbahçe, Manchester United deplasmanına çıktı. Sarı-lacivertliler, Old Trafford’da İngiliz devine direnemdi. Fenerbahçe sahadan 4-1’lık yenilgiyle ayrıldı.

Maça ayağında top tutarak başlayan Fenerbahçe, rakibine karşı başa baş bir oyun sergiledi. 31. dakikada ise maçın dönüm noktası yaşandı! Kjaer’in yaptığı penaltıda Pogba durumu 1-0 yaptı. Bu golden 3 dakika sonra ise bu kez Şener’in Lingaard’a ceza sahasında yaptığı mücadele de penaltıya neden oldu. Martial topun başına geçerek skoru 2-0’a getirdi. İlk yarının son dakikasında ise Paul Pogba yine sahneye çıkarak ceza sahası dışından şık bir plase vuruşla topu Volkan Demirel’in uzanamayacağı köşeye gönderdi: 3-0.

İkinci yarıya Kjaer’in yerine Emenike’yi oyuna alarak başlayan Fenerbahçe, 48’de Lingaard’ın golüne engel olamadı. Genç yıldız ceza sahası dışından uzak köşeye topu göndererek farkı 4’e çıkardı.

Sarı-lacivertli taraftarların uzun süre yönetimi istifaya çağırdığı maçta Fenerbahçe adına tek gol Robin van Persie’den geldi. Eski Manchester United oyuncusu Hollandalı yıldız, Emenike’nin pasında topu ağlarla buluşturduktan sonra tüm stat tarafından alkışlandı. Geride kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmayınca maç 4-1 sona erdi.

Bu sonucun ardından Manchester United 6 puanla liderliğe oturdu. Fenerbahçe ise 4 puanla 3. sıraya geriledi. Grubun diğer maçında Feyenoord sahasında Zorya’yı 1-0 yenerek 6 puanla 2. sıraya çıktı.

Fenerbahçe ile Manchester United 3 Kasım’da Kadıköy’de karşılaşacak.

PENALTILAR KANARYA'NIN GARDINI DÜŞÜRDÜ
"Kırmızı Şeytanlar" ilk yarıda peş peşe iki penaltı golüyle bir anda F.Bahçe karşısında 2 farklı öne geçti. 31'de Kjaer'in Mata'yı düşürdüğü pozisyonda Manchester United'ın kazandığı penaltıyı Pogba gole çevirdi.

33'te bu kez Şener'in müdahalesinde Martial yerde kaldı. Fransız hakem Benoit Bastien bir kez daha penaltıya hükmetti. Martial beyaz noktadan Volkan Demirel'i mağlup etti ve skor 2-0'a getirdi. İlk yarının bitimine saniyeler kala sahneye çıkan Paul Pogba, ceza sahası dışından attığı golle ilk yarının skorunu belirledi: 3-0.

Manchester United ikinci yarıya da golle başladı. 48'de Jesse Lingard ceza sahası dışından çektiği şutla topu ağlara gönderdi.

VAN PERSİE ŞEREF SAYISINI KAYDETTİ
Fenerbahçe formasıyla 522 gün sonra Old Trafford'a ayak basan Van Persie, sarı-lacivertlilerin tek golünü kaydetti.Maça 11'de başlayan Hollandalı golcü 83'te Emenike'nin asistini gole çevirdi. Van Persie'nin attığı golü İngiliz taraftarlar da alkışladı.

Bu sonucun ardından haftayı 4 puanda kapatan Fenerbahçe 4. sıraya geriledi. Puanını 6'ya çıkaran ManU ise liderliğe yükseldi.

2 günde 5 penaltı

MAÇTAN NOTLAR
UEFA Avrupa Ligi'nde deplasmanda Manchester United ile karşılaşan Fenerbahçe'de Hollandalı futbolcu Robin van Persie eski takımına karşı ilk 11'de sahaya çıkarken, cezasını tamamlayan Volkan Şen de zorlu maçta takımdaki yerini aldı.
Old Trafford'da oynadıkları üçüncü grup maçında, kaleyi Volkan Demirel'e emanet eden Fenerbahçe'nin teknik direktörü Dick Advocaat, savunma dörtlüsünde Şener Özbayraklı, Kjaer, Skrtel ve Hasan Ali Kaldırım'a görev verdi. Spor Toto Süper Lig'de 1-1 berabere kaldıkları Alanyaspor maçında yedek kulübesinde görev bekleyen Şener, İngiliz ekibine karşı sağ bek pozisyonunda mücadele etti.
Orta sahada Mehmet Topal, Josef de Souza ve Neustaedter'e forma veren Hollandalı teknik adam, kanatlarda Volkan Şen ile Alper Potuk'a şans tanıdı. Robin van Persie ise ileri uçta takımının gol umudu oldu.
Sarı-lacivertli ekipte, Fabiano, İsmail, Caner Koca, Ramazan, Stoch ve Emenike yedek kulübesinde görev bekledi.
Feyenoord maçında sakatlanmasının ardından yaklaşık 2 haftadır takımdan ayrı çalışan Jeremain Lens ile Senegal Milli Takımı'nda sakatlanan ancak takıma dönen Moussa Sow, 18 kişilik kadroda yer almadı.

- Volkan Şen cezasını tamamladı

Geçen sezon Braga maçında hakeme yaptığı hareket nedeniyle ceza alan Volkan Şen cezasını tamamladı ve Manchester United karşısında ilk 11'de sahaya çıktı.
Bu sezon ligde yedi maça ilk 11'de başlayan 29 yaşındaki futbolcu, cezası nedeniyle Avrupa kulvarında takımının Monaco, Grasshoppers, Zorya ve Feyenoord ile oynadığı altı maçta forma giyememişti.
Sarı-lacivertli oyuncu, Braga ile deplasmanda oynadıkları ve 4-1 yenildikleri UEFA Avrupa Ligi 3. tur rövanş maçında hakeme kırmızı kart nedeniyle itiraz etmiş, UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulundan 31 Aralık 2016'ya kadar ceza almıştı. Kurul, karara yapılan itiraz üzerine cezayı 30 Eylül tarihine çekmişti.

- Mourinho takımda 7 değişiklik yaptı

Manchester United Teknik Direktörü Jose Mourinho, golsüz berabere kaldıkları Liverpool maçının kadrosunda 7 değişiklik yaparak Fenerbahçe'ye karşı puan mücadelesi verdi.
Ligde 2-1 kaybettiği Manchester derbisinin ardından çıktığı ve 1-0 yenildiği Feyenoord maçında ileri altılıda Pogba hariç herkesi değiştiren Portekizli teknik adam, Liverpool ve Chelsea maçlarının arasında oynanan Fenerbahçe mücadelesinde de kadroda büyük değişikliğe gitti. İki maçta forma giyen dört isim ise De Gea, Smalling, Bailly ve Pogba oldu.
Kaleyi Liverpool maçında yaptığı kritik kurtarışlarla takımını yenilgiden kurtaran İspanyol file bekçisi De Gea'ye teslim eden deneyimli teknik adam, savunma dörtlüsünü Darmian, Smalling, Bailly ve Shaw ile kurdu.
Savunmanın önünde Pogba ile Carrick'e görev veren Mourinho, Feyenoord ve Zorya maçlarında şans tanıdığı Mata'yı Fenerbahçe maçında da sağ kanatta oynattı. Lingard'ı sol kanatta görevlendiren Portekizli çalıştırıcı, gol bölgesinde ise Rooney ve Martial'e forma verdi.
Ev sahibi ekibin yedek kulübesinde İsveçli yıldız İbrahimovic'in yanı sıra Rojo, Depay, Rashford, Fosu-Mensah ve Fellaini görev bekledi.

- Rooney ilk 11'e döndü

Sezon başından bu yana ortaya koyduğu performansla eleştirilerin odağı haline gelen ve Manchester United ile milli takımdaki yerini kaybeden Wayne Rooney, Fenerbahçe maçıyla ilk 11'e geri döndü.
İngiliz futbolcu, ligdeki son üç maçında Leicester City'e karşı 8, Stoke City'e karşı 24 ve Liverpool'a karşı da 14 dakika forma şansı bulmuştu. Feyenoord maçında oynamayan Rooney, 1-0 kazandıkları Zorya karşısında son 24 dakika görev almıştı.
Kariyerinde ilk Avrupa kupası maçına 19 yaşındayken 2004 yılında Fenerbahçe karşısında çıkan Rooney, bu maçta "hat-trick" yapmıştı.

- Taraftarlar Fenerbahçe'yi yalnız bırakmadı

Fenerbahçeli taraftarlar, grupta lider durumdaki takımlarını zorlu Manchester United deplasmanında yalnız bırakmadı.
75 bin kişi kapasiteli Old Trafford'da kendilerine ayrılan yeri dolduran sarı-lacivertli taraftarlar, ısınmak için sahaya çıkan futbolculara tezahüratlarla moral verdi. Müsabakayı, kafileyle birlikte dün Manchester'a gelen kulüp başkanı Aziz Yıldırım ile yöneticiler de izledi.

 

MAÇTAN DAKİKALAR

İLK YARI

15. dakikada ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Pogba'nın vuruşunda, Skrtel kademeye girerek tehlikeyi uzaklaştırdı.

24. dakikada Mata'nın sağ kanattan arka direğe ortaladığı topa Martial'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak auta gitti.

30. dakikada kendi yarı alanından gönderilen derinlemesine pası Fenerbahçe ceza alanının sol çaprazında kontrol eden Mata, Kjaer ile girdiği ikili mücadelede yerde kalınca Fransız hakem Benoit Bastien penaltı noktasını gösterdi.

31. dakikada Manchester United golü buldu. Topun başına geçen Fransız yıldız Pogba, meşin yuvarlağı kaleci Volkan'ın sağından filelere gönderdi: 1-0

34. dakikada Mata'nın pasıyla sol taraftan ceza alanına giren Martial'e Şener'in müdahalesi üzerine Fransız hakem Bastien bir kez daha penaltı kararı verdi. Atışı kullanan Martial aynı köşeden meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-0

37. dakikada Fenerbahçe maçtaki en tehlikeli pozisyonunu üretti. Mehmet Topal'ın pasıyla sol taraftan ceza alanına giren De Souza'nın Bailly'i çalımladıktan sonra kaleci De Gea ile karşı karşıya vuruşunda iyi yer tutan İspanyol file bekçisi üstüne gelen topu kornere çeldi.

45+1. dakikada Manchester United farkı 3'e çıkardı. Rooney'nin ceza alanındaki Lingard'a çıkardığı pası bu futbolcu bekletmeden müsait durumdaki Pogba'ya aktardı. Fransız futbolcunun ceza yayı önünden yaptığı şık vuruşta meşin yuvarlak kaleci Volkan'ın sağından ağlara gitti: 3-0

İKİNCİ YARI

48. dakikada Manchester United, bir gol daha buldu. Fenerbahçe ceza alanında topla buluşan Rooney'nin pasında Lingard meşin yuvarlağı kaleci Volkan'ın sağından ağlara gönderdi: 4-0

60. dakikada Emenike'nin pasında ceza yayı önünde topla buluşan Van Persie'nin şutunda, meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.

72. dakikada ani gelişen Manchester United atağında Depay'in Martial ve Mata'nın hareketlendiği noktaya gönderdiği topu Fenerbahçe savunması zamanında kademeye girerek uzaklaştırdı.

76. dakikada Şener'in sağ kanattan ceza alanına ortaladığı topa İsmail kafayla vurdu ancak meşin yuvarlak auta çıktı.

78. dakikada Depay'in pasıyla ceza alanına giren Mata'nın vuruşunda kaleci Volkan iki hamlede topu kontrol etti.

83. dakikada Fenerbahçe aradığı golü buldu. Emenike'nin sol kanattan ceza alanına ortaladığı topu Van Persie, Manchester Unitedlı iki savunma oyuncusunun arasından ağlara gönderdi: 4-1

84. dakikada topla buluşan De Souza'nın 20 metre mesafeden sert şutunda kaleci De Gea son anda topu yatarak uzaklaştırdı.

89. dakikada Mata'nın çıkardığı topu Fosu-Mensah ceza alanı çizgisi üzerinde bekletmeden kaleye gönderdi ancak Volkan yatarak meşin yuvarlağı kontrol etti.

Stat: Old Trafford

Hakemler: Benoit Bastien, Frederic Haquette, Hicham Zakrani (Fransa)

Manchester United: De Gea, Darmian, Smalling (Dk. 46 Rojo), Bailly, Shaw, Carrick, Pogba (Dk. 75 Fosu-Mensah), Lingard (Dk. 66 Depay), Mata, Martial, Rooney

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Skrtel, Kjaer (Dk. 46 Emenike), Hasan Ali Kaldırım, De Souza, Mehmet Topal, Neustaedter, Alper Potuk, Volkan Şen (Dk. 69 İsmail), Van Persie

Goller: Dk. 31 (penaltıdan) ve Dk. 45+1 Pogba, Dk. 34 Martial (penaltıdan), Dk. 48 Lingard (Manchester United), Dk. 83 Van Persie (Fenerbahçe)

Sarı kart: Dk. 30 Kjaer (Fenerbahçe)

Güncellenme Tarihi : 21.10.2016 00:36

İLGİLİ HABERLER