Spor
  • 3.5.2015 10:24

Mayweather Pacquiao'yu devirdi

Tüm dünyanın merakla beklediği ve ‘yüzyılın boks maçı’ olarak tanımlanan müsabakanın galibi, Manny Pacquiao’yu 12 raunt sonunda sayıyla yenen Floyd Mayweather Jr oldu.Yüzyılın maçı olarak adlandırılan müsabakayı çok sayıda ünlü isim de izledi.

ABD’nin Nevada eyaletine bağlı Las Vegas kentindeki MGM Grand Garden Arena’da oynanan müsabakada Mayweather, Filipinli rakibi Manny Pacquiao’u 12 raunt sonunda üç hakemin de ortak kararıyla 118-110, 116-112, 116-112'lik skorlarla yendi. Böylece ‘The Money (Para)’ lakaplı Floyd Mayweather Jr, Dünya Boks Konseyi (WBC), Dünya Boks Organizasyonu (WBO) ve Dünya Boks Birliği (WBA) kemerlerinin hepsinin birden sahibi oldu.

Namağlup unvanını sürdüren 38 yaşındaki Mayweather 48 maçta 48 galibiyete ulaşırken, 36 yaşındaki rakibi Pacman lakaplı Pacquiao ise 65 maçlık profesyonel kariyerindeki 6. mağlubiyetini almış oldu.

Maçtan sonra yaptığı kısa açıklamada rakibi için "onu dışarıda tuttum" diyen Mayweather, "bu akşam yapmak zorunda olduğum şeyi yaptım" yorumunu yaparak, "akıllı savaşçı" olduğunu ifade etti. Pacquiao da rakibinin etrafında çok hareket ettiğini bu nedenle yumruk atmanın kolay olmadığını kaydetti.

Beş yıl süren görüşmelerin ardından yapılmasına karar verilen karşılaşmadan, bilet satışları, yayın ücretleri ve sponsorluk anlaşmalarıyla beraber 400 milyon doların üstünde hasılat elde edildiği belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:40

İLGİLİ HABERLER