Spor
  • 26.6.2016 22:11

Mehmet Demirkol'dan milli takım için şok iddialar

Mehmet Demirkol'dan A Milli Takım için şok iddia

Fanatik Gazetesi yazarı Mehmet Demirkol, A Milli Futbol Takımımı'nın EURO 2016'da yaşadığı prim ve Emre, Selçuk, Arda ve galerici Erkan arasında yaşanan gelişmeleri kaleme aldı.

Hürriyet Haber

26 Haziran 2016 - 19:24:00

CROPY

-

A

+

Avrupa’nın yarısının katıldığı şampiyonada, Avrupa’nın 6. büyük futbol ekonomisine sahip olmamıza rağmen, son 16 takım arasına neden giremedik? Cevap şu soruda: Şampiyonaya fizik, form ve mental açıdan hazır gelen kaç oyuncumuz vardı?

Gökhan Gönül kayıp, Caner... Arda... Oğuzhan... Babacan... Kim? Bir milli takım taraftarı olarak kızdığım bu. Milli takım, en yeteneklilerin yeridir. Ama önce en hazır olanların. Böyle olunca da konu Galler değil, galerici oluyor.

İtalya, İrlanda’dan, 85’inci dakikada o golü yemese dün Galler’le karşılaşacaktık ve benbu yazıyı Portekiz-Hırvatistan maçına gitmek için bindiğim trenden değil, Parc de Princes’den yazıyor olacaktım.. Ve belki de bu yazı bir Galericinin merkezine oturduğu krizler hakkında değil Galler zaferi hakkında olacaktı. Elemelerin son 3 maçında Euro 2016’ya katılma şansımız yüzde 2.7’ydi. Bir dizi mucizevi sonuç olması halinde direkt katılım olacaktı... Ama öte yandan Play-Off çok mümkündü. Mucize oldu. Hatta öyle bir mucize oldu ki, İzlanda maçından sonra soyunma odasında teknik heyet, idari görevlilere, ‘Yahu emin miyiz direkt çıktığımıza? Bir UEFA’dan kontrol edin. Sonra rezil olmayalım’ talimatı bile verdi. UEFA’dan doğrulatıldı, sonra gider yapıldı eleştirenlere...

Maalesef bu sefer daha olası bir durum gerçekleşmedi. Almanya, Macaristan, İzlanda, İtalya ve Belçika’dan beklediğimiz sonuçlar ne yazık ki gelmedi... Olmadı. Üzüldük ve Galler’e değil, galericiye döndük.

ŞAMPİYONLUK PRİMİNDEN FAZLA
Milli takım en yeteneklilerin yeridir. Ama önce en hazır olanların. Böyle olunca da konu Galler değil, galerici oluyor. ‘Lamborghini’ler, ‘Range Rover’lar konu oluyor. Onların çevresinde dönen kısır ve vasat bir yaşamın yansımaları.. Ve tabii akıldışı primler. Çürümüş bir dünya. Bakın! Bu primi vermek için hayatta parayla hiçbir işiniz olmaması, sokağa hiç çıkmamış olmanız gerekir. Bu mantıksızlığın başka açıklaması yok. Yabancı gazeteciler, ‘Bütün takımlar sizin primleri kıskanıyor’ diyor. Kulüpleri bu paralarla batıranlar Milli takımın da ayarını bozuyor. Almanya’nın şampiyonluk priminden 200 bin Euro fazla katılım primi ne demek! Çoğu oyuncunun yıllık gelirinden fazla prim mi olur?

Güncellenme Tarihi : 26.6.2016 22:12

İLGİLİ HABERLER