Spor
  • 28.5.2015 11:19

Melo’dan ayrılık sinyali

Spor Toto Süper Lig’de bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray’da, sarı-kırmızılı futbolcular medya günü etkinliğinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Galatasaray’ın Brezilyalı yıldızı Felipe Melo, çok önemli bir sezon geçirdiklerini belirterek, “Bu sezonki şampiyonluk çok önemli ve anlamlıydı. Sezona iyi başlamadık. İşler istediğimiz gibi gitmedi ve istemediğimiz skorlar da aldık ama bence bütün sezon birçok şey bizim aleyhimizeydi. Bakıldığı zaman Galatasaray’ın üç günde bir, iki güne bir maçları oynatıldı. Bence şampiyon olmamız istenmedi ama tanrı bizimle beraberdi ve yanımızdaydı ve o da en sonda doğru kararı verip çok mücadele eden çok çalışan bir takıma şampiyonluğu nasip etti. O yüzden mutluyuz” diye konuştu.

“BU FORMAYI GİYMEK HERKESE KISMET OLMAZ”
Yaşadığı sakatlık sürecini de anlatan tecrübeli oyuncu, “Beklenenden çok önce döndüm. Motivasyon sadece Galatasaray formasıydı. Gerçekten çok önemli bir forma için mücadele ettiğimi düşünüyorum. Bu formayı giymek herkese kısmet olmaz. O yüzden sakatlandığımda da benim en büyük motivasyonum da Galatasaray forması oldu. Bir an önce çalışıp, bir an önce dönüp arkadaşlarımın yanında olmak istiyordum. Tabii ki tekrardan tanrıya çok teşekkür ediyorum. Diğer taraftan aileme de çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Diğer takım taraftarlarının kendisini sorunlu bir futbolcu olarak gördüğünün söylenmesi üzerine Melo, “Ben öyle düşünmüyorum. Ayrıca diğer taraftarların yaptığı yorum beni hiç ilgilendirmiyor” yorumunu yaptı.

“HERKES BİZE KARŞIYDI”
Brezilyalı oyuncu, bu sezon hiç kırmızı kart görmediğinin hatırlatılması üzerine şöyle konuştu:
“Tam tersi, hakemlerin bana birçok sefer gereksiz sarı kart gösterdiğini düşünüyorum. Bir kere iyi izlenirse hiç faul olmayan pozisyonlarda bile faul çalınıp, sarı kart çıktığını düşünüyorum. Diğer takım oyuncularına bunlar yapılmadı. Galatasaray'a verilmeyen ama şampiyonluk yolunda mücadele ettiğimiz rakiplerimize verilen penaltılar vardı. Bu sene hemen hemen herkes bize karşıydı ama biz bir aile olduk, bir bütün olduk. Tanrı bizimle beraberdi. Bu anlamlı bu büyük şampiyonluğu bize nasip etti. Buradan da herkese armağan olsun şampiyonluk.”

“BİR TWEET YÜZÜNDEN İKİ MAÇ CEZA ALDIM”
Anlamını bilmediği bir tweet yüzünden iki maç ceza aldığını hatırlatan Melo, “Rakibimizin oyuncusu Trabzonsporlu bir oyuncuya ırkçılık yaptığı zaman iki maç ceza aldı. Ben hiç anlamını bilmediğim, istemeden koyduğum bir tweet yüzünden iki maç ceza aldım. O zaman ben size bırakıyorum, hangisi daha iyi acaba? Yani ırkçılık yapmak mı, böyle bir söylemde bulunmak mı? Yoksa hiç bilmediğin bir tweet yayınlamak mı” dedi.

“SPOR PROGRAMLARINDA HERKES ÜZGÜN”
31 yaşındaki oyuncu, birçok kişinin Galatasaray’ın şampiyonluğunu istemediğini ifade ederek, “Ben bazen spor programlarına bakıyorum orada hemen hemen herkesin yüzü düşük. Galatasaray şampiyon olduktan sonra kutluyorlar ama çok içten gelen bir kutlama değil. Herkes ağlamaklı ve üzgün. O tip şeyler görüyorum ve bu beni daha çok mutlu ediyor. Birçok kişi bize karşı ve şampiyon olmamızı istemiyordu ama tanrı bunu bize nasip etti. Gördüğünüz gibi herkes çok mutlu” açıklamasını yaptı.

“KİMSEDEN KORKUM YOK”
Saha içinde ve saha dışında kimseden korkusunun olmadığını dile getiren Melo, sözlerine şöyle devam etti:
“Belki bu tip bir oyuncuya alışık değilsiniz. Ben buraya geldim ve hiç kimseden de korkum yok. Sadece sahada Galatasaray forması için mücadele ediyor ve savaşıyorsam saha dışında da aynı mücadeleyi vermeye hazırım. Şu anda da o mücadeleyi veriyorum ve kimseden korkum yok. O yüzden dikkat ederseniz dürüstçe açık açık konuşuyorum. Mesela bir maçta faul yaptıysam veya atılmam gerekiyorsa, hak ettiysem onun hakkında bir yorum yapmam, savunmasını yapmam. Biraz önce de belirttiğim gibi birçok kişi bize karşıydı. Bunu görüntülerden, verilen kartlardan, kararlardan da anlayabilirsiniz. Ben de size soru soruyorum; ırkçılık yapan bir oyuncu ile bilmeden bir tweet yayınlamanın cezası aynı mı olmalı? Sizin de bunu düşünmeniz gerekiyor.”

“BELKİ DE TÜRKİYE’DEKİ ZAMANIMIN YAVAŞ YAVAŞ SONUNA GELİYORUMDUR”
Galatasaray’da birçok başarıya imza attığını vurgulayan Melo, “İlk başta geldiğimde hedefim büyük başarılara imza atmaktı. Şu zamana kadar da Galatasaray formasıyla birçok başarıya imza attığımı, hemen hemen her başarıya imza attığımı, her kupayı kazandığımı düşünüyorum. Belki de artık Türkiye'deki zamanımın yavaş yavaş sonuna geliyorumdur ama şu an için kesin bir şey söyleyemem. Bunu tamamen tanrı biliyor” şeklinde konuştu.

“DEMİRÖREN ÖZÜR DİLEMEZSE ELİNİ SIKMAM”
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören’in elini sıkmadığının hatırlatılması üzerine yıldız oyuncu, sözlerini şöyle tamamladı:
“Ben kesinlikle kendisini birebir tanımıyorum, kesinlikle adını bile bilmiyorum. Böyle bir insanın benim arkamdan konuşması, ‘Galatasaray'a yakışmıyor gitmesi lazım’ tarzı yorumlar yapması bu şeye sebep oldu. O yüzden ben elimi vermedim. Böyle benim arkamdan konuşmuş birisine elimi uzatmam çok doğru olmaz. Ben bir aktör değilim, ben dürüst bir futbolcuyum. Şu yapmış olduğum röportajda ne kadar dürüst olduğumu, kimseden korkum olmadığını anlamışsınızdır. Benden özür dilerse tabii ki elini sıkarım ama özür dilemediği sürece elini sıkmayı düşünmüyorum."

MESUT ALAN - KAAN ÜLKER - MEHMET ŞİRİN TOPALOĞLU

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:11

İLGİLİ HABERLER