Spor
  • 25.5.2016 22:26

Muharrem Usta: 'Kulübümüzü ayağa kaldıracağız'

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ve yönetim kurulu üyeleri ile Teknik Direktör Ersun Yanal, eski başkanlar, yöneticiler, kurullar, cumhuriyet başsavcısı ve belediye başkanlarıyla Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde bir araya geldi.

Başkan Muharrem Usta katılımcılara teşekkür ederek, “Trabzonspor bizi birleştiriyor. Trabzonspor hepimizin sevinci ve hüznü olan, vazgeçilmezimiz hatta damarda akan kan ve ruhumuzla eş değer. Bu markanın bu seviyelere gelmesinde binlerce kişinin emeği var. Kulübümüze hizmet edip aramızdan ayrılanlara Allah’tan rahmet diliyorum. Bu zamana kadar hizmette bulunanlara ise katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Kulübümüzün tarihine baktığımızda 50 yıl gibi görünüyor ancak çok daha fazlası var. İnşallah bu marka nice 100 yıllar görecek. Bizler yönetim kurulu olarak değerli markamıza katkı sağlamak için çalışıyoruz. Sizleri bugün davet etmemizin önemli bir nedeni var. Kulübümüzün mevcut durumu bizi üzüyor ancak hiçbir şey sihirle düzelmiyor. Böyle bir markanın buralarda olması kabul edilemez. Spor kulüpleri bazen bu durumları yaşar. Ancak biz bu kadarını hiç görmedik. Büyük markalar düştüğü yerden hatalardan ders alarak kalkar. Bu ayağa kalkış tek başına olmaz. Bunu birlikte başarmalıyız. Sizlerin katkısı çok önemli. Bu kulübü ayağa kaldırmak ana misyonumuz olması lazım. Yönetim kurulumuz ve Ersun hocamızla birlikte Akyazı Spor Kompleksi’ni gezdik. Akyazı içinde bulunduğumuz durumdan çıkabilmemiz için önemli bir itici güç olacaktır. Orada olağanüstü bir tesis var. Orada 20 yıl ihtiyacımızı karşılayabilecek yeni bir düzenleme için bütün projeler hazırlandı. Yeni bir çalışma içerisine gireceğiz. İnşallah cezamız bittiğinde sezona Akyazı’da devam edeceğiz” dedi.

"HERKESİN FEDAKARLIK YAPMASI GEREKİYOR"

Tesisin, altyapının ne kadar iyi olursa olsun yetmeyeceğini vurgulayan Usta, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Tesisiniz, altyapınız ne kadar iyi olursa olsun yetmez. Hepimizin kol kola girmesi gerekmekte. Başta biz yöneticiler olmak üzere herkesin fedakarlık yapması gerekiyor. Son 5 aydır bu kulüpteyiz. Artık yamayarak, tedavi ederek buradan çıkmak mümkün değil. Yeniden başlamak zorundayız. Bunun için önümüzde fırsat var. Bu sene bütçemiz belirli. Son yılların en düşük bütçesi ve biz bunu aşmayacağız. Bu sene karakterli oyuncu alacağız. Bu karakterle uyumlu olmayan hiç kimse bu kulüpte olmayacak. Elbette biz de hata yapacağız ancak kenetlenirsek bunu en aza indireceğiz. Ersun hocayla çok uzun süredir bu konuları tartışıyoruz ve kulübün sorunlarını biliyoruz. Umutluyuz. Doğrular bizi mutlaka iyi noktaya eriştirecektir.”

YANAL: “TAKIM OYUNUNU CAMİAMIZA YAYALIM”

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, bordo-mavili kulübün değerlerini çok iyi bildiğini ifade ederek, “Yönetim kurulumuzun bana güvenerek verdiği sorumluluğun bilincindeyim. Bizi zorlu bir süreç bekliyor. Bu zorlu sürecin altından kalkabilmek için öncelikle sizlere ihtiyacımız var. Herkesi kucaklamak ve herkesle birlikte olmak istiyoruz. Bu yolculuğun başında biraz direksiyonda olacağım, belki biraz yarı yolda kalmış arabayı iteceğim ama sonuçta sizsiz bunu yapamayacağım. Çünkü bu tek başına yapılacak bir iş değil, takım oyunu. Bu takım oyununu camiaya yayalım. Ben Trabzonlu değilim ama Trabzonspor’un ne kadar güçlü bir camia olduğunu biliyorum. Trabzonspor Türkiye’nin değeridir. Hep beraber bu değere değer katalım” yorumunu yaptı.

ÖZKAN SÜMER: "HER ŞEYE YENİDEN BAŞLAMAK LAZIM"

Trabzonspor Eski Başkanı Özkan Sümer de yaptığı konuşmada zorlukların üstesinden gelmek için durum tespiti yapmak gerektiğini belirtti ve, “Trabzonspor, kimliğini, kitlesini, kişiliğini, kaynaklarını kaybetmiş durumda. Her şeye yeniden başlamak lazım. Şimdi bir yaklaşım ortaya kondu. Umut ediyorum ki bu hamle başarılı olur” dedi.
Trabzonspor eski başkanlarından Salih Erdem de mevcut sıkıntıların aşılması temennisinde bulunarak, “Bu konuda hocamıza büyük iş düşüyor. Trabzonspor geçmişte de böyle durumlar yaşadı ama bizler bunu aşmayı başardık. İnşallah bu dönemde de aynısı olur. Yönetim kurulumuza ve teknik direktörümüze başarılar dileriz” diye konuştu.
Trabzonspor kurucularından Sabit Sabır ise kulübün başarısında en önemli etkenin yönetim kurulu olduğunu belirterek, “Yönetim kurulumuza çok iş düşüyor. Ardından hocamıza çok iş düşüyor. Büyük başarılar ancak karakterli sporcularla kazanılabilir. İnşallah kulübümüz istenilen başarıya ulaşır" ifadelerini kullandı.

GÖKMEN ŞAHİN
TRABZON

Güncellenme Tarihi : 25.5.2016 22:27

İLGİLİ HABERLER