Spor
  • 14.6.2018 00:59

Mustafa Cengiz UEFA'ya teşekkür etti: Altından kalkarız.

UEFA’NIN açıklaması öncesi Divan’da açıklamalarda bulunan Başkan Mustafa Cengiz, cezaların sorun olmayacağını söyledi. Cengiz, “UEFA’nın açıklaması gecikti ama bunun sebebi yabancı takımlar... Biz bir hafta önce imzaladık. UEFA konusunda detaya giremem ama altından kalkabileceğimiz bilgiler göreceksiniz” diye konuştu..

UEFA, Galatasaray'a Finansal Fair Play kuralları kapsamında para cezası ve futbolcu sayısı kısıtlaması cezaları verdi.

Yazılı açıklamada, UEFA ile Galatasaray arasında 4 yılı (2018-2019, 2019-2020, 2020-2021 ve 2021-2022 sezonları) kapsayacak şekilde anlaşmanın yapıldığı duyuruldu.

UEFA'dan yapılan açıklamanın ardından Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, kararı değerlendirdi.

İşte Cengiz'in açıklamaları:

"Galatasaray için milat diyemeyeceğim ama çok önemli bir gün. Daha doğrusu UEFA tarihinde bir yapılandırma anlaşması bir takımla üst üste 2. kez yapılıyor."

"Bizim son haftada Şampiyonlar Ligi'ne katılacağımız belli oldu. O anda bile görüşüyorduk UEFA ile. En az 35 milyon euro net gelir elde edeceğimizi UEFA biliyordu. Gruplarda ortalama bir puanla çıkarsak 60-65 milyon euro'lara UEFA bizden çok daha iyi biliyordu."

"Burada UEFA'nın verdiği cezaya bakın. Her yıl için 2 milyon euro ceza kesti. En kötü durumda verdiği ceza yüzde 7 bile değil, yüzde 6. Müthiş bir şey."

"UEFA çok ciddi bir para cezası vermedi bu yanlış algılanıyor. 4 aydır UEFA'yla pazarlık yaptık. Galatasaray'ın minimum cezayı alması için uğraştık ve bunu başardık"

"UEFA'ya ilk gittiğimizde yüzümüze tokat gibi vurulan bir söz vardı. Daha önce UEFA'ya taahhüt ettiğimiz miktar üç yılda toplam 5 milyon euro cezaymış. Oysa bizim net zararımız 147 milyon euro olarak oluşmuş."

ASLA MORALİMİZİ BOZMADIK

"Biz asla moralimizi bozmadık ve bu dört ay içerisinde UEFA ile sürekli görüştük ve UEFA yetkilileri bizim verdiğimiz sözlerimizi tuttuğumuzu net olarak gördü."

"UEFA yetkilileri ilk görüşmemize "Masamızdaki en riskli kulüp sizsiniz!" diye başlamışlardı. Fakat biz eğrileri doğru yere getirdik. Bunu taraftarlarımızla birlikte yaptık. Biz sadece doğru anlattık."

ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

"Bu yıl 50, sonraki yıllarda sırasıyla 20, 10 ve final yılında 0 zarara inmek zorundayız. Ben UEFA'ya bu anlaşma sebebiyle çok teşekkür ediyorum. Galatasaray bir dünya markasıdır ve yeri her zaman Şampiyonlar Ligi olmalıdır. ".

Güncellenme Tarihi : 13.6.2018 23:18

İLGİLİ HABERLER