Spor
  • 23.5.2015 23:57

Özbek: 'Var gücümüzle çalışacağız'

Sarı-kırmızılı kulübün bugün yapılan seçimli olağan genel kurul toplantısında 2800 oy alan Dursun Özbek, kulübün yeni başkanı oldu. Oy sayımının tamamlanmasının ardından alkışlar eşliğinde kürsüye çıkan Özbek, üyelere hitap etti. Özbek, “Emekleriniz için teşekkür ediyorum. Bu bir ekip çalışmasıydı" dedi.

"VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ"
Değerli bir görevi aldıklarını ifade eden Özbek, "Çok kıymetli bir emaneti 3 yıl boyunca yönetmek üzere bize emanet ettiğiniz için çok teşekkür etmek istiyorum. Bu çok değerli bir görev. Bu emaneti önümüzdeki yıllara taşımak ve sizlere verdiğimiz sözleri yerine getirmek için var gücümüzle çalışacağız. Ali Sami Yen ağabeyden başlayıp, bugüne kadar gelen 35 başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Çok özel bir teşekkürü 7 ay boyunca beraber çalıştığım, benim önümü açan Duygun ağabeyime gönderiyorum. Bugün beraber 36. başkanlık için yapılan seçimde yarıştığım Turgay Kıran ve Ahmet Özdoğan'a da teşekkür ediyorum. Son derece demokratik bir seçim realize oldu. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

“SEÇİM BİTTİ, YARINKİ MAÇA KİLİTLENDİK”
Galatasaray’da kazanmanın esas olduğunu ifade eden Özbek, “Ben seçime girerken kazanma arzusuyla, Galatasaray’a kazandırma arzusuyla girdim. Şimdi Galatasaray’ı amacına ulaştırma da eksiğim kaldı. Her zaman başarıya ulaştırmak için ben ve ekibim var gücümle çalışacağız. Yeni değil, yine Galatasaray, daima Galatasaray. Seçim bitti yarınki maça kilitlendik. Sportif başarı her zaman önemli” diye konuştu. 

Galatasaray’ın yeni başkanı Dursun Özbek, bu sezonki sportif başarının mevcut yönetime ait olduğunu ve mazbatalarını lig bittikten sonra alacaklarını söyledi. Özbek ayrıca, yarınki derbide başarıyı kovalayacaklarını belirterek, “Bizim odaklandığımız tek şey yarınki derbi” dedi.

Sarı-kırmızılı kulübün bugün yapılan seçimli olağan genel kurul toplantısında 2800 oy alarak kulübün 36. başkanı olan Dursun Özbek, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Çok değerli bir emaneti aldıklarını ifade eden Özbek, “Üyelerin 7 aylık çalışmamızı demek ki çok beğendiler. Çok değerli emaneti 3 yılda yönetmemiz için bize emanet ettiler. Hiç merak etmesinler, biz Galatasaray’ı en iyi şekilde temsil etmek üzere çok dinamik bir kadroyuz. Galatasaray’ı layık olduğu şekilde yönetiyoruz ve yöneteceğiz” dedi.

“YARINKİ DERBİDE BAŞARILI OLACAĞIZ”
Görevi ligin bitiminin ardından devralacaklarını dile getiren Özbek, “Biz daha mazbatayı almadık. Bugünkü sportif başarıların hepsi bir önceki yönetime aittir. Ben Duygun Yarsuvat yönetiminin liglerin bitimine kadar devam etmesini istedim ve kendisinden rica ettim. Çünkü buradaki emek ve başarı bir önceki yönetime aittir. Biz liglerin bitimiyle beraber mazbatamızı alacağız. Ondan sonra yönetime başlayacağız. Bizim içinde yeni bir sayfa olacak. İnşallah yarınki derbide de başarılı olacağız” diye konuştu.

“TEK ODAKLANDIĞIMIZ ŞEY YARINKİ DERBİ”
Yönetim kurulu olarak henüz toplanmadıklarını ifade eden Dursun Özbek, “Seçimler yeni bitti. Şu an da bizim odaklandığımız tek şey yarınki derbi. Futbolu düşünüyoruz, başarıyı kovalıyoruz” dedi.
Katılımı daha fazla beklediğini dile getiren Özbek, “5 bine yakın katılım bekliyordum. Biraz onun altında gerçekleşti. Kazanacağımı ümit ediyordum ama bu kadar fark olacağını beklemiyordum. Genel kurul üyelerine bana verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Emanetlerini en iyi şekilde temsil edeceğimden emin olabilirler” şeklinde konuştu.

“LİGLERİN BİTMESİYLE GÖREVİ DEVRALACAĞIZ”
Galatasaray’da eski ve yeni yönetimin olmadığını ve sürekliliğin olduğunu ifade eden Özbek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Şu anda ben başkan yardımcısıyım. Bu yönetimin ligleri bitirmesini bekliyoruz. Buradaki emek onların hakkıdır. Eski, yeni yönetim diye bir şey yok. Galatasaray’da süreklilik vardır. Bunu daha öncede gösterdik. Bir sezonu 2 seçim, 3 yönetimle bitiriyoruz. Galatasaray’daki sürekliliği vurgulamak çok önemli. Hiçbir şekilde Galatasaray bu seçimlerden rahatsız olmamıştır ve olmayacaktır. Bu da Galatasaray’ın etiğidir. Liglerin bitimiyle beraber görevi devralacağız ve transferi de o zaman düşüneceğiz. Abdurrahim Albayrak aradı, ‘Av lav yu Dursun’ dedi. Bende, ‘Ay lav yu Abdurrahim’ dedim. O da çok mutlu oldu." 

KAAN ÜLKER - MESUT ALAN 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:16

İLGİLİ HABERLER