Spor
  • 28.5.2010 16:47

PLATİNİ’DEN ŞOK AÇIKLAMA: SIRADAKİ BAŞKAN TÜRK OLURSA SİZ DE KAZANABİLİRSİNİZ

Yardımcı, UEFA’nın Cenevre’de Espace Hippomene Kültür Merkezi’nde yapılan 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) ev sahibini belirleyeceği toplantıda, sunumların ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fransız olan Platini’nin
Nicolas Sarkozy’i UEFA Yönetim Kurulu üyeleriyle tek tek tanıştırmasının dikkati çeken bir hareket olduğunu belirterek, "Bizim Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül, salona girdiği zaman herkesle tokalaştı. Michel Platini, Nicolas Sarkozy
geldiği zaman kendi cumhurbaşkanını herkesle tanıştırdı. Bu dikkatimi çekti. Bizim Cumhurbaşkanımızı tanıştırmadı, herhalde unutmuştur" diye konuştu.

ŞENES ERZİK DE "NORMAL DEĞİL" DEDİ!

Şenes Erzik, UEFA Başkanı Michel Platini’nin Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’i üyelerle tek tek tanıştırması, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e aynı şeyi yapmamasıyla ilgili, "Tabii ki normal değil. Her gelen Cumhurbaşkanına bunu yapması lazım. Orada hata yaptı. Cumhurbaşkanı Sarkozy, fair play’den bahsetti,
fair play kuralları çerçevesinde bunu yapmaması lazımdı" dedi.
Bir gazetecinin, "23 Nisan’da Platini Esma Sultan Yalısı’nda (Bundan sonra Şenes ile ben tarafsısız) diye sizin sırtınıza vurmuştu. O dönemden sonra sizin bu duruma son derece sadık kaldığınız gözlendi ve söylendi. Aynı şeyi Platini için de söyleyebilir misiniz?" sorusu üzerine, şunları söyledi:
"Benim sadık kaldığımı bilmiyorsunuz. Herkes gönlünde bir ülke taşır. Kendi temsil ettiği ülkeyi. Onun için de çalışmalar yapar. Ben ne yaparsam herkese anlatmam. ’Şu oldu, bu oldu falanca bize oy verecek’ şeklinde hiç benim ağzımdan duymamışsınızdır. Bu, arkadaşlarıma olan güven ve saygıdan ötürü. Dolayısıyla benim şu ana kadar konuşup da oy vereceğini düşündüğüm rakam 5-6 civarındaydı, 6’sı da verdi. Sağ olsunlar. Onlar hiçbir etki altında kalmadan bizim güzel projemize -sunum da çok güzeldi- oy verdiler. Daha evvel vereceklerini de söylediler. Ama bunları açıklamak hiç kimsenin yararına değil."
Şenes Erzik, kazanamayınca düş kırıklığı olmasının normal olduğunu ifade ederek, "3. kez kazanamıyoruz. Müsaade edin de 3. sefer tepki olsun. Bu sefer artık bizim kazanmamız gerekir diye düşünüyorduk, ama olmadı. Ne yapalım, gençler devam eder bundan sonra" diye konuştu.
Erzik, "Politikaya mı yenildik?" sorusu üzerine "Çok çeşitli sebepleri var. Orada oy verenlerin 2 tanesi hariç hepsi Avrupa Birliği üyesi. Bir sürü siyasi faktör var" diyerek sözlerini tamamladı.

Platini: Sıradaki başkan Türk olursa siz de kazanabilrsiniz

2016 Avrupa Şampiyonası'nı ülkesi Fransa'nın almasının ardından eleştirilerin hedefi olan Platini, oldukça ilginç açıklamalar yaptı. Türk gazetecilere konuşan UEFA Başkanı, "Bir gün Türkiye de bir Avrupa Şampiyonası alabilir mi?" sorusuna "Sıradaki başkan Türk olursa siz de kazanabilrsiniz" şeklinde yanıt verdi...

Tüm EURO 2016 organizasyonu prosedürü süresince davranışları ile tam bir şeffaflık örneği oldukları için tüm UEFA çalışanlarına teşekkür eden Platini, "UEFA demokrasisi işte budur" dedi.
Fransız basınına konuşan UEFA Başkanı Michel Platini, kendisinin bir "despot" olmadığını, eğer "despot" olsaydı seçim sonucunun 13-0 bitmesi gerektiğini belirterek, sanki kazanmak için "bir" oy'un yettiğini bilmiyormuş gibi Fransa'nın seçimi 6 oya karşı 7 oyla demokratik bir şekilde kazandığını söyledi.
Bir suçluluk duygusu içindeymiş gibi konuşan Platini, yapılan seçimin demokratik bir seçim olduğunu bir kaç kez daha tekrarladı.
Platini, Türk gazetecilere yaptığı açıklamada ise, "Ben oy kullanmadım. Sonuçta üyelerin tercihi oldu. Eğer benim Fransa'nın kazanması için çaba sarfettiğimi düşünüyorsanız o zaman bir gün bir Türk başkan yaratırsınız ve o sayede organizasyonu Türkiye'ye alırsınız" şeklinde sözler sarfederek dikkatleri üzerine çekti.

SARKOZY'NİN DE PAYI VAR
Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Başkanı Michel Platini, Fransa'nın 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapmaya hak kazanmasında Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin de payı olduğunu söyledi.
Platini, UEFA Yönetim Kurulu'nun oylamasından önce Fransa'yı desteklemek için Cenevre'ye gelen Nicolas Sarkozy'nin ''dengeyi Fransa'nın lehine değiştirdiğini'' ifade etti.
Platini, ''Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin gelişinin önemli olduğunu ve dengeyi değiştirdiğini düşünüyorum. Oylamada sonuç 7-6 oldu. O yüzden gelmesi iyi oldu'' dedi.
Platini, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de Cenevre'de olduğunun hatırlatılması üzerine, ''Nicolas Sarkozy gelmeseydi, Türkiye kesin kazanırdı'' diye konuştu.
UEFA Yönetim Kurulu'nun 13 üyesinin katıldığı oylamada, ilk turda Fransa 43, Turkiye 38, İtalya ise 23 puan aldı. En az puanı alan İtalya elenirken, Fransa ve Türkiye finale kaldı.
Final oylamasında Türkiye 6 oy alırken, 7 oy alan Fransa, ev sahipliğini kazandı.

FRANSIZLAR NATHAN'LA ETKİLEDİ
Fransız basını, UEFA Yönetim Kurulunun, Cenevre'deki oylamada 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ev sahipliğini Fransa'ya verilmesine geniş yer verirken, 10 yaşındaki Nathan isimli çocuğun bugünkü sunumunun oy verenlerin görüşlerini etkilediği yorumunu yaptı.
Fransa'da radyo, televizyon ve internet sitelerinde çıkan son haberlerde, Nathan'ın sunumu üstlenmesinin, jüri üyeleri arasında ''sempatik'' ve ''orijinal'' karşılandığı görüşünü dile getirildi.
Türkiye ve İtalya'nın sunumlarının ''ciddi'' olduğu ifade edilen yorumlarda, özellikle İtalya'nın sunumunun oldukça kötü olduğu belirtildi.
Radyo ve televizyonlar ayrıca, Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin de Fransa'nın adaylığını destelemek için Cenevre'ye günü birlik ziyaret etmesine geniş yer verdi.
Fransa'nın bugünkü sunumu, Nathan isimli bir çocuk ile başlamıştı. EURO 2016'yı Fransa'da düzenlemek istediklerini anlatan çocuğun sorduğu soruları, Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Jean-Pierre Escalettes, Genel Sekreter Jacques Lambert, Profesyonel Futbol Başkanı Frederic Thierez ve ünlü eski Fransız futbolcu Zinedine Zidane cevaplamıştı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 07:26

İLGİLİ HABERLER