Spor
  • 15.4.2018 09:25

Quaresma'dan tarihi itiraf: ''Sanki 43 yıl gibi geldi''

Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma, Fenerbahçe ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçından sonra aldığı 5 maçlık cezanın kendisini çok kötü etkilediğini söyledi.

Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma, Fenerbahçe ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçından sonra aldığı 5 maçlık cezanın kendisini çok kötü etkilediğini söyledi.

Beşiktaş’ın Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Fenerbahçe’yle 1 Mart’ta oynadığı karşılaşmaya damgasını Ricardo Quaresma vurmuştu.

Ricardo Quaresma, ikinci yarıda dahil olduğu maçta 7 dakika süre alıp Josef de Souza’ya eliyle yaptığı müdahale ve sonrasında yer aldığı saha olayları sebebiyle 5 maç ceza almıştı.

Fanatik Gazetesi'nin haberine göre; cezasını tamamlamasının ardından önceki gün Akhisarspor’la oynanan mücadelede formasına kavuşan tecrübeli futbolcu, takımından ayrı kaldığı dönemle ilgili olarak yorumda bulundu.

Görüşlerini basın mensuplarıyla paylaşan Ricardo Quaresma, takımından ayrı kaldığı dönemde büyük üzüntü yaşadığını söyledi.

Portekizli yıldız Quaresma, “Tam 43 gün formamdan uzak kaldım. Bana adeta 43 yıl gibi geldi. Takımıma katıldığım karşılaşmada kazanmak ise benim için çok güzel bir oldu.

Fakat kaçırdığımız gollere fazlasıyla üzüldüğümü belirtmeliyim. Şimdi kayıp vermeden şampiyonluğa yürüyeceğiz” dedi.

Akhisarspor karşısında oyuna ilk 11’de başlayıp 81 dakika sahada kalan Quaresma, takımın hücum hattını hareketlendirmiş ancak girdiği pozisyonlardan sonuç alamamıştı.

Aldığı ceza biten ve Akhisarspor karşılaşmasında tekrar yeşil sahalara dönen Quaresma'nın bu maçta 1 şutu da direkten döndü.

Bu sezon Beşiktaş formasıyla ligde 23 maça çıkan Quaresma, 3 gol atıp 6 asist yaptı.

Portekizli yıldız'ın Beşiktaş ile olan sözleşmesi ise Mayıs 2020'de sona erecek.

Her fırsatta Beşiktaş'ta mutlu olduğunu söyleyen Q7, kulüp kariyerinde ise toplamda 530 maça çıktı ve 94 gol kaydetti.

Portekiz Milli Takımı'nın da değişilmezlerinden olan Quaresma, milli formayla ise 68 maçta 9 gol atmayı başardı.

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki tarihi başarısındaki başrol oyuncularından olan Quaresma, 3 golle takımına Avrupa platformunda katkı verdi.

Beşiktaş'ın kanat gücünün büyük bölümünü oluşturan Quaresma, Opta verilerine göre 3,9 isabetli orta ve maç başına 1,8 dripling ile oynuyor.

Güncellenme Tarihi : 15.4.2018 09:27

İLGİLİ HABERLER