Spor
  • 23.1.2018 08:31

Robinho Sivas'ta.

Sivasspor'un anlaşmaya vardığı Brezilyalı yıldız Robinho, İstanbul'a geldi.

ROBINHO TÜRKİYE'YE GELDİ
Süper Lig ekiplerinden Demir Grup Sivasspor'un, prensip anlaşmasına vardığı Brezilyalı futbolcu Robinho İstanbul'a geldi.

Atatürk Havalimanı'na ailesi ile birlikte ülkesinden gelen Brezilyalı futbolcuyu, kırmızı-beyazlı kulübün yetkilileri karşıladı.

Bu geceyi İstanbul'da geçirecek Robinho, sabah uçağıyla Sivas'a gidecek. Sağlık kontrolünden geçecek Brezilyalı futbolcu için daha sonra Yeni 4 Eylül Stadı'nda imza töreni gerçekleştirilecek.

F.BAHÇEL İ ALEX'TEN BAŞARI MESAJI
F.Bahçe'nin efsane kaptanlarından Alex de Souza, Sivasspor'a transfer olan vatandaşı Robinho'ya sosyal medya hesabından başarılar diledi. Kaptan, "Başarılar Robinho" diye yazdı.




iŞTE BiR ZAMANLAR PELE 'NiN VELiAHTI OLAN ROBINHO

-Pele'nin "Onda kendimi görüyorum" açıklamasının ardından dünya futboluna 'yeni Pele' olarak sunulan Robinho, saha içi ve dışında yaşadıklarıyla hep gündemde oldu.

- 2002'de henüz 18 yaşındayken Santos formasıyla profesyonel kariyerine başladı. t 2004-2005'te annesi evinden kaçırıldı, 6 hafta sonra fidye karşılığında serbest bırakıldı.

-2005 yazında Avrupa'ya ilk transferini yaptı. Real Madrid, yaklaşık 30 milyon euro'ya 21 yaşındaki yıldız adayını kadrosuna kattı.

- Neymar'ın Barcelona'da yarattığı etkiyi o sıralar Real Madrid ondan bekliyordu ama bir türlü o performans ortaya çıkmadı.

-Bu performansın ardından, yeni sahipleri tarafından yıldızlar topluluğuna çevrilmek istenen Manchester City'ye transfer oldu. t 2008 yaz transfer döneminin son dakikalarında gerçekleşen transfer için Manchester City, Real Madrid'e 42 milyon euro ödedi.

- İlk sezonunda 39 maçta 15 gol atan Brezilyalı yıldız, 2. sezonunda çöküşe geçti. Sadece FA Cup'ta 1 gol atabilen Robinho, mutsuz olduğu takımdan ayrılıp yuvası Santos'a kiralandı.

-Kariyerini tekrar canlandırmak isteyen Robinho, 2010'da Serie A devi Milan'ın yolunu tuttu. Burada da ilk sezonunda başarılı olan Brezilyalı, sonraki 3 sezonda hayal kırıklığı yarattı.

- 2014'te Avrupa'daki hikayesine son veren oyuncu, 3. Santos macerasına başladı. 2 sezon Santos'ta oynamasının ardından Çin'e gitti. t Kısa bir süre G.Evergrande'de oynayan Robinho, 2016'da tekrar Brezilya'ya A.Mineiro formasıyla döndü...

İŞTE ROBINHO'NUN TÜRKİYE'DEKİ İLK AÇIKLAMALARI

"Oldukça mutluyum sabırsızlıkla bekliyorum".

Güncellenme Tarihi : 23.1.2018 09:49

İLGİLİ HABERLER