Spor
  • 14.7.2018 12:06

Ronaldo'nun transfer maliyetinin yarısı bir haftada çıktı

1 haftada Cristiano Ronaldo'nun forma satışından 60 milyon euro gelir bekleniyor..

Real Madrid’den 100 milyon euroya kadroya katılan Cristiano Ronaldo, forma satışlarından kombine biletlere kadar gelirleri yükseltti. Portekizli yıldızın forması 24 saatte 520 bin adet satılırken, 8 milyon euroluk sezonluk bilet artışı bekleniyor.

Avrupa futbolunda yılın transferi olarak nitelendirilen Cristiano Ronaldo’nun Juventus’a katılması şimdiden meyvelerini vermeye başladı. Transferin üzerinden henüz 1 hafta geçmeden ve resmi imza töreni yapılmadan ekonomik anlamda büyük bir patlama yaşanıyor. Ronaldo isminin açıklanmasından sonra hem Juventus mağazalarında forma yetiştirme telaşı başladı hem de İtalyan kulübünün mağazasının resmi sitesi kısa sürede çöktü.

Buna karşın 24 saatte 520 bin formanın satıldığı ifade edildi. 500 bin formanın internet üzerinden satıldığı, 20 bin formanın ise dünya genelinde sponsor ve kulüp mağazalarından taraftarlara ulaştığı kaydedildi.

Özellikle Torino şehrinde 7 numaralı Ronaldo formaları büyük rağbet görürken, Ronaldo’nun imza törenine kadar 1 milyonun aşılması bekleniyor. Kısaca yaklaşık bir haftada Ronaldo formalarından 60 milyon euroya yakın bir gelir elde edileceği ön görülüyor.

Öte yandan, Juventus’un sezonluk bilet gelirleri de ciddi anlamda gelişim gösterdi. Siyah-beyazlı kulübün geçen sezona oranla 8 milyon euroluk bir gelir artışı beklediği belirtildi. Juve’nin geçen sezon kombinelerden 25 milyon euro kazandığı, Cristiano Ronaldo transferinin etkisiyle bu rakamın 33 milyon euroyu bulacağı vurgulandı.

Sosyal medya patlaması

Cristiano Ronaldo’nun Juventus’a transfer olması sosyal medyayı da hareketlendirdi. Hem Ronaldo’nun hesapları hem de Juventus’un hesapları takipçi sayısında rekor bir artış yakaladı.

Buna göre, Juventus’un Facebook, Instagram ve Twitter üzerindeki takipçi sayısı bir anda çoğaldı. İtalyan ekibinin Facebook’tan 400 bin, Instagram’da 900 bin ve Twitter’dan 100 bin takipçi artışı oldu.

 

Güncellenme Tarihi : 14.7.2018 12:08

İLGİLİ HABERLER