Spor
  • 28.9.2016 00:08

Rüşvet Alan milli takım menajeri istifa etti

Skandal sonrası Sam Allardyce görevinden ayrıldı!

İngiltere milli takımının menajeri Sam Allardyce'ın rüşvet anlaşması yaparken kameralara yansıyan görüntüleri ortaya çıktı. Allardyce, ülke gündemine yerleşti ve sosyal medyada en çok konuşulan konu oldu. İngiltere Futbol Federasyonu, Sam Allardyce'nin görevinden ayrıldığını resmen açıkladı.

İngiltere milli takımının menajeri Sam Allardyce'ın rüşvet anlaşması yaparken kameralara yansıyan görüntüleri ortaya çıktı. İddiaya göre Allardyce, kendini uzakdoğulu iş adamı olarak tanıtan iki muhabirle 400 bin sterlin karşılığında İngiltere Futbol Federasyonu'nun (FA) koyduğu transfer kurallarını çiğneyebileceği konusunda anlaşma sağladı.

Muhabirler kendilerini Singapur ve Hong Kong'lu iş adamları olarak tanıttı ve teknik adamla yaklaşık 10 aylık bir görüşme gerçekleştirdi.

Bu süre zarfında, ellerinde Uzakdoğulu futbolcular olduğunu belirten muhabirler, bu oyuncuları ülkeye sokabilmek için Sam Allardyce'dan yardım istedi. İngiliz teknik adam, 400 bin sterlin karşılığında bunu halledebileceğini açıkladı.

Muhabirler, Federasyon'un 3. partilere karşı olan katı kurallarını hatırlatmasına karşın Sam Allardyce, " Bu kurallar hiçbir sorun oluşturmaz." diyerek güvence verdi.

Örnek verdi

Allardyce, sözde iş adamlarının güvenini kazanmak için bir örnek de verdi. West Ham United'a 12 milyon  sterlin karşılığında transfer edilen Enner Valencia'nın bonservisinin Meksika'daki bir kulüpte gösterildiğini ancak "3. parti" olarak tabir edilen kişilere ait olduğunu söyledi.

Görüşmelerin sürdüğü 10 ay içinde İngiltere Futbol Federasyonu tarafından milli takım teknik direktörlüğüne getirilen  Allardyce, yeni görevine rağmen anlaşmayı sürdürebileceğini de sözlerine eklemişti.

Resmen açıklandı

İngiltere Futbol Federasyonu, Sam Allardyce'nin görevinden ayrıldığını açıkladı. İngiltere Milli Takımı’nın Malta, Slovenya, İskoçya ve İspanya ile yapacağı maçlarda Gareth Southgate’in milli takımın başında sahaya çıkacağı kaydedildi.

Büke Narin/Fanatikcom.tr

Güncellenme Tarihi : 28.9.2016 00:09

İLGİLİ HABERLER