Spor
  • 21.6.2018 00:38

Rusya hakkında bir doping iddiası daha

2015 yılında milli futbolcu Ruslan Kambolov'dan alınan numunede yasaklı maddeye rastlanmasına karşın Rus yetkililerin bunu gizlediği öne sürüldü.

2018 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan Rusya'nın devlet desteğiyle kapsamlı doping faaliyeti yürüttüğüne dair son dönemde birçok habere imza atan Alman televizyon kanalı ARD, yeni bir iddiayı gündeme getirdi.

Geçtiğimiz gün kamuoyuyla paylaşılan haberde, 2015 yılının haziran ayında Rusya'nın milli oyuncusu Ruslan Kambolov'dan alınan idrar numunesinde yasaklı deksametazon maddesine rastlandığı, ancak Rusya Anti-Doping Ajansı yetkililerinin bu konuyu Dünya Anti-Doping Ajansı'na bildirmeden sümen altı ettikleri öne sürüldü.

Doping testinin pozitif çıkması üzerine Kambolov'dan alınan idrar örneğinin temiz bir numuneyle değiştirildiği, bununla birlikte her ihtimale karşı Rus futbolcunun Euro 2016 Avrupa Elemeleri'nde oynanacak maçlar öncesi sakatlık bahanesiyle kadrodan çıkarıldığı, haberde yer alan iddialar arasında.

Bir gizli tanığın ifadelerine dayandırılan haberde yaşanan hadiseden FIFA'nın da haberdar olduğu belirtilirken, ARD kanalının ulaşmaya çalıştığı FIFA yetkililerinin bu konuda yorum yapmaktan kaçındığı vurgulandı.

Kariyerini ülkesinin Rubin Kazan takımında sürdüren 28 yaşındaki Ruslan Kambolov, doping iddialarının dayandığı 2015 yılından bu yana Rusya formasını sadece Şili ile oynanan özel maçın son 9 dakikasında giyebildi.

Güncellenme Tarihi : 20.6.2018 21:39

İLGİLİ HABERLER