Spor
  • 23.1.2017 00:17

Salih ilk 11'e asistle döndü

Fenerbahçe'de genç futbolcu Salih Uçan, bu sezon ikinci kez bir lig maçında ilk 11'de görev aldı.

Sezonun ilk haftasındaki Medipol Başakşehir müsabakasına ilk 11'de başlayan Salih, daha sonra süre aldığı 3 lig maçına sonradan dahil oldu. Salih, 16 hafta aradan sonra yine Medipol Başakşehir maçında ilk 11'de sahaya çıktı.

Salih Uçan, Fenerbahçe'nin 28. dakikada Ozan Tufan ile bulduğu golde asisti yapan isim oldu.

23 yaşındaki orta saha oyuncusu 76. dakikada yerini Roman Neustader'e bıraktı.

Emre Belözoğlu'nun 300. lig maçı 
Medipol Başakşehir'in kaptanı Emre Belözoğlu, Fenerbahçe karşılaşmasıyla Süper Lig kariyerindeki 300. maça çıktı.

Türk futbolunun önemli isimlerinden 36 yaşındaki Emre, daha önce Galatasaray ile 102, Fenerbahçe ile 159 ve Medipol Başakşehir ile de 38 lig maçında görev almıştı.

Yeni transfer Caiçara yedekler arasında 
Turuncu-lacivertli takımın yeni transferi Brezilyalı sağ bek Junior Caiçara yedekler arasında oturdu.

Abdullah Avcı, bir diğer yeni transfer Egemen Korkmaz'ı ise maç kadrosuna almadı. Egemen, Medipol Başakşehir'in hafta içinde Yeni Amasyaspor ile oynadığı Ziraat Türkiye Kupası maçında gözünün altına darbe almıştı.

Turuncu-lacivertli takımda sakatlığı süren Hakan Özmert ile kart cezalısı İrfan Can Kahveci ise kadroda yer almadı.

Advocaat'tan üç değişiklik 
Spor Toto Süper Lig'de lider Medipol Başakşehir'i konuk eden Fenerbahçe'de teknik direktör Dick Advocaat, geçen hafta oynadıkları Adanaspor maçının 11'inde 3 değişiklik yaptı.

Ülker Stadı'nda Adanaspor ile yapılan ve 2-2 sona eren maçın ilk 11'inde yer alan Mehmet Topal ve Aatıf Chahechouhe, sakatlıkları nedeniyle Medipol Başakşehir müsabakasında kadroda yer almadı. Advocaat, Roman Neustaedter'i ise Simon Kjaer'in sakatlığının düzelerek takıma katılmasıyla yedek kulübesine çekti. Deneyimli teknik direktör, bu oyuncuların yerine Salih Uçan, Alper Potuk ve Kjaer'i ilk 11'de görevlendirdi.

Fenerbahçe, Medipol Başakşehir mücadelesine Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Ozan Tufan, De Souza, Alper Potuk, Salih Uçan, Lens, Fernandao ilk 11'iyle çıktı.

Sarı-lacivertli takımın yedek kulübesinde Fabiano, Van Persie, Karavaiev, Neustaedter, Yiğithan Güveli, Caner Koca veStoch yer aldı. Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Mehmet Topal, Volkan Şen, Chahechouhe, ülkesi Senegal ile Afrika Uluslar Kupası'nda mücadele eden Mouusa Sow, kırmızı kart cezalısı İsmail Köybaşı ve kadro dışı bırakılan Emmanuel Emenike ile Gregory van der Wiel, 18 kişilik maç kadrosuna dahil edilmedi.

Dick Advocaat, sakat ve cezalı futbolcuların çokluğunda altyapıdan Yiğithan Güveli ve Caner Koca'ya yedekler arasında yer verdi.

Güncellenme Tarihi : 22.1.2017 21:53

İLGİLİ HABERLER